19 januari 2008

Prisa Gud!

Nu kom återbäringen! Nej, inte i form av guldmynt men en nätt liten summa att använda på ett internet-företag som säljer böcker och skivor. Den ska användas, självklart. Böcker kan man aldrig ha för många av, inte skivor heller. Igår gjorde jag, dock på vanlig bokhandel där man får fingra på böckerna, följande inköp. Någon som har läst? Titlarna heter alltså En sorts kärlek av Ray Kluun som berättar om ett par vars liv raseras när frun får bröstcancer (Kluun har gått igenom samma trauma i sitt eget liv), Audrey Niffeneggers Tidsresenärens hustru som är en magisk historia om tidsresor, närvaro och saknad samt Gentlemän och spelare av Joanne Harris, en underhållande berättelse från en internatskola för pojkar i norra England.
17 kommentarer:

 1. Nej, inte jag. Är de svenskar?
  Aldrig har hört nånting om de. Förresten jag kan inte se titeln och författaren av den som står i mitten.

  Är de bra?

  Hälsning

  SvaraRadera
 2. Nej, Kluun är holländare, Niffenegger amerikanska och Joanne Harris brittiska med fransk mor (du kanske har sett filmen Chocolat). Bilderna är lite små så det är svårt att se men Niffeneggers roman heter Tidsresenärens hustru. Jag köpte böckerna igår så jag har inte hunnit börja ännu. Återkommer ifall jag kan rekommendera dem.

  Salu2 :)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag har sett Chocolat och gillade den faktiskt.Då i princip Joanne Harris kan vara bra för mig.

  Tack för svaret!

  SvaraRadera
 4. Nix, har jag inte läst eller ens sett. Men visst är det härligt att ha en gäng olästa böcker, som är så där fina och obläddrade i. Jag har några sådana nu och jag glädjer mig faktiskt riktigt åt att bara titta på dom.

  SvaraRadera
 5. Ja, den där Tidsresenärens hustru hade jag behövt läsa innan jag gjorde mitt blogginlägg i Bloggstafetten...

  SvaraRadera
 6. Tänkte faktiskt på det när jag läste ditt inlägg! Mig veterligen kastas huvudpersonen framåt och bakåt i tiden utan att kunna påverka det själv så jag tror att din variant skulle vara roligare. :)

  SvaraRadera
 7. Den enda gången då man kan ha för många böcker är när man ska flytta (alternativt ställa in alla böcker i ett förråd). ;)

  SvaraRadera
 8. Heh, gissa om jag tänkte på det när jag bar hem böckerna. De kanske åker ner i en flyttlåda innan jag har hunnit läsa dem. I källaren har jag hur många lådor som helst fulla med böcker. Dags att röja kanske...

  SvaraRadera
 9. Är inte boken av Kluun den där självbiografiska i vilken författaren skriver om hur han är otrogen mot sin hustru medan hon ligger för döden?
  Såg en intervju med Kluun på TV (om det nu är samma person), och usch, han verkade så osympatisk att jag genast bestämde mig för att inte läsa boken. Men den skall ju tydligen vara bra, du får skriva vad du tycker om den sedan.

  SvaraRadera
 10. Jo, det är den! Jag har ett svagt minne av att jag har sett delar av den intervjun. Jag tror att den här boken väcker väldigt mycket känslor. I bästa fall får man nån förståelse för hans handlande. Återkommer säkerligen när jag har läst boken.

  SvaraRadera
 11. Della: Det värsta för mig är att jag hamstrar alldeles för många böcker och jag har svårt att hinna med att läsa dem alla. Däremot kan jag bli lite vemodig när jag har läst ut en bra bok. Då önskar jag att jag hade dragit ut på det lite till...

  SvaraRadera
 12. Det är så härligt att bli helt fångad av en bok. Så där så man inte kan sluta. Jag fyller på min lista med bokförslag. Tack för några till. Och högen med köpta/lånade växer. Nåja, sjunker lite sakta. När jag sorterar ut och lämnar till en second hand tänker jag att andra får glädje av dom. En del kan man ändå inte skiljas ifrån.

  SvaraRadera
 13. Anonym: Jag har också en lång lista med böcker och lånar mycket på biblioteket. Skulle aldrig kunna tänka mig att slänga en bok. Bättre att "skicka vidare" för att sprida glädje.

  Kul att du kommenterade!
  Kom gärna med egna lästips!

  SvaraRadera
 14. Tror det var hos dig jag hittade boktipset om Flyga drake, samtidigt då jag beställde den så "följde" En sorts kärlek med av bara farten. Det är de två bästa böcker jag läst på länge. Kunde knappt släppa dem innan de var utlästa.

  SvaraRadera
 15. Helena, vad kul! Då ser jag extra mycket framemot att läsa den. Jo, böcker, speciellt de i pocket, har en viss förmåga att "fastna i mina kläder" när jag är ute och handlar. ;)

  SvaraRadera
 16. Här är en annan intressant bok om Amerikas historia som jag precis har börjat läsa: http://www.bokus.com/b/9789144045146.html

  SvaraRadera
 17. Tack för tipset, Natalia! Namnet är helt obekant för mig så jag gjorde en sökning och hittade det här.

  SvaraRadera