27 oktober 2007

Från en annan vinkel

Här kommer några bilder till på det lilla huset i Chiapas (Mexiko) vars foto jag visade på Ordlös onsdag i veckan.
8 kommentarer:

 1. Det var ju lite skillnad mot våra svenska klassiska faluröda stugor med vita knutar!
  Passar det in i området där du fotat eller "sticker det ut" även där? Fint var det i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt! Det var riktigt uppiggande att se! Tänk om folk kunde göra nåt sånt här i Sverige ute på landsbygden eller nåt!

  SvaraRadera
 3. Magalös: Det är mycket vanligt med starka klara färger i Mexiko men hur vanligt det är med såna här målningar törs jag inte uttala mig om. I zapatistbyarna verkar det vara vanligt men jag har inte åkt runt där så mycket att jag skulle kunna säga det säkert.

  En annan sak som är lite lustig i Latinamerika är att istället för att sätta ut en skylt utanför när huset är till salu skriver man det på väggarna med målarfärg... eller valreklam. Det målar man också direkt på husväggarna.

  Sorbi: Har du sett ett chockrosa eller neongrönt hus i Sverige nån gång? Jo, det finns säkert några stycken men de kan inte vara många. Man sticker ut så pass mycket att det inte är många som vågar. Och så har vi det där med LAGOM... =)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt. Hur mycket fick det plats på det där huset egentligen? Härliga färger är det och fina bilder. Det är lite skillnad mot här. Min gubbe målade huset i somras, men inte gjorde han något sånt där inte... Det är det som är så härligt med att resa, man får se så mycket annorlunda som man inte skulle komma på tanken att göra här.

  SvaraRadera
 5. Ja, det var många bilder! Ändå fotade jag bara framsidan och ena kortsidan. Du kanske kan visa bilderna för gubben och låta honom inspireras. ;)

  SvaraRadera
 6. Vilket vackert och pitoreskt litet hus! Där hade jag gärna velat bo :)

  SvaraRadera
 7. Häftigt och vackert hus.En faluröd stuga med vita knutar i ett skogsbryn är också vackert. Tror att det ofta är olikheterna som gör att vi ser det vackra. Därmed inte sagt att vi inte ska pigga upp med färger ibland.

  SvaraRadera
 8. Nadia: Det ser helt underbart ut och det är roligt att ha sett det men frågan är hur länge man skulle stå ut under så enkla förhållanden. Efter ett tag skulle jag börja sakna min egen säng, rinnande vatten och annat som jag tar för givet här hemma - för att inte tala om att knappt ha något människovärde osv. Nu kom jag ifrån ämnet helt och hållet... jovisst, det är verkligen pittoreskt. :)

  Mariann L: Det är så mycket mer än färgen man ser... oavsett om det är falurött eller "chiapasgult". :)

  SvaraRadera