2 september 2008

Ditt favoritresmål

New York är nummer 1 på .travels Top Ten Places-lista över olika resmål i världen. Det märks vilka som har röstat eftersom typiska amerikanska favoriter som Cancún och Costa Rica är med.

Här kommer hela listan:

1 New York
2 Cancún, Mexico
3 Dubai, UAE
4 Fiji, South Pacific
5 Paris, France
6 Beijing, China
7 Costa Rica
8 South Florida
9 Berlin, Germany
10 San Francisco

För att få lite mer svenskt perspektiv på det hela skulle jag vilja veta vad som är ditt favoritresmål alla kategorier. Jag vet att det är supersvårt att välja bara ett men om jag ska försöka mig på en sammanställning eller topplista så måste det bli så, ett resmål var som helst i hela världen alltså. Hoppas på många svar och därmed också tips på nya spännande resmål!

Magalös - Bodensee, Tyskland
Betraktelser från omvärlden - Indien
Funderingar någonstans ifrån - Berlin, Tyskland
Sobri - Öland
Helena - Beijing, Kina
SAFARI - London, UK
AnneliH - Gran Canaria
Della - Indien
LottaM - Australien
Mariannlostinline - Skottland
Wirdheim i Vilanova - Barcelona, Spanien
Sandbarnet - Sevilla, Spanien
Hönsakadorran - Nevada, USA
El Rubio - Las Vegas, USA
Mimos blogg - New York, USA
Äventyrsbloggen - Island
Ninnie - Grekland
Barajagjohanna - Frankrike
Pumita - Titicaca-sjön, Bolivia

37 kommentarer:

 1. Själv svarar jag Titicaca-sjön i Bolivia.

  SvaraRadera
 2. Inom Sverige väljer jag Fårö, Gotland.
  Utanför landets gränser får det bli Bodensjön. Har mest åkt längs den Tyska stranden, men åker gärna runt på den chweiziska och Österrikiska delen också.

  SvaraRadera
 3. Amiga , vilken omöjlig fråga! Fast jag gör ett försök

  Skulle nog säga Indien på första plats ändå

  Sen gillar jag Mexico , Guatemala , Sevilla , Paris , Rom och Hong Kong väldigt väldigt mycket.

  Självklart borde Madrid nog vara med på listan men ska jag välja en spansk stad att turista i blir nog Sevilla favoriten ändå.

  SvaraRadera
 4. MAGALÖS: Men om du var tvungen att rangordna Fårö och Bodensee? Jag har åkt alldeles för lite i Europa känner jag.

  TERESITA: HAHA, jag vet att det är hopplöst - och jag visste att det skulle bli så här... Gissa om jag känner igen mig. Men lyckas jag så borde du också kunna. ;)

  SvaraRadera
 5. Om jag måste rangordna blir det Bodensjön först. Var i Friedrichshafen på språkresa i början på 80-talet. Mamman i familjen lagade underbart god mat och jag fick åka med på utflykter med dom och trivdes alldeles utmärkt. Drygt ett år därefter jobbade jag som Au-Pair i södra Bayern, Även då hälsade jag på i Friedrichshafen.

  SvaraRadera
 6. Jag var också på väg till Tyskland för att jobba som au pair när jag hade gått ut gymnasiet men min kompis bangade ur (det var en stor omställning att åka till Berlin från "byhålan" jag bodde i då) så det blev Sverige istället. Det är jag inte ledsen över idag men visst hade det varit kul, speciellt eftersom jag hade pluggat tyska i många år.

  SvaraRadera
 7. Det där är verligen en svår fråga, men måste jag välja säger jag ett resmål som faktiskt finns med på listan, nämligen Berlin. Inte den vackraste staden direkt, men charmig, häftig, med en intressant historia kombinerad med det moderna.

  Österrike är också underbart, främst för naturen och språket, och därutöver är Italien högt på min lista. Speciellt den lilla staden Sorrento lite söder om Neapel. Där är det verkligen SÅ vackert och mysigt. Men Berlin vinner nog ändå, även om det är en knapp vinst.

  (Tilläggas bör kanske att jag bara varit i Europa, och därför inte har några "exotiska" länder/städer att bidra med.)

  SvaraRadera
 8. ELISABETH: Som jag redan nämnde borde jag resa mer i Europa och då hamnar Österrike, Schweitz och östra Europa högt upp på listan om man bortser från Spanien då.

  Det är inte alltid de mest exotiska resmålen som är de mest intressanta. Jag har själv t.ex. ingen längtan till ställen bara för att ingen annan har varit där förr.

  Tyskland leder! ;)

  SvaraRadera
 9. Jag är supertråkig men av alla ställen hittills som jag besökt. Och det är faktiskt inte så jättemånga... Men det ställe där jag fått mest "ro i själen" och mått så gött är Öland... Att åka runt på Öland på sommaren är en superhöjdare vill jag lova. Det finns massor med "sten stränder" där det inte finns folk och raukar (!!!!), visserligen små men ändå... Små söta bodar och en helt underbar atmosfär... vilda orkidéer och annat vackert... :-)

  SvaraRadera
 10. Det låter jättemysigt!

  SvaraRadera
 11. London! ...men om man inte får välja något som har räknats som ens hemstad så blir det Lake Louise, Alberta, Kanada ;-)

  SvaraRadera
 12. Beijing har en speciell plats i mitt hjärta, längtar tillbaks så fort jag ser en bild därifrån, det kan vara en disig stadsbild där man knappt ser toppen av skyskraporna för diset eller en bild från folkvimlet, jag känner hur det pirrar i magen. Beijing har något för alla, kultur, mat, shopping...

  Hittade ett boktips hos dig "Vindens skugga", såå bra, Tack!
  /Helena

  SvaraRadera
 13. SARA: London är en härlig stad så det godkänner jag. ;) Nej, men du bor inte där nu vad jag förstår och då måste det ju vara ett resmål för dig.

  HELENA: Vad roligt att du också tyckte om Vindens skugga! Vilken läseupplevelse! Boktips kan man aldrig få för många av. :)

  Jag får en känsla av att man borde åka till Beijing innan den blir som vilken storstad som helst. Eller är det möjligt? Jag har ju inte varit där - än.

  SvaraRadera
 14. Jag måste hålla fast vid "mitt" GranCanaria...dit kan man åka när som helst...inte alls långt bort ;)

  SvaraRadera
 15. Zanskardalen i Indien är ett ställe jag skulle vilja åka tillbaka till. Men att säga vad som är favorit... Jag gillar så många ställen och förhoppningsvis finns det allra bästa kvar att upptäcka. Så jag fortsätter leta.

  SvaraRadera
 16. Det var ingen lätt fråga!! Jag måste fundera lite stund till.. det finns ju så många!

  Och en detalj: vill du veta det resmålet jag helst skulle vilja besöka eller det jag mest skulle rekommendera till andra (dvs någon plats jag redan varit på)?

  SvaraRadera
 17. Just nu är svaret självklart för mig: Peru och bland annat Titicacasjön.... *s*

  Nytt år - nya favoriter o önskedrömmar!

  SvaraRadera
 18. Mitt bästa resmål var Australien vänliga människor överallt, härlig natur. allt var toppen.
  Andra resmål är Thailand.
  Tredje resmål är USA.
  Där i mellan finns en massa europeiska storstäder som Prag, Barcelona, Belfast, Dublin, m. m.

  Sedan finns det andra platser som jag ej utforskat Kina, Vietnamn är ett av önskemålen.

  SvaraRadera
 19. DELLA: Att säga vad som är favorit, det går inte... Jag håller fullständigt med. Minnena bleknar också så jag kan känna att min senaste resa är den mest fantastiska. Det krävs lite mer av en när man ska "gräva fram" höjdpunkterna på resor man gjorde för länge sedan.

  Jag skrev Indien på dig fast jag är väl medveten om att det är ett stort land.

  CHRISTEL: Fundera på du! Du skulle sett hur jag satt här och rev mig i håret. ;) Jo, jag menar ett resmål som man har besökt.

  MIA: Vad konstigt! ;) Nu vet jag inte om jag ska skriva Peru eller Titicaca på dig... fast egentligen menade jag en plats som du har varit på redan.

  LOTTAM: Min önskelista är också väldigt lång och den varierar från dag till dag. Irland har stått på topp 3 men nu står det på övre halvan. Inte för att jag vill dit mindre utan för att jag vill till så många andra ställen först.

  SvaraRadera
 20. Det verkar rörigt. Jag har bara rest inom Europa, mest bil och tält. Det är svårt att välja, men två favoriter är nog norra Skottland och Prag. Mycket fint också i norr Ungern.

  SvaraRadera
 21. Då skriver jag Skottland på dig eftersom du nämner det först. Jag får associationer på gamla spökslott och hundar med vassa tänder men också vacker natur. Antecknar på önskelistan... :)

  SvaraRadera
 22. Om jag ska vara krånglig kan jag passa på att nämna några ställen i Sverige också även om jag står fast vid Indien som jag skrev förut.

  Får jag bara välja Sverige så är jag mycket förtjust i Västkusten och Gotland. Öland skulle jag vilja åka till igen , var så liten när jag var där att jag bara har vaga minnen som vuxen har jag sett ön på avstånd från en segelbåt men det är allt. Så skulle jag vilja åka riktigt långt norrut i Sverige för där har jag aldrig varit. Kiruna , Tornedalen , lapplandsfjällen , vidare in i Norge med fjordar , Tromsö och till slut Nordkap. Så tycker jag att Stockholm och Göteborg är underbara städer. Men det var min Sverige-lista , dom utländska favoriter jag nämnde tidigare är fortfarande favoriterna

  SvaraRadera
 23. Hypersvår fråga, men jag gör som Sara på Safari: Svaret är så klart BARCELONA...

  ...om du vill shoppa
  ...om du vill känna historiens vingslag
  ...om du vill bada
  ...om du vill dricka vin
  ...om du vill uppleva en modern multikulturell stad
  ...om du är intresserad av "minoritetsspråk"

  Som synes: Barcelona har allt!!

  //Erik i Katalonien

  SvaraRadera
 24. Jag måste nog säga Sevilla. Jag är ju på väg från staden för Sevilla är varmt på sommaren och har en del andra nackdelar då man bor där, som omöjligheten att hitta parkering, trängseln på alla restauranger, köer till ALLT... Helt enkelt alldeles för många personer för det lilla centrumet. MEN som besökare är Sevilla absolut en superstad. Vackra byggnader, sevärsheter, parker, barer, sol och känsla och allt man vill se finns inom promenadavstånd då man befinner sig i centrum.

  SvaraRadera
 25. Zions nationalpark Nevada, i USA. Det är min favoritplats.
  Kram

  SvaraRadera
 26. Thailand är ett underbart land och perfekt för sol och bad. Honduras har allt som Thailand har men är mer spännande. Här underlättar det dock om man kan spanska. Roatan är ett paradis och Copan världens kanske mysigaste by. Men mitt favoritresmål i alla kategorier måste nog bli Las Vagas även om jag spelmässigt lyckats bättre i Costa Rica. Men Las Vegas har allt. Det är fest 24/7 med alla möjligheter till såväl party som spel. Utöver det finns gott om sevärdheter och några av världens absolut finaste hotell.

  Macau har jag aldrig besökt så det finns på en önskelista.

  SvaraRadera
 27. Jag måste nog sälla mig till topplistan och rösta på New York. En fantastisk känsla att vara där i alla lägen, både före och efter September 11...

  SvaraRadera
 28. Tack för förklaringen! Men ojojoj det här blir inte lätt!! Hade en tanke på att göra ett eget inlägg på min blogg men det får bli en annan gång. Får bli en lång förklaring här istället :)

  Städer jag rekommenderar är : Istanbul, Tokyo och Reykjavik, Bubblare: Singapore och Split (Står i konkurransen med typ hela Sydostasien och Europa som är de områden jag rest mest i)

  Det är en jämn kamp om de städerna och länderna men jag måste säga att Island drar det längsta strået i tät kamp med Istanbul.... Men då måste man ta sig utanför Reykjavik också och någon dag ha tur med vädret! Alltså: Island under sommaren och utan stress!

  Annars är högt upp på min ställen-jag-vill-besöka:
  Norra Indien, Dubai, Beirut, Marocko, Sydafrika, Skottland, Mexico och resa igen till Slovenien, Turkiet, Spanien och ännu mer i Norge och Japan.

  SvaraRadera
 29. Det jag redan har sett och besökt är historia och väl bevarat. Om det varit en kanonvistelse vill jag inte återkomma och den gången bli besviken. Mot nya mål och framtiden är det som gäller.
  Madagaskar har alltid fascinerat mig. Island likaså. Hm, två öar det har jag inte tänkt på tidigare

  SvaraRadera
 30. TERESITA: Jättekul att du delar med dig av dina funderingar på fina resmål i Sverige! Jag skulle också vilja tillbringa mer tid på Västkusten. Gotland har jag aldrig varit på öht så det är en lucka i min allmänbildning.

  ERIK: Jag förstår att du väljer Barcelona. Jag har iofs bara varit där en vecka så jag kanske inte borde uttala mig men det är en härlig stad som verkar ha det mesta.

  SANDBARNET: Det var en fin motivering! Sevilla står högt upp på min önskelista, tillsammans med Cádiz som Thérèse brukar lovorda.

  HÖNSAKADORRAN: Jag ska nog googla på din favorit. Kan inte påstå att jag vet nåt om Nevada. Det enda jag kom att tänka på är öken med samma namn och det måste jag ändra på. Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 31. EL RUBIO: Jag har inte varit i Thailand så jag kan inte jämföra men tycker mycket om Honduras! Vänliga människor, spännande historia och sevärdheter, fina stränder… underbart helt enkelt.

  MIMO: Jag har aldrig haft någon längtan till NY. Vet inte varför det inte har lockat mig. Ointresserad är jag inte men det finns så många andra ställen som jag vill till först.

  CHRISTEL: ”Det är en jämn kamp…” Det är precis vad det är, en ständig kamp om vad man ska välja. ;) Istambul står på min önskelista, likaså Marocko och Skottland av dem du nämner. Andra måsten ”before you die” är Petra i Jordanien, Madagaskar, Indien och Galápagos-öarna.

  CHRISTINA: Du har en poäng där. Jag kan åka till samma ställe flera gånger men det finns så många roliga resmål så jag åker hellre på nya äventyr. Jag funderade på att resa till Madagaskar i höst men nu blev det Sydamerika istället. Förhoppningsvis kommer jag till lemurerna en annan gång.

  SvaraRadera
 32. Eftersom ingen nämnt mitt absoluta favoritresemål för att få sol i överflöd, undersköna bad, supergod mat, vacker natur, känna historiens vingslag, och träffa trevliga människor, måste jag ju kommentera här. Vilket land är detta då? Jo, GREKLAND förstås!
  Allra bäst gillar jag de joniska öarna LEFKAS och KEFALONIA!

  SvaraRadera
 33. Undrade också över att ingen nämnt Grekland än! Det är ändå många svenskars favorit... har iaf varit. Nuförtiden är det ju många som åker till Thailand istället för att solsemestra i Europa.

  SvaraRadera
 34. Cliff hanger (Tankar om stort och smått, länk finns på min lista) hade många superfina bilder därifrån på sin blogg.

  SvaraRadera
 35. Glömde länken till Kefalonia-bilderna.

  SvaraRadera
 36. Oj, oj, oj, oj... verkligen omöjlig fråga. Men jag tror ändå jag svarar Frankrike.

  SvaraRadera
 37. Precis som jag trodde! ;D

  SvaraRadera