13 januari 2008

Spänningen stiger

Jordbävning i Chile (nyheten är från 14/11 2007 men det förekom ett mindre skalv i centrala Chile för några dagar sedan), utbrott av gula febern i Brasilien (jo, jag är vaccinerad och ska ta med mig det gula kortet) och kalabalik på Ezeiza-flygplatsen utanför Buenos Aires pga förseningar och inställda flyg som orsakades av konfliktåtgärder på Aerolínea Argentina. Många utrikesflyg blev berörda skriver El País (på spanska).

Nu börjar jag komma i riktig semesterstämning!

10 kommentarer:

 1. Jag ser att du gillar Los Kjarkas-vilken grej! Jag var på deras konsert när de spelade i Sthlm för några år sedan...trodde inte de var så välkända här direkt!

  SvaraRadera
 2. Hallå! Har jag läst dåligt, ska du åka så snart som det låter??

  SvaraRadera
 3. Ska du ut och resa? det har jag missat. Vad kul! :-)

  Själva börjar vi så smått planera en vistelse i Japan, men det ligger långt fram.

  SvaraRadera
 4. ANNALUNA: Los Kjarkas är superbra! Jag missade dem i Sverige (de har varit här två eller tre gånger) men det var ju inte helt fel att se dem med 10 000 andra i La Paz! ;) Jag skäms att erkänna att jag hade knappt hört talas om dem innan jag åkte till Bolivia.

  MARIANN: Nej, det är ett tag kvar innan jag ska åka men jag gör som jag brukar: börjar terrorisera min omgivning med div. resesnack så fort jag vet att jag ska nånstans. ;)

  LOX: Ja, det är lätt att tro att jag åker "imorgon" eftersom jag blir eld och lågor så fort jag har bestämt mig och bokat biljett. Jag ska till Sydamerika och Påskön i höst. Det ska bli jättekul och spännande. Jag skulle inte tacka nej till en Japan-resa heller. Vad kul för er! :)

  SvaraRadera
 5. Fast att du inte hört om dem innan du åkte till Bolivia är ju inte så konstigt egentligen. Jag är ju uppvuxen med bolivianer, därav har de liksom funnits med ett tag. Måste följa din blogg nu känner jag! :D

  SvaraRadera
 6. Nej, egentligen är det inte så konstigt även om jag försökte hålla koll på allt som handlade om Bolivia i Sverige (prenumererade på Liberación osv.). Det var/är inte så mycket!

  Uppvuxen med bolivianer? I Sverige eller? Du behöver inte svara om du tycker att det är för personlig fråga. Blev bara nyfiken. :)

  Kul om du följer bloggen! Ska läsa mer hos dig också.

  SvaraRadera
 7. Du har blivit utmanad!

  (För övrigt är jag glad för att sannolikheten för jordbävning när jag ska till Tyskland inte är så stor. ;))

  SvaraRadera
 8. Hej Pumitos; Fick en kommentar på spanska (Världen år 2000...)i bloggen Zagolandet, någon som kan säga vad den handlar om (frånsett de troliga motivet att någon vill ha pengar)(vilket ändå knappast finns)(men det vore intressant om kommentaren handlar om något annat)
  Själv kan jag på spanska "Tarbajo en la fabrica" och "Mi musica preferida es tango", det räcker inte.

  SvaraRadera
 9. Jag menar, när man klickat vidare hamnar man i Spanskan. Why?Why?

  SvaraRadera
 10. Mikael M: Sajten som kommentaren hos dig länkar till är på portugisiska så jag förstår inte så mycket av texten men det är ändå tydligt att det är "big business" på gång. De promotar alltså en sajt där användarna kan "tjäna pengar". Det där är bara spam så bort med den! *hrrm*

  SvaraRadera