5 juli 2008

Var finns hajarna?Inte för att jag såg några men enligt pålitlig källa ska det finnas hajar här, i en av sjöarna. Var befinner vi oss?

15 kommentarer:

 1. de har semester som alla andra ;)

  SvaraRadera
 2. Haha, du menar att de har simmat till varmare breddgrader? Det är möjligt... men då kan jag tillägga att det var runt 30 grader i skuggan på den här utsiktsplatsen.

  SvaraRadera
 3. aha,, jag hajjar ;)
  kul att du tyckte om min sida. det här med äventyr runtom i världen tilltalade mig. återkommer!

  SvaraRadera
 4. Jag hade ingen aning - det där är ingen plats jag känner till. Så erkänner att jag fuskade med Google och stänger av mig själv från att gissa! Men kul med quiz, jag håller på att förbereda en om massa olika flygplatser, får se när jag lägger ut den.

  SvaraRadera
 5. Ingen aning var vi befinner oss. Det ser lite vulkankrateraktigt ut... Kan inte ens gissa.
  Hajar i sjöar förresten. Hur har det gått till?

  SvaraRadera
 6. CHRISTEL: Fuskat? Fy på dig! Jag testade också på Google och det var inte så knepigt att få fram det.

  Det är svårt så här i början - om man nu inte fuskar som Christel gjorde ;) - men jag kommer med någon ledtråd om ingen knäcker det här. Gillar också quiz och ser framemot din! Vet kanske inte så mycket om flygplatser även om jag har sett några stycken. Kul!

  DELLA: Vulkaner? Ja, du har rätt. Det är inte så vanligt med hajar i sjöar men de finns, både äkta och "fuskisar". Hur det har gått till har jag däremot ingen aning om. Gissa på bara!

  SvaraRadera
 7. Det låter som sydamerika och ser ut som en vulkanisk sjö, alltså en sjö i en krater... Hajarna har sagt ajöss och tackar för fisken (hehehe, internt skämt om man har läst "liftarens guide till galaxen")
  Dom har flytt till en annan planet...

  Förresten, finns det inte en Titicaca sjö eller nåt... Kan det vara den?

  SvaraRadera
 8. Jo, helt rätt, Titicaca-sjön ligger mellan Peru och Bolivia. Det finns ett 40-tal vulkaner i Bolivia men det är ingen av dem du ser på bilderna här.

  P.S. Jag har fortfarande inte läst Liftaren men jag ska. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 9. Oj vad fint... Men jag vågar mig inte på någon gissning. Skulle inte våga bada heller, för den delen. ;)

  SvaraRadera
 10. Att gissa är ju inte så farligt! JAG bits inte. ;)

  Bada? Nej, jag skulle inte heller vilja simma med den här. Det är ju inga små gulliga akvariefiskar vi pratar om.

  SvaraRadera
 11. OK, dags för en liten ledtråd: Båda sjöarna har vatten i sitt namn, den ena heter som landet och den andra som huvudstaden.

  SvaraRadera
 12. Oj vad kul , gillar såna här gissningar just nu har jag ingen aning , trodde inte att hajar fanns i sjöar överhuvudtaget men ska fundera på din ledtråd och inte fuska och återkommer förhoppningsvis snart.

  SvaraRadera
 13. Den ena tror jag är Lago de Nicaraugua och där tror jag mig faktiskt ha hört att det finns hajar. Kan det stämma? Ska försöka komma på den andra med huvudstaden i namnet också , återkommer ;)

  SvaraRadera
 14. Ja, det stämmer bra. Den ena av sjöarna är Nicaragua-sjön och den andra Managua-sjön. Jag kanske var lite otydlig när jag skrev men båda finns alltså i båda bilderna. Sjöarna ligger så nära varandra. Om jag inte missminner mig så är det Lago de Managua närmast kameran. Borde vara iaf eftersom den är mycket mindre.

  Men det är i Lago de Nicaragua tjurhajarna håller till.

  SvaraRadera