28 juli 2008

Puss på er, SVT!

Inga såpor i stället för nyheter var inte förgäves. Jag vill i alla fall gärna tro att kampanjen bidrog till SVT´s nyhetssatsning i höst.
Det ser lovande ut. Tack!

9 kommentarer:

 1. Håller med; verkligen bra det där! Såpor kan TV 3 ägna sig åt. ;D

  SvaraRadera
 2. Där ser man vad omstruktureringar leder till... Men om jag får tala öppet om min gamla arbetsplats så är det många hyvlingar i andra delar av organisationen som inte varit så kul för alla orter, tyvärr. Men jag är FÖR mer seriös nyhetsrapportering, så thumbs up!

  SvaraRadera
 3. ELISABETH: Ja, precis! och TV 5.

  SARA: Då vet du vet mycket mer om organisationsförändringarna än jag någonsin får veta (med tanke på att det är din gamla arbetsplats). Jag gläds åt att man satsar på nyheter istället för skräpprogram. Att man väljer att centralisera kan jag inte ha synpunkter på (inte tillräckligt insatt) men det är förstås tråkigt för de drabbade och påverkar kanske innehållet, vad vet jag.

  SvaraRadera
 4. Bra. Samtidigt som... jag läste ju journalistik på gymnasiet och vi hade en hel del mediekommunikation/mediekunskap också. Och jag kom att tänka på detta: behöver vi mer nyheter? Egentligen? Det är nyhetsmorgon på SVT och TV4, med nyheter varje halvtimme. Det är nyhetssändning klockan 12, klockan 15, klockan 19, klockan 22 i bara TV4. SVT sänder också, om TV3 gör det längre har jag ingen koll på? Vi har SVT24 som sänder. Vi har text-TV, vi har uppdateringar på alla tidningar på webben. Vi blir bombarderade med nyheter varje dag.

  Jag är absolut för nyheter, ville bara ta upp frågan när jag kom att tänka på den. En heltimmes nyhetssändning tycker jag är bra, då kan man fördjupa sig mer i nyheterna och kanske visa fler nyheter. Frågan är om andra nyhetssändningar tas bort, eller om det bara utökas? Förmodligen det förstnämnda enligt text-tv-bilden. Frågan är som sagt om det behövs.

  SvaraRadera
 5. jag rekommenderar verkligen google reader och alla de olika News-feeds man kan signa upp sig på.. sen jag började blogga och lärde mig allt om web 2.0 så har jag känt mig oerhört objektiv och oerhört uppdaterad på vad som händer i världen..

  världsuppfattningen förändras radikalt nu när alla kan rapportera om deras verklighet.

  SvaraRadera
 6. BARAJAGJOHANNA: Det var en mycket bra synpunkt! Jag föredrar också kvalitet framför kvantitet. Eller snarare att man kommer ifrån snuttifieringen. I och med att sändningstiden förlängs finns det utrymme för djupanalyser, hoppas jag iaf. Mer av samma sort - pedofilrättegångar, kvällstidningsjournalistik typ svenskarnas sexvanor osv. - är inte intressant för mig.

  DAVID BRAVE: Egentligen borde jag själv aktivt välja andra nyhetskanaler än de traditionella - dvs. tv och de största morgon- och kvällstidningarna - bara det skulle få en att vidga vyerna. Lite slö är jag, det medges. Då skulle man kanske komma ifrån de stora nyhetsbyråernas sfär. Det finns en värld utanför dem som sällan kommer till tals.

  SvaraRadera
 7. Lite mer grävande journalistik är aldrig fel.

  SvaraRadera
 8. Bra! Jag skrev också på listan. Förstår inte intresset för såpor men visst smaken är olika.. tycker precis som Elisabeth att det kan TV som inte finansieras med licenspengar ägna sig åt. Skulle dock gärna ha lite mer film från icke-engelskspråkiga länder i SVT. Visst visas sån film men inte så mycket som jag skulle vilja. Både från andra europeiska länder och övriga världen så klart så inte bara spansk , fransk och italiensk film.

  SvaraRadera
 9. CLIFF HANGER: Absolut, fast det beror lite på vad man gräver i.

  TERESITA: Såna filmer har jag saknat länge. En och annan visas men de är ändå sällsynta. De reklamfinansierade kanalerna satsar bara på säkra kort så dom har jag inte större förhoppningar om heller men SVT kunde göra mer för att lyfta fram andra kulturer. Hur ofta får vi t.ex. se afrikanska filmer på tv?

  SvaraRadera