22 augusti 2008

Från hotellfönstret

Som Della brukar jag ta minst en bild från hotellfönstret - med mer eller mindre lyckat resultat. Oftast mindre, misstänker jag. Inte mycket att stoltsera med men här kommer några smakprov i alla fall. Hm, undrar hur jag tänkte då? Gör gärna som Thérèse och gissa var bilderna är tagna! En guldstjärna för varje rätt svar.
16 kommentarer:

 1. Hängmattan ser inte helt fel ut! ;) De andra bilderna var givetvis väldigt fina de med.

  SvaraRadera
 2. Tack, Annelih, det var snällt sagt! Jag som postade dem som dåliga exempel! Min tanke var god åtminstone när jag tog bilderna... *asg*

  P.S. Hängmattan var inte så dum men jag fick aldrig tillfälle att ligga i den.

  SvaraRadera
 3. Kul bilder nu gissar jag lite. Den första blir jag inte riktigt klok på. Träden i bakgrunden ser skandinaviska ut men växten i förgrunden och huset gör att jag vill placera det i Latinamerika. Har en känsla av mexico. Bild nummer två tror jag är Havanna. Trean och fyran vill jag placera i Sverige eller Finland. Någonstans i skärgården. Alla bilderna är jättefina och hängmattan hade jag gärna lagt mig i.

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du gissar! :) Håller med om att tvåan liknar Havanna men det är en annan hamnstad. Alla bilderna är faktiskt från Latinamerika, även trean och fyran.

  SvaraRadera
 5. Växten i första bilden är en papaya men det är inte så lätt att se... :)

  SvaraRadera
 6. Hm , då gissar jag vidare. Skulle vilja ha allt till Mexico av någon anledning men det är väl för enkelt. Bild ett gissar jag ändå Mexico eller Cuba tvåan gissar jag Mexico kanske Veracruz och sen blir det svårt. Ska jag dra till med Guatemala på trean och Panama på sista. Men det är en vild chansning

  SvaraRadera
 7. En guldstjärna, Teresita! :) Tvåan är precis som du säger från Veracruz, en fin och trevlig stad som man kanske inte tror när man ser den här bilden.

  Alla är inte från México lindo... men hälften. ;) Trean vet jag att du har varit i närheten av. Ettan och fyran är mer "Dellas trakter".

  Nej, nu ljuger jag! Della kanske har legat och vilat i hängmattan men papaya har hon inte plockat, inte där i alla fall. Nina kan ha gjort det. Hon har gått på den svarta stranden av vulkansand och doppat tårna i Karibiska havet. Så måste det vara. :)

  SvaraRadera
 8. Eftersom Ecuador är det enda land jag varit i "därborta" så gissar jag på Ecuador. Djärvt, jag vet! Detta gäller alltså hängmattan, där jag antagligen har legat och haft det bra. Tack Pumita för ledtråden. ;)
  Kul att du hakade på utsikter från hotellfönstret.

  SvaraRadera
 9. En guldstjärna! :) Det gäller att ha koll på var ens bloggkompisar har varit. ;) Jo, här fanns det gott om hängmattor på marknaden men jag köpte ingen.

  SvaraRadera
 10. Ojj! Jag är inte så berest att jag skulle våga mig på att gissa var bilderna är tagna...jag är så glad att ni redan har gissat rätt ;) Jätte kul grej! Man lär sig lite varje gång.

  SvaraRadera
 11. Då gissar jag att trean är någonstans vid lago Atitlan. Kanske Panajachel. Eftersom du nämner Nina så säger jag väl Costa Rica på fyran och Mexico på ettan fast jag vet inte riktigt var , har en känsla av att det är lite kallare trakter så kanske San Cristobal de las Casas men jag vet inte om du har varit just där.

  SvaraRadera
 12. ANNELIH: Kul att du uppskattar min lilla gissningslek! :)

  TERESITA: Nina på ettan = papaya-bilden och Mexiko på fyran var det. Hotellet med papayaträdet (Maritza hette det, tror jag)ligger i Puerto Viejo, Costa Rica, precis vid gränsen till Panama. Det är en jättemysig laid back by, övervintrade hippies och så men klart värd att besöka. Det har rätt många upptäckt. :)

  Mexiko-bilden då (dvs trean, där jag vet att du har varit): Ligger också vid en gräns men till ett annat land. ;)

  Om jag har varit i San Cristobal?? Jag älskade den stan, en av mina absoluta favoriter i Mexiko!

  SvaraRadera
 13. Är trean Chetumal?

  Då är vi två som älskar San Cristobal de las Casas :)

  SvaraRadera
 14. Åh San Cristobal. Min favorit med.

  SvaraRadera
 15. Mina tankar gick till Kuba och Mexiko....

  SvaraRadera
 16. THÉRÈSE: Jaa, det är det. Eller strax utanför... det tog väl en timme med buss eller nåt.

  PIA: San Cris är helt underbart!

  LISA: Veracruz är verkligen lik Havanna så du var helt rätt ute. :)

  SvaraRadera