17 november 2007

Läst och hört

Det står att läsa i Dagens Nyheter och olika bloggar att Kristina Axén Olin har alkoholproblem. Oavsett vad man tycker om moderaterna och deras politik... Låt henne vara, arma människa! Det är tillräckligt tufft att kämpa mot spriten, hon ska inte behöva slåss mot "hyenorna som sliter isär kadavret".

Aftonbladet skriver om det svenska kungaparet som har sjungit med invandrarbarn i Göteborg. Kungen själv hade önskat att temat för besöket skulle vara integration. Vilken lysande idé! Det är hög tid att kungahuset integreras i det svenska samhället.

Läste på text-tv att det har varit ett stort elavbrott i Strömstad. Hihi, där fick de en fyndig rubrik! Apropå elbolag, mitt blodtryck är snabbt uppe i 190 när jag hör ordet V-fall. De behandlar sina kunder som hundbajs som har fastnat under skosulorna! Men det kanske de kan göra... de äger ju nätet så det är inte mycket man kan göra som kund. Bara betala och se glad ut. Häromdagen fick jag nog när jag blev hotad med att de skulle ta med sig handräckning från kronofogden och bryta sig in hemma hos mig!

Det är en lång historia men så här gick det till: jag fick hem ett brev om att de behövde byta elmätare och att de skulle komma en dag i början av september. OK, jag var hemma så det var inga problem. Men det ville sig inte bättre än att jag sov ovanligt sött den morgonen och hörde inte när de ringde på dörren. Jag kontaktade kundtjänst direkt när jag upptäckte det (de hade lämnat en lapp i brevlådan) och fick beskedet att jag skulle bli kontaktad av firman som byter mätaren. So far so good. Efter tre veckor hade jag en ny lapp i brevlådan där det stod att de hade varit hos mig och ringt på.

De hade bara glömt en liten detalj - att tala om för mig att de skulle komma. Jag slängde mig på telefonen och förklarade än en gång allt för tjejen på kundtjänst som var väldigt vänlig och sa att nu hade firman "åkt ifrån området" men jag skulle bli kontaktad för att komma överens om en tid. Jag lämnade telefonnummer och mobil och sa att jag avvaktar väl då... Det gick en vecka och två och tre... Jag glömde bort hela grejen tills det damp ner ett brev från herr verkställande direktörn på V-fall som hotade med att bryta sig in hemma hos mig om jag inte omgående tog kontakt med dem för att boka en tid för det där förbannade mätarbytet. Skulle jag inte göra det var de tvunga att anlita en låssmed och det skulle kosta mig uppemot en tusenlapp. VAD?! Det var det fräckaste! Vad kunde jag ha gjort annorlunda? Han kommer att få ett brev från mig inom de närmaste dagarna där jag kommer att tala om vad jag tycker om hans företag och kundservice... eller bristen på den.

3 kommentarer:

 1. Vilken historia, man blir så matt när man hör sånt där. Dumheteri. Jag är i alla fall glad att jag inte har V-fall.

  SvaraRadera
 2. "Kungen själv hade önskat att temat för besöket skulle vara integration. Vilken lysande idé! Det är hög tid att kungahuset integreras i det svenska samhället." Den var bra! Jag håller för övrigt med om Kristina Axén Olin; säga vad man vill om hennes politik, vad vissa skrivit på sina blogger är faktiskt riktigt otrevligt. Vilken soppa med Vattenfall! Ibland undrar man faktiskt om de (och många andra) överhuvudtaget bryr sig om sina kunder.

  SvaraRadera
 3. DELLA: Ja, man blir alldeles matt. Får väl vara glad att de inte satte sina planer till verket... :(

  ELISABETH: Jag förstod att du skulle ha samma uppfattning om knugen. ;D

  V-fall har jag inga höga tankar om. Ringde dem för ett par år sedan om dubbel fakturering. Det satt väldigt långt inne men jag fick rätt till slut. Jag har sällan blivit så snorkigt behandlad av riktiga snorvalpar. Fyyy!

  SvaraRadera