17 november 2007

Lite tid och mycket längtan

Ute i sista minuten... men det beror mest på att jag inte har planerat någon ledighet vid jul. Nu känner jag mer och mer att jag skulle behöva lite sol och avkoppling. Det svåra så här års är att man får åka så långt bort för att hitta ett ställe där fleecejackan och regnstället är överflödiga. Jag kan nog inte ta mer semester än max en vecka, tror jag. Några förslag?

18 kommentarer:

 1. Ta en sista minuten en veckas-charter nånstans, enklare kan det inte bli! Oftast får man hyfsat boende och det är billigt! Skulle tippa på att det är lite värme kvar i Egypten, Grekland och Turkiet, annars kan du värma dig på vulkanerna eller vandra i bergen i Gran Canaria. Eller dykning i Röda Havet?

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen, Christel!
  Nåt sånt hade jag tänkt mig, charter alltså. Det blir enklast så men Turkiet blir inte aktuellt. Var nämligen där i mitten av oktober för två år sedan (min första charterresa) och det var inte speciellt varmt. Vädret var iofs rätt vackert, det regnade bara en dag men då var det bara 12 grader varmt, brr.

  Har inte så bra koll på priserna men jag tycker inte att det låter så billigt med ca 7000 och uppåt för en vecka per pers. Jag kanske är van vid lägre standard och lägre priser från mina ryggsäcksresor, vad vet jag. Det verkar vara rusning till t.ex. Kanarieöarna eftersom sommaren var halvdan här i Sverige.

  SvaraRadera
 3. 7000 per vecka per pers låter inte alls billigt för sista minuten charter! Du borde kunna hitta mycket billigare än det, eller det berör ju iofs helt på vart du vill åka och när.

  Mina tips: Aftonbladet resa's sista minuten sök är enkelt och snabbt för att få koll lite på vad det finns just nu. Apollo.se brukar vara billiga och har sista minuten biljetter mer än "rena charterparadis" bla Goa i Indien, Brasilien, Mexico, Marocko och Dominikanska rep. Där kan du kanske hitta något spännande till lite varmare länder? Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Tack igen, Christel! Problemet är just att jag måste åka en viss dag och inte kan vara borta mer än en vecka. Kollade på Aftonbladet och Apollo nu - bara flyg till Gran Canaria går på 4998 riksdaler. Det tycker jag är ett rån. Tittade på en del sajter igår också men det ser inte så ljust ut. Får fortsätta att leta. Det finns mycket jag kan tänka mig så tro inte att jag ger upp! ;)

  SvaraRadera
 5. Nej, det är nog svårt att hitta sista minuten till något varmt och soligt kring jul till ett ok pris. Ett alternativ är ju att ta en Ryanairbiljett någostans nedåt Spanska kusten och sedan leta upp boende själv. Det finns ju hur mycket som helst på nätet. Fast jag vet förstås inte vad det är för väder/temperatur där...

  SvaraRadera
 6. Della: Det är ett alternativ jag har tänkt på, förutom att jag inte åker med Ryanair (det är en principsak) men jag undrar om det är tillräckligt varmt där i december. Det behöver ju inte vara 30 grader Celsius i skuggan, 20 räcker gott och väl för jag kommer ändå inte att ligga på playan, men det känns lite grann som ett osäkert kort. Får kolla upp det där.

  SvaraRadera
 7. Kroatien kanske??? Har hört att det är riktigt härligt där... Fast jag vet inte hur vädret är såhär års...

  SvaraRadera
 8. Det är just vädret som är den stora frågan... Kroatien låter spännande men jag undrar... ska ta reda på det. Tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 9. Svärmor var på en av öarna på Kanarieöarna, La Palma, som inte är så turistigt än. Hon tyckte det var superhärligt och vädret där är bra året om... Ett annat tips bara :-)

  SvaraRadera
 10. Hade du inte velat ha värme hade jag naturligtivs rekommenderat Österrike. ;) Men där är det lika kallt som här, om inte kallare, så det är ju inget att satsa på. Kroatien, som någon föreslog, är nog också väl kallt tror jag. Har i och för sig aldrig varit där, varken på sommaren eller vintern, men 20 grader tror jag inte man kommer upp i.

  SvaraRadera
 11. Sobri: Tack tack, jag vill ha så många tips som möjligt!

  Elisabeth: Österrike åker jag gärna till, men på sommaren. Skidåkning är inte min grej riktigt. Skulle tro att de alternativ jag har är Kanarieöarna (fast det tar emot) och Egypten. På en vecka hinner jag inte till Asien. Goa möjligen men har inte hittat några biljetter.

  Eller så blir jag kvar hemma och badar bastu... det är ju också varmt. ;) Neej, jag menar inte det på allvar. Tycker inte ens om att basta.

  SvaraRadera
 12. Azorerna? Isla de La Palma? Gomera?
  Vid Medelhavet kan det vara allt mellan 5-20º till jul!

  SvaraRadera
 13. Tack Anna för väderinfo! Kände på mig att jag kunde få expertråd! ;)Det var precis det jag misstänkte, dvs. att vädret är ombytligt på Solkusten i december.

  La Gomera har jag tittat på lite grann och El Hierro, som jag inte vet nånting om heller... så det är inte helt lätt. La Palma kanske vore ett alternativ. Kanarieöarna känns lite roligare än Egypten. Veliga Pumita... =)

  SvaraRadera
 14. Ja, men Kanarieöarna låter väl bra. Jag har varit där (Lanzarote)i januari och då var det i alla fall kortärmat väder och sol.
  Något som kan funka också är Sydafrika - lång resa, men man slipper jetlag. Fast det kostar förstås - kanppast något man bara gör sådär plötsligt en vecka.

  SvaraRadera
 15. sen ska ju Agadir vara helt suveränt såhär års...

  SvaraRadera
 16. Jag har varit på kanarieöarna en gång, i december, och därefter svor jag att aldrig mer åka charter... Det var mer fulla engelsmän än sol och värme... Medelhavet tycker jag däremot Är fantastiskt på vintern, och även om det är för kallt för att bada kan man alltid sitta i solbrillor på en terass och dricka kaffe... ;)

  SvaraRadera
 17. Har inte SAS billiga flyg till södra europa? Snowflake, eller vad de kallar det, flyger väl till Nice, ganska billigt? Gjorde det förr i alla fall...

  SvaraRadera
 18. Della: Åker jag till Sydafrika (och det vill jag väldigt gärna) vill jag vara borta längre. Kanarieöarna låter bra... men jag vet inte säkert om det är det. Jag vill INTE tillbringa min semester med en massa fulla engelsmän som Sara skriver om. Tänkte att det kanske är något mindre av den sorten på La Palma.

  Nu ser det ut som att jag kan vara ledig lite längre och då jag har säkert fler valmöjligheter. Andra sidan Attilanten - Mexiko eller så - vore kul!

  Sobri: Ja, varför inte? Fast jag skulle nog hellre åka till Marrakesh. Undrar om det är stor skillnad på vädret.

  Sara: Det är väl det som gör mig tveksam, att det är för mycket fylla och sånt. Jag måste inte bada men om det är bara 5-10 grader som det kan vara enligt Anna Malaga... då stannar jag hellre hemma eller åker på en storstadsresa.

  Så du tycker att jag ska åka med SAS-dash-plan? ;)

  SvaraRadera