20 oktober 2008

Buenos Aires

ar soligt, va(med tva prickar)nligt, smutsigt, svettigt och alldeles underbart! Efter ett dygns resande sov jag "runt klockan" (som vi sager i Finland), narmare bestamt i 14 timmar och nu ar jag redo for att gora stan. Var ska man borja? Jag vet inte. Det ger sig...
Jag ser inte mitt inlagg pa framsidan av bloggen fast den ar publicerad. Datumet ar ratt. Undrar om det hanger ihop med att delar av Argentina har gatt over till sommartid i helgen. Testar att andra tiden - hoppas att ni ser det har.

23 kommentarer:

 1. Härligt att se att du har kommit fram ordentligt, och gjort ett försök med att komma ikapp med tidsskillnaden.
  Ha nu en riktigt fin dag i Buenos Aires!

  *Kram!*

  SvaraRadera
 2. Vad roligt med en hälsning från din resa! :)

  SvaraRadera
 3. Härligt och kul att resan gick bra och du är framme! Är liite avis på dig, jag vill också gå ut i solen och "göra" buenos aires! Kan tilläggas att det är regn och ruggigt i umeå nu.. Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att läsa att du "gut angekommen bist" (sa jag att min lilla hjärna inte klarar av att handskar med fyra olika språk dagligen..?)!! Du får njuta av alla de sakerna du nämner i ditt inlägg, och några till!

  Sköt om dig! :)

  SvaraRadera
 5. Ha det alldeles underbart i Argentina!

  SvaraRadera
 6. Vad bra att du kommit fram ordentligt! Kul att höra från dig. Då är det bara för dig att kasta dig ut i det okända, då. Lycka till! Kom ihåg kameran.

  SvaraRadera
 7. Forsta inlagget fran resan, harligt! Ha det nu sa bra (det later ju som om du har det...)i underbara Buenos Aires!

  SvaraRadera
 8. Kul att du kommit fram. Själv skall jag om knappt en månad till samma stad för första gången. Spännande att följa med vad du gör där. Berätta gärna om tips o.dyl. Finns det föresten rabattkort till Subte som man kan köpa för ca. 1 vecka?

  SvaraRadera
 9. åh vad avundsjuk jag blir... San Telmo och Palermo är mina favoritstadsdelar. I Palermo finns det ett trevligt fik som kallas bartok. Tror det var där de har mkt fina mackor med mozzarella och pesto...

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Kul att se att aven du bloggar fran din resa. Jag ska folja den med gladje. Hur lange ska du vara borta?

  HA det sa trevligt, vi hores!

  SvaraRadera
 11. Ååååå vad härligt!!! Det låter underbart! Ha nu så fantastiskt bra!!! KRAAAAM!

  SvaraRadera
 12. ÂH, vad härligt!! Jag är med dig i tanken! Hoppas du har det riktigt trevligt i den stora staden.

  SvaraRadera
 13. Oh, vad roligt att vara där! Hoppas du är pigg och utvilad för att göra the big apple!

  SvaraRadera
 14. Tack, Mimo! Tidsskillnaden ar tack och lov bara fyra timmar sa jag tror att jag ar ratt sa bra ikapp efter att ha sovit 14 timmar forsta natten, haha.

  Un abrazo fuerte de Pumita

  Elisabeth: Det kommer flera da och da.

  Christel: Igar var det soligt och svettigt men idag var det stormvarning i stan! Pa allvar alltsa, redan tidigt pa morgonen sa man pa tv att det kommer att bli riktigt besvarligt och gav bilisterna rad om hur de skulle bara sig at i trafiken (inte stanna under viadukter nar det kommer hagel osv). Det kunde vara en vindhastighet pa upp till 40 sekundmeter i byarna... sa jag gick inte alls ut pa formiddagen. Nu pa kvallen skiner solen igen och det ar runt tjugo grader varmt. Tittare fick skicka in egna filmer om hagelskurarna och det gjorde de! En hade filmat en hagel som var stor som en knytnave (nej, jag overdriver inte!).

  Haydee: Heh, jag har ocksa lite spraksvarigheter... laser reseguiden pa engelska, pratar spanska och tanker pa svenska och finska. Lite rorigt blir det! ;)

  Annelih: Jag gor mitt basta. Skot om dig du med!

  Della: Kameran ar med, vart jag an gar!

  Monica: Nu ja! Det var nat strul innan. Har andrat bloggtiden till minus 4 timmar nu (chilensk tid, blogger kanner inte till BA...) sa jag hoppas att det loser problemet.

  Nadia: An sa lange ar allt bara bra och jag forutsatter att det fortsatter sa... trots hagelskurar och annat. ;)

  SvaraRadera
 15. Ein bysbo: Vad harligt med en resa till BA! Ska du vara har lange? Jag har inte varit i stan sa lange att jag har hunnit aka Subte an utan har tagit mig fram till fots. Det ar inte sa langa avstand om man gillar att promenera. Men jag kommer sakerligen att aka under jorden ocksa och da ska jag ta reda pa det. Sjalv stannar jag bara till lordag sa en veckas biljett blir inte aktuell for mig. Vagar inte lova nagra tips pa bloggen (under resans gang alltsa) eftersom jag inte tankte blogga sa mycket men ar det nat speciellt kan jag slanga ivag kortare inlagg.

  JH: Vad kul att hora att du gillar San Telmo! Det gor jag med (bor dar just nu). Palermo har jag inte hunnit till annu men vad jag forstar sa finns det manga fina parker dar. La Boca tror jag kommer att bli en favorit fast jag inte har varit dar an. Tack for fiktipset!! Jag som alskar kaffe och finfina mackor. :p

  Hej Mia! Hoppas att du har det lika underbart darborta i "nastan grannlandet"! Jag blir borta en manad.

  Sobri: Det ar inte sa svart att ha det underbart har! Abrazos y besitos! Och lycka till - tanker pa dig!

  Anna Malaga: Gracias amiga! Staden ar verkligen stor sa det galler att plocka at sig godbitarna, mer hinner man nog inte.

  Sara: Nu ar jag piggare an nagonsin! Appple eller manzana... I´m ready!

  SvaraRadera
 16. Låter härligt. Jag vill verkligen se Buenos Aires någon gång. Kul att få en rapport från din resa här. Jag håller ställningarna med Utan Ord , en hel del som var med i måndags och vi kör på måndag igen.

  SvaraRadera
 17. Roligt att höra av dig långt där borta! Ha det så bra, och en fortsatt god resa önskar jag dig. /Ninnie

  SvaraRadera
 18. Jag stannar 8 dygn. Subtes Line A skall va sevärd med en del gamla vagnar.

  SvaraRadera
 19. Så kul att få vara delaktig i din resa. Ha de gott njut för oss alla andra bloggare.
  LottaM

  SvaraRadera
 20. Teresita: Allt ar perfekt sa har langt!... forutom att jag har lite svart att skriva for att jag knackte till lillfingret och det blev lite snett. Om det inte blir battre till imorgon - med Voltaren och plasterlager som haller det sa rakt som det gar - far jag val ga till farbror doktor.

  Du skoter vikariatet alldeles utmarkt! ;)

  Tack Ninnie! Visst ar det fantastiskt det har med natet. Det spelar ingen roll var pa klotet man nastan...

  Ein bysbo: Pa 8 dgr hinner du se lite mer an jag gor pa mina fem. Jag akte Subte idag. Kopte en tva resors biljett (det ar valfritt antal resor à 90 centavos som galler vad jag forstod om man koper en pappbiljett. Sedan finns det laddningsbara kort men det kanske inte blir aktuellt for dig. Jag fragade efter en broschyr men de var slut.

  Att aka pa metro var svettigt och otroligt trangt, iaf vid 9-tiden pa morgonen. Men om man onskar extrem narkontakt med de lokala sa OK... ;) Jag sager bara SL, I love you! Och glom inte att saga "bajar" nar du vill ga av - annars lar ingen flytta pa sig. Det ar knappt de gor det da heller.
  Att aka buss ar klart ett alternativ och kostar ocksa 90 centavos per resa. Taxi ar inte heller dyrt, runt 15-20 pesos max i stan.

  LottaM: Jaa, gissa om jag njuter. Lite vrickade fingrar och omma fotter ar ingenting i sammanhanget! Skot om dig du med!

  SvaraRadera
 21. Du missade väl inte Carlos gardels grav när du var på La Recoleta??? Han står i helfigur där!
  Gruvligt avundsjuk på dig är jag hur som helst.

  SvaraRadera
 22. Nej, absolut inte (trots att tango inte ar min grej riktigt)! Tveksamt dock om jag har nagon bild pa statyn fast jag knappte manga kort pa kyrkogarden i Recoleta. Jag far kolla nar jag kommer hem.

  SvaraRadera