2 januari 2008

Rapa Nui

Bli inte förvånad om du ser en gul liten katt kika fram bakom Moai.
To be continued... Bilden är från Wikipedia.

26 kommentarer:

 1. ah, påskön! :-) Spännande :-) Jag har läst flera av Thor Heyerdahls böcker och jag tror delvis det var genom honom som jag fick veta påsköns historia med "långöronen" som med hjälp av slavar(?) högg ut statyerna och de gåtfulla rödhåriga ättlingarna...

  SvaraRadera
 2. Säg inte att du är där?!?! i så fall svimmar jag av avundsjuka!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag är så exalterad så jag håller på att spricka! Vilket bra lästips inför resan. Tack för det! :)

  SvaraRadera
 4. Klimakteriehäxan: Inte än men jag ska... innan året är slut!

  SvaraRadera
 5. Va?? Âh, grattis, vad kul!! Hur kommer du dit? Ska du till Chile ocksâ?
  Jag sâg filmen ocksâ, vilka vackra vyer!

  SvaraRadera
 6. Så det bär av till Påskön nästa gång? Spännande! Blir det en visit till det chilenska fastlandet på köpet då också?

  SvaraRadera
 7. Wow! Vad kul. Dit skulle jag också vilja åka. Ska bli kul att få följa med på resan via bloggen. Nu när du har ny kamera så hoppas jag på många bilder.

  SvaraRadera
 8. ANNA: Tack! Det här året börjar verkligen bra. Hur jag kommer dit? Med flygplan. Det är lite långt att ro. ;D

  Såg DU filmen igår? VARS är du? Eller ser du på svensk TV typ TV-Europa eller nåt? Jag tyckte jättemycket om filmen för dess reseskildring... kände igen en del ställen där jag har varit och tyckte att naturbilderna var underbara... men själva handlingen etc. var inte så märkvärdig. Ingen film man kommer ihåg i gungstolen precis.

  NADIA: Jag sa ju att jag återkommer till dig för fler tips när jag har bokat flygbiljetten! ;D Fast det visste jag inte då. Det går undan ibland. Det är det som är kul här i livet, att bli överraskad. Det blir både Chile och Argentina, möjligen Bolivia också, men jag har inte kommit så långt i planeringen ännu. Ya veremos.

  SvaraRadera
 9. THÉRÈSE: Det ska bli så häftigt! Då kan jag ta egna Moai-bilder så jag slipper nalla wikipedias. ;D Bara jag lär mig att använda kameran först. Den har en del resefinesser som att man kan ställa in tid i olika länder t.ex.

  SvaraRadera
 10. Josephine igen02 januari, 2008

  Kolla vad påskö-borna tycker bäst om att få av flygresenärerna (vilket de måste betala dyrt för på påskön) och ta med dig några paket av det. (om det nu är choklad eller cigaretter eller svenska pepparkakor..)

  SvaraRadera
 11. Javisst, det får jag inte glömma! Pepparkakor gjorde succé i Amazonas (i Ecuador) och de bara älskade Marabou-choklad i La Paz. Vem gör inte det förresten... ;)

  SvaraRadera
 12. Åh, Påskön! Så roligt att du ska besöka den, dit vill jag åka också...så jag väntar med spänning det ska bli att få ta del av bilder o berättelser från din resa dit!
  När blir resan av?

  SvaraRadera
 13. Jag åker i höst så det är ett tag kvar men jag hoppas förstås att tiden flyger iväg... :)

  SvaraRadera
 14. Hellre Rapa Nui än rapa nu. ;-)

  SvaraRadera
 15. Åh vad roligt! Då har du verkliget något att se fram emot under året!

  SvaraRadera
 16. Cliff hanger: Haha, fast det senare kan vara rätt skönt också så man slipper få ont i magen... speciellt om man är bebis. Ta det som ett gott råd! ;)

  Christel: Du anar inte hur mycket överskottsenergi jag fick så fort jag hade bestämt mig för den här resan... från slö, slapp och likgiltig till en hyperaktiv zombie! *asg* ;)

  SvaraRadera
 17. mmmm sååå avundsjuk jag är! Tror Påskön är toppen att besöka... men i år satsar jag på något av länderna i sydamerika, Ecuador, Peru eller liknande. Alltså gör den resa jag hoppades kunna gjort förra året... men nu har jag den kvar... att se fram emot. Inte så illa det heller!

  SvaraRadera
 18. Du har ju ditt roliga kvar! Det är en härlig känsla att planera en resa, nästan bättre än själva resan... nej, nu överdriver jag nog... men det har sin tjusning. Jag tycker att det är viktigt att ha något att längta till. Påskön blir säkert ett minne för livet.

  SvaraRadera
 19. Jag ser så fram emot dina reseskildringar! Pyttelite avundsjuk kan jag bli på alla med "stora" resplaner. Men i år känner jag att jag helst vill vara länge "hemma" i Finland. Fast nå´n avstickare kanske till England och vänner.

  SvaraRadera
 20. Mariann: Jag åkte "bara" till Finland över julhelgen och det var en underbar resa också - på sitt sätt. Var sak har sin tid. :)

  SvaraRadera
 21. Ah vad roligt! Det är väl ett riktigt spännande resmål! Men hur är det, är det skyddade områden och reservat, eller bara "vanligt?"

  SvaraRadera
 22. Sara: Jag vet inte riktigt vad du menar med skyddade områden men jag förutsätter att det är "vanligt". Det blev väldigt kryptiskt det där... Hursomhelst, jag har inte läst så mycket om ön ännu så det mesta är nytt för mig. Men men, jag lär hinna tjata ihjäl en och annan bloggläsare innan det är dags för avfärd! ;D

  SvaraRadera
 23. Jag menar: Kan man besöka paskön pa annat sätt än över dagen (och gar det eftersom det är sa langt fran fastland)? Och med skyddat omrade menar jag nationalpark...
  I a f väldigt spännande resmal!
  Dyrt?

  SvaraRadera
 24. Det ligger så långt ut, dvs. 4 timmars flygresa från Santiago, att få skulle komma på tanken att besöka ön som en dagsutflykt, tror jag iaf. Sedan finns det förstås såna turister, framför allt amerikanska, som försöker "göra en kontinent" på minsta möjliga tid men jag är inte intresserad av det sättet att resa. Jag vill hinna uppleva saker också och inte bara se en massa flygplatser och hostels.

  Priset är ok eftersom transporterna och boendet är relativt enkla men det är klart att det går åt rätt mycket pengar. Flyget till Rapa Nui är en stor utgift på den här resan. Chile är inte så billigt med latinamerikanska mått mätt men ändå billigare än Sverige. Argentina däremot är hyfsat billigt. Och som alltid beror det mycket på en själv vilken standard man vill ha osv.

  SvaraRadera
 25. Är det med Läs och Res du ska åka? Jag såg att dom har "Pampas till Påskön" i nya katalogen. Ska läsa igenom programmet ordentligt så att jag kan få gotta mig riktigt åt vad häftiga saker man kan göra här i världen. Hoppas du får en kanonresa!

  SvaraRadera
 26. Tack Della! Det tror jag säkert att det blir. Jag kommer nog att kombinera det med egna äventyr. Har inte riktigt bestämt mig än. Jag gillar deras koncept - man gynnar lokala småföretagare osv. Och så är reseledaren superbra!

  Det är lilla julafton när katalogen kommer! ;D

  SvaraRadera