20 juli 2008

Money money money

Jag suckade djupt när jag läste om två indiska bröder och deras bittra strid. Denna galna värld! Det jag tänkte kan sammanfattas av ett gulnat tidningsklipp jag hittade vid flytten (har en hel hög sparad). Vet tyvärr inte vem som har skrivit den eller var och när den publicerades men tar mig friheten att låna några rader.

Om en person i vårt samhälle har som livsuppgift att samla på plastpåsar - som den knappast använder, bara oroligt bevakar, då betraktas den personen som sinnessjuk. Detta gäller även tändsticksaskar, kläder, stenkulor - i princip vad som helst. Utom pengar. Då är beteendet plötsligt eftersträvansvärt och vi förväntas alla att hylla denna person.

Ändå är det ju lika underligt att äga mer pengar än man behöver eller ens kan göra sig av med, som att äga ett överskott av plastpåsar i motsvarande grad./.../En person med 120 miljoner om året behöver inte pengarna att handla för. Ändå anser sig denna person behöva ha mer. Varför?

Det enda svaret på den frågan är: Girighet./.../Dessa människor som drivs av sitt svåra pengamissbruk, betraktas som gräddan av vårt samhälle. De behöver hjälp och stöd av omvärlden.

3 kommentarer:

 1. Jag har funderat såmycket kring det här med pengar och statusprylar... Som en tävling man bör delta i. Och konsumtionshysterin, som det är lätt att hamna i, utan att fråga sig varför. För vem? För vad?

  SvaraRadera
 2. Jag ville bara kika in och säga grattis på namnsdagen... ;)

  SvaraRadera
 3. SARA: Det är helt sjukt! Man kan inte mer än äta sig mätt liksom... tänker en annan iaf. Jag slutar nog aldrig förvånas och fundera. Jag vill inte vara någon besserwisser eller peka finger åt nån annan hur "dålig" den och den är men jag kan inte förstå giriga människor. Visst tycker jag också att vissa prylar är roliga att ha - som min nya mobil t.ex. - men jag köper den inte för att grannen har och jag behöver inte heller en ny varje år.

  Att någon värdesätter makten och pengarna högre än sin egen bror, det övergår mitt förstånd totalt!Det är bra att påminna sig själv då och då om vad som är viktigt här i livet. Inte är det plastpåsarna!

  BARAJAGJOHANNA: Tackelitack! Önskar dig detsamma! :)

  SvaraRadera