13 juli 2008

Mamma mia!

Bilden är hämtad härifrån.

Nu har jag sett filmen alla talar om! Nja, nästan alla. Jag antar att grannens 5-åriga busunge har andra intressen men visst är det mycket ABBA nu. Jag gillar Meryl Streep och Mr Darcy så förväntningarna var rätt höga. Undrade också om handlingen verkligen skulle bära upp det hela. Såg och hörde i trailern förra veckan (Bakom inspelningen av...) att skådespelarna kunde sjunga mer eller mindre bra men blev ändå överraskad av att Meryl Streep var så duktig.

Jag kom ut leende från biosalongen. Mamma Mia är en riktig feel good-film med mycket humor och självironi. Och musiken håller fortfarande! Men... inte för att jag hade väntat mig något djup men jag tyckte ändå att filmen var bitvis lite väl tunn, ganska ojämn. En del scener som t.ex. när Donna sjunger The winner takes it all eller när hon drar iväg med halva byn och sjunger Dancing queen är underbara, precis så bra som jag hade förväntat mig men ibland känns filmen som en enda lång turistreklam för Grekland. När Donna and the Dynamos uppträder i slutet av filmen och resten av slutscenen när de andra ansluter är en av höjdpunkterna. Mer sånt hade inte varit helt fel. Meryl Streep och musiken, de är den största behållningen av den här filmen.

Mamma Mia får en 4:a av mig, inte en jättestark men likväl en 4:a.
av 5 möjliga.


Nu ska jag, helt spontant som Harry the Head Banger, rota fram någon gammal ABBA-cd (om jag har någon dvs, är inte helt säker) och lyssna på fler låtar. Om inte så finns ju alltid YouTube.

13 kommentarer:

 1. Vill gärna se filmen men skulle ännu hellre vilja se musikalen först. Älskade verkligen Queen-musikalen We will rock you så jag kan tänka mig att Mamma Mia! är en riktigt upplyftande historia :D
  Sist vi var i Japan såg vi faktiskt en scentolkning av Edward Scissorhands i Gotanda, det var häftigt!

  SvaraRadera
 2. Med små bokstäver korrigerar jag lite... Donna and the dynamos var det... :-)
  Jag såg filmen i lördags och det var precis vad jag behövde just då! Det var verkligen FEELGOOD! En mysig saga! Alla är lyckliga i slutet! Vill nog också se musikalen... Ska vi boka in den om en sisådär 10 år...hahahaha! ;-)

  SvaraRadera
 3. Igår tipsade mamma mig om filmen och idag läser jag om den hos dig. Det kan ju inte betyda något annat än att det är dags för mig att gå och se den! I kväll kanske...

  Musikalen har dock aldrig lockat men kanske ändrar jag uppfattning efter att ha sett filmen.

  SvaraRadera
 4. Vilken film. Inget djup eller annat tjafs bara må bra känsla rakt igenom. Se den och vandra leende genom livet.

  SvaraRadera
 5. LINDA: Kul att du tittar förbi! Det var inte igår. Hoppas att allt är bra med dig! :) Ja, jag vill jättegärna se musikalen också! Det blir en annan känsla.

  SOBRI: Jahaa, är det så de heter?! Jag hördet det jag ville höra. Det är tydligt. Men jag tycker faktiskt att Diamonds låter mycket häftigare och matchar deras stil bättre! *asg*

  Ja, det kan vi göra. Jag har inget inbokat under 2018 vad jag vet. Vänta lite så jag kollar... blädder, blädder, blädder... första onsdagen i juni går bra! ;) Det är väl ungefär så ofta jag går på musikal, tyvärr.

  SvaraRadera
 6. SARA: Har mamma sagt det så... då är det bara att masa sig iväg. ;)

  RICKARD: Jag menar inte "djup på ett tungt sätt" om du fattar. Vet inte riktigt hur jag ska förklara. Det blev lite reklamkänsla över det hela i vissa scener men visst var den bra. Jag blev verkligen på gott humör!

  Och så ler Björn och Benny med - hela vägen till banken. ;)

  SvaraRadera
 7. Jag har bara sett musikalen och har spontant svårt att sen den framför mig som film.
  Men varför inte, jag kommer säkert att se den så småningom.

  SvaraRadera
 8. Hehehehe det låter som en bra dag! Jag går inte på musikal så ofta heller. Det var nog med dig sist... Fantomen på operan eller var det West side Story?

  SvaraRadera
 9. Å, det låter ju bra! Har blivit inbjuden att gå på denna film,nu i sommar, men har inte haft så stora förväntningar. Ska kanske ändra mej nu då..?!

  SvaraRadera
 10. MIMO: Det mesta brukar vara bäst "live"... därmed inte sagt att det inte är kul att gå på bio!

  SOBRI: Funderade också på det men minns inte. Det är så länge sedan.

  NINNIE: Ja, det tycker jag. Bara du inte skyller på mig efteråt. ;)

  SvaraRadera
 11. Oh, jag såg musikalen i London, men filmen får jag vänta med... Den har inte gått upp i Frankrike än. :(

  SvaraRadera
 12. Hej! Tänkte bara säga att eftersom jag erbjöd mig att vara vikarie för krokofanten som saknar uppkoppling den här veckan så har jag fixat Mr Linky och det kommer upp på min blogg straxt före midnatt

  SvaraRadera
 13. Sara: Jag vill också se musikalen och gärna i London! Det var alldeles för länge sedan jag var där.

  Jättebra, Thérèse! I´ll be there! :)

  SvaraRadera