9 mars 2008

No country for old men

är inte riktigt den typen av film jag brukar se men det är bra att vidga vyerna emellanåt. Filmen är spännande och otroligt välgjord men den innehåller för mycket blod och avrättningar för min smak. Trovärdigheten sjunker. Javier Bardems skådespelarinsats är lysande medan Woody Harrelsons inte tillför något. I slutet tappar filmen lite och kunde kanske ha klippts ner något. Färre lik och ett annorlunda slut, alltså. Sevärd hursomhelst.

12 kommentarer:

 1. Det är en av alla filmer jag skulle vilja se just nu, men jag gillar heller inte när det är allt för blodigt. Får nog ta mig en titt och se vad jag tycker om den!

  SvaraRadera
 2. Filmen är absolut inte dålig men det är just det där överdrivna skjutandet som drar ner mitt betyg. Spänning gillar jag. Nästa gång ska jag se nåt betydligt mindre blodigt... kanske Caramel eller En lanthandel i Provence. ;)

  SvaraRadera
 3. måste fråga: var är bilden tagen i din topframe? det känns som om jag har varit där. //d

  SvaraRadera
 4. Kul länsing! Bifogar ett tips.

  Vinn en bok!

  Genom att svara på några frågor om bla senast lästa bok så har man möjlighet att vinna en bok som heter "15 gånger Asien" som är en reseskildring. Jag har själv läst boken och rekommenderar den.

  15 resenärer ger sin bild av en liten del av Asien. Det handlar om starka upplevelser, möten med människor och främmande kulturer, och tankar som uppstår i samband med dessa. Det handlar också om äventyr, naturupplevelser, och meditation. Länder som är representerade i boken "15 gånger Asien" är Indien, Singapore, Laos, Vietnam, Thailand, Kambodja, Malaysia, Indonesien, Kina och Bangladesh. Länk till utlottning av boken: http://www.boktipset.nu/senastenytt.html

  SvaraRadera
 5. DANNE: Jag är säker på att du har varit där!! Det skulle förvåna mig mycket om vyn i Pumaland inte verkade bekant - bilden ser visserligen lite konstig ut eftersom jag var tvungen att ändra storleken på den för att den skulle passa in som header (är inte så duktig på sånt där... det kanske finns något annat sätt att få till den) - den är nämligen tagen på en rastplats någonstans vid Atitlán-sjön. Kan vara på vägen mot Pana, det kanske är Panajachel som ligger därnere. Jag minns inte riktigt. :)

  Tack för tipset, BOKMALEN, och välkommen till Pumans dotter! Ska kika in hos dig.

  SvaraRadera
 6. Film är jag så dålig på. Det känns som ett område där jag inte alls är med. Kul att få läsa lite om det då, och få lite tips.

  SvaraRadera
 7. Hm, jag vet inte om jag är så kunnig på film. Mest road bara. Tycker att det är jättekul att gå på bio och ser en del filmer på TV också. När de visar ngt bra dvs. Helst ingen massproduktion a la Hollywood.

  SvaraRadera
 8. Har faktiskt tänkt se den i veckan!

  SvaraRadera
 9. Puman: Ja tyckte väl det! Kan berätta att jag suttit i baren närmast stranden och druckit en drink i månskenet. Det var tider det. :-)

  SvaraRadera
 10. Annaluna: Låter som en bra idé!

  Danne: Låter supermysigt! Atitlán-sjön är verkligen en av de vackraste platserna på jorden!

  SvaraRadera
 11. Jag såg den i förrgår och tyckte att den var bra i en timme och 40 minuter, men sista 20 minuterna var konstiga.

  SvaraRadera
 12. Håller med. Filmen hade förtjänat ett bättre slut.

  SvaraRadera