23 september 2008

Ordlös onsdag - sorg


Bilden ingår i kedjan Ordlös onsdag.

19 kommentarer:

 1. Rätt tid för "ljus i vårt hus" - Ittala glas...

  SvaraRadera
 2. Jag hade tänkt mig en helt annan bild egentligen men tog den här ikväll. Den känns rätt som du säger.

  SvaraRadera
 3. Höst och levande ljus ...det hör liksom ihop.
  Men var hittar man OO den här veckan då?? har du inte länkat till förgången tid:-)

  SvaraRadera
 4. Mm, det hör ihop men jag tänkte närmast på dagens tragiska nyhet om skolskjutning i Finland.

  Hittat har jag inte gjort... i brist på annat länkade jag till etiketten hos Nejma och tänkte fixa till det när Mister Linky dyker upp. Vi får hoppas att den gör det så småningom. :)

  SvaraRadera
 5. Har många Iittala glas men inte just den här. Den är fin. Ja nu börjar det vara mysigt att tända ljus på kvällarna. Jag har inte hittat OO heller idag. Kollar på nytt när jag kommer hem från jobbet.

  SvaraRadera
 6. Nu såg jag din nästa kommentar. Fint tänkt med association till Finland. Jag ville inte ringa min "syster" i Kauhajoki igår. Hon är engagerad i diakonin, pensionerad undersköterska, född och levt sitt liv där mm så hon har nog att göra. Både hon och sonen bor i närheten av skolan och han har gått där. Det händer så mycket fruktansvärda saker i världen hela tiden, men när det kommer närmare känns det mer.

  SvaraRadera
 7. Saknar ocksâ ord. Kram och en tanke till alla finska elever idag.

  SvaraRadera
 8. Har lagt upp två separata inlägg ett för ordlös onsdag - ett för offren i dödskjutningen.

  Fruktansvärt det som hänt i Finland. Vår värld blir mer och mer galen/sjuk.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. jätte bra tolkat.....såg nyss den lilla lappen "made in finland"...stackars människor alltså...

  SvaraRadera
 10. Fin tolkning på temat, passar precis en sån här dag. Vad händer i världen egentligen? Jag har med lagt upp en bild, men nejma har inte lagt upp nån själv ännu //sarah

  SvaraRadera
 11. Tänkvärt och hemskt!
  Hade ingen koll att mitt gamla hemland hade tredjen mest vapen bland befolkningen.Bara USA och ngt land till hade mer!
  Men tänker jag efter så har alla finska men jag kommit i kontakt med ett vapen!Dessa har dock bott på landsbygden där jakt är ett stort intresse.

  SvaraRadera
 12. Ditt ordlösa tema för dagen känns helt riktigt.

  SvaraRadera
 13. Sorg eller höstmörker - bilden passar bra till båda. Jag har en hel del att säga om höstmörker men jag saknar ord när det kommer till tragedin i Finland...

  SvaraRadera
 14. Tack för era kommentarer! Det är en tung dag i Finland idag. Mina tankar går till de drabbade och deras anhöriga, även gärningsmannens. Det är ofattbart hur sånt här kan hända och alla ord känns så fjuttiga.

  Rajson: Jag visste inte heller att det är så vanligt med vapen i Finland. Är inte uppvuxen på landet eller känner folk som jagar osv. så det här är helt främmande för mig.

  SvaraRadera
 15. Hej Pumita, du har en utmaning på min blogg bobofilm
  Ha en bra dag!
  Boel

  SvaraRadera
 16. Ja det som hände i Finland var verkligen fruktansvärt. *suck!*

  För att byta till något roligare, ser att du läser Katedralen vid havet. Den läste jag i somras och jag gillade den skarpt. Hoppas du skriver något om den när du har läst ut den...

  SvaraRadera
 17. Tack, Boella! Lite busy nu men återkommer.

  Mimo: Jag kände från första början att Katedralen vid havet är en bok som jag kommer att gilla. Lite lustigt med en bok som utspelar sig i Barcelona - nu igen! Det är tredje boken i år! =)

  SvaraRadera
 18. Hej Pumita,
  när jag skrev min första kommentar så var det måndag kväll hos mig och jag såg faktiskt inte att du skrivit sorg...Annars hade min kommentar sett helt annorlunda ut. Då hade inte den händelsen inträffat, det fanns iaf inga nyheter om den här hos oss. Det var höstdagjämningen som fanns i mina tankar.Banalt eller hur...

  SvaraRadera
 19. Hej Ninni! Jag hade inte skrivit "sorg" från början men när jag fick de första kommentarerna la jag till ordet i rubriken. Jag förstod att nyheten inte hade nått dig (och många andra) eftersom du är så långt borta... om den någonsin gör tänkte jag för det är inte varje dag man läser om Norden i nyheterna i Sydamerika.

  Visst är det banalt jämfört med mycket som händer i världen men å andra sidan... de bekymmer jag möjligen har i min tillvaro är rätt fjuttiga jämfört med riktiga problem... när jag tänker efter ordentligt. :)

  SvaraRadera