25 november 2007

Sanningens ögonblick

Här kommer de rätta svaren på Vilket land?-quiz.

1. Minns inte vad just det här torget heter men jag har för mig att det inte ligger långt ifrån slottet. Spårvagnar och kullerstensgator är en vanlig syn i den tjeckiska huvudstaden Prag.

2. Som många svarade är den här bilden från Spanien. Torget heter Plaza de Bib-Rambla och är ett måste när du besöker Granada. Det är verkligen typiskt spanskt med många trevliga restauranger och caféer, blomsterstånd, gatuförsäljare och mimartister... och duvor. Det är lätt att glömma bort vad som pågick här på den mörka medeltiden: piskning och häxbränning... och en och annan tjurfäktning också.

3. Det var nästan fräckt att lägga ut den här bilden eftersom den kommer från en liten byhåla som heter Punta Gorda men jag gillar den annorlunda bilden av en kyrka. Landet är Belize (eller Belice som det heter på spanska), dvs. tidigare brittiska Honduras som ligger granne med Guatemala och Mexiko på den amerikanska kontinenten.

4. Capitolio Nacional heter den här byggnaden, inte att förväxlas med Kapitolium, kongresshuset i Washington. Den här ligger i den kubanska huvudstaden La Habana, alltså Havanna som vi säger härhemma.

5. Den här kvinnan ler vackert mot alla besökare på museet Casa Nacional de Moneda i gruvstaden Potosí i Bolivia. Det är från slutet att 1500-talet och väl värt ett besök. Det finns mycket spännande och intressant att läsa på museets hemsida.

Det blev många guldstjärnor att dela ut! Bra jobbat!

7 kommentarer:

 1. Haha, pinsamt, den enda bilden jag trodde mig ha en aning hade jag inte alls rätt på. (Nu har jag fastnat totalt i det där kartspelet! Det ÄR farligt. ;))

  SvaraRadera
 2. Det var väl inte så farligt! Om man inte har besökt de platserna tycker jag inte att det är konstigt alls. Men du kanske lärde dig nåt när du läste svaren. ;)

  Jag törs nog inte ens tänka tanken på att spela det där spelet ikväll. Annars blir jag sittande till midnatt... och sitter med ögana i kors på jobbet imorgon. Inte bra! Men KUL är det! Det enda är väl att jag får nästan lite ont i nacken när jag sitter här och spänner mig när jag ska göra det på tid. =)

  SvaraRadera
 3. Kul. Här fick jag lära mig saker. Inte för att jag hade några egentliga rätt på det här, men jag lyckades i alla fall pricka in världsdelarna något så när. Jag får vara nöjd med det lilla.
  Gärna fler sådana här "gissatävlingar".

  SvaraRadera
 4. Men om de frågar var du kommer ifrån och inte var du bor, vad svarar du då? :)

  SvaraRadera
 5. Hej
  Ajdå har jag missat Dina frågor.Hoppas Du kommer med nya klurigheter.

  SvaraRadera
 6. Della: Jag gillar såna här tävlingar och lägger gärna ut fler. Problemet är bara att fotoförrådet börjar sina... Jag måste ut och resa helt enkelt! Vilken bra anledning! ;)

  De av läsare som har följt bloggen ett tag vet precis var jag har varit också så då kan det bli tjatigt. Har inte du några foton på lager?

  Jove: Om någon frågar mig var jag kommer ifrån? Det beror på vem som frågar. ;) Här i Sverige säger jag att jag har bott här i många år men att jag är född i Finland. I utlandet beror det på situationen. Oftast säger jag samma sak. Jag kan ju inte säga att jag är svenska för det är jag inte och inte är jag finska heller. Det är lite knepigt.

  Gunnar: Det var synd men du får väl besöka Puman dotter lite oftare. ;) Jo, jag vet att du har pausat. Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Oj, inte ett enda rätt! Bilderna var mycket krångligare den här gången. Men det är alltid kul att gissa!

  SvaraRadera