24 oktober 2008

Senaste nytt fran Buenos Aires

Det var sondagsmarknad i Lezama-parken, som en vanlig svensk loppis med mest skrap, gubbar satt och spelade schack, folk hade picknick pa grasmattan som var mest matta och mindre gras - torrt och dammigt.

Frukost pa hotellets café bestar av kaffe med varm mjolk och gifflar som var precis sa sota och goda (och feta) som kvinnan i receptionen rekommenderade.

Halva landet gick over till sommartid som jag skrev forut.

Lararna strejkar for hogre loner. Borgmastaren sager att det inte finns nagra pengar. Inget nytt under solen med andra ord. Cristina (presidenten) har gjort sig impopular genom att foresla att staten tar hand om pensionsfonderna.

Observerat pa stan: kostymkladda langhariga men med stora nasor overallt, kvinnor som bar pa bebisar, barn i skoluniform, svartgula taxibilar, spar men inga vagnar, manga som "kommer till ens raddning" nar man star i ett gathorn och kollar pa kartan.

Absolut forsta regeln nar man gar pa trottoaren: Se upp och titta ner! Sa du vet vad du eventuellt trampar pa! Det kan vara mycket...

Av sevardheterna har jag hunnit med Plaza de Mayo, katedralen med José de San Martíns mausoleum, La Boca (dock ingen fotboll, tyvarr!), kyrkogarden dar Evita vilar, Biblioteca Nacional och lite till. Berattar mer nar jag postar bilder efter hemkomst.

Imorgon sista dagen i Buenos Aires, sedan vidare soderut. Fortsattning foljer...

19 kommentarer:

 1. Roligt med uppdateringar här på bloggen!

  Ha en fortsatt trevlig resa!! :)
  (med och utan språkförvirring.. )

  SvaraRadera
 2. Jag väntar dreglande på bilder från resan!

  SvaraRadera
 3. Vad kul att läsa dina rapporter från andra sidan jorden! Skönt att resan gick bra! Hoppas att fingret ordnar sig. Jag ska också ut och resa! I morgon åker jag till England. Känns lite "fjantigt" jmfrt med dig ;).

  SvaraRadera
 4. Roligt att få höra lite från dig! Ser fram mot lite bilder också så småningom. Är Buenos Aires lika busigt som São Paolo och Rio?
  Konstigt nog dyker dina inlägg upp väldigt sent på min blogglista, det står att det var 18 timmar sen men dyker upp först nu kl 16.00 fredag...knepigt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Fult rulle, verkar det som. Och resan har ju knappt startat än. :)

  SvaraRadera
 6. Visste du inte att det är inne med mer matta och mindre gräs??? Det är ju det grannen och vi har... Vi har konstaterat att det är det nya.. Modern minimalistisk gräsmatta ;-D

  Låter som du håller dig sysselsatt! Gott det! Njuuuut!

  /sobri

  SvaraRadera
 7. Haydee: Forvirringen ar total... Jo, det har blivit mer bloggande an jag trodde men det blir sa nar jag har traskat runt pa stan en hel dag... da orkar jag inte sa mycket annat an att ga ut och kaka och kolla mejlen. Bara sitta ar helt underbart.

  Sara: Kameran har varit igang hela tiden.

  Mariannlostinline: Fingret har blivit lila och svart nu men det ar ingen storre fara. Ha en underbar resa till UK!

  Ninni: Ja, det ar ratt busigt men man maste inte vara ute mitt inatten ensam pa obevakade platser. Sedan kan det ju handa mitt pa dan och i Stockholm ocksa. Jag tror att det ar mycket tillfalligheter som avgor sa jag gar inte och oroar mig.

  Jag fattar inte alls det dar med bloggers timing: nar jag postar ett inlagg sa syns det inte pa en gang men jag vet att det finns dar for nar jag soker far jag fram det. Jag andrade tiden pa min blogg till lokal tid men det hjalpte inte heller. Vet inte vad jag ska gora. Dessutom hade jag 16 kommentarer pa forra inlagget men pa bloggens framsida stod det 0. Jag begriper nada!

  Della: Imorgon ska vi som sagt soderut, till Bariloche narmare bestamt. Vet inte sa mycket om stan annat an att det ar valdigt vackert och det sags vara ratt mycket turister. Vi far se.

  Sobri: OK, da ar de valdigt modemedvetna har! ;D (Jag tog bort din kommentar med bild.)

  SvaraRadera
 8. Kiitos!!!!/sobri

  SvaraRadera
 9. manga som "kommer till ens raddning" - Menar du att det är vänliga människor som kommer fram eller är det skumma typer som fikar efter din plånbok? Är folk annars hjälpsamma och intresserade varifrån du kommer?

  SvaraRadera
 10. Hej på dig,

  Jag heter Klaus och jag är ond. Jag driver en blogg som heter Tyskungen.

  I onsdags satte jag igång ett projekt att recensera Sveriges tio största bloggar. Det suger rätt hårt, för de är generellt genomusla. Därför har jag bestämt att mina läsare ska få nominera så kallade "bubblare".

  Din blogg är en av dem som blivit nominerade.

  Men det finns en hake. Du måste länka till mig innan jag recenserar.

  Lite av en chanstagning. Är du säker på att du har en bra blogg så är det ju relativt säkert. Annars inte. Jag kan vara ganska elak i mina recensioner om jag inte gillar det jag ser.

  Izza vågade. Och hennes recension, plus några andra till kan du läsa på min blogg. Recensionerna ligger i högerkolumnen.

  Vågar du länka? Och vågar du bli recenserad?

  Det vet bara du själv.

  Men du kan läsa bloggen här:

  http://beiersdorfbloggen.blogspot.com

  Vad säger du? Stålkvinna eller mus?

  MVH,

  Klaus

  SvaraRadera
 11. Vad härligt det låter! Ha en fortsatt skön vistelse!

  SvaraRadera
 12. Haha, halva landet gick över till sommartid? ;D Nu är väl förvisso landet stort (så sommartid/vintertid kanske inte riktigt är motiverat överallt), men det känns ändå lite förvirrat att bara halva landet gick över till sommartid.

  Trevlig fortsatt resa!

  SvaraRadera
 13. Ein bysbo: Jag menade faktiskt helt vanliga snalla manniskor men det ar klart att man maste vara pa sin vakt. Folk ar alltid intresserade av en och det ar latt att hitta nagon att prata med om man kanner for det. Man ska inte vara radd for att smaprata, det gor alla.

  SvaraRadera
 14. Hej Klaus! Ojda, da maste jag kolla vad detta handlar om egentligen. Sjalvklart ar jag stalkvinna och blir jag orattvist pahoppad slar jag tillbaka. Konstruktiv kritik ar aldrig fel. Pa din egen blogg kan du val vara hur ond som helst men har pa Pumans dotter (som for ovrigt ar en utmarkt blogg - vem ska lyfta kattens svans om inte katten sjalv?) bestammer jag och jag tal inga pahopp eller andra otrevligheter. De gar fetbort!

  SvaraRadera
 15. Gracias, Annelih!

  Elisabeth: Visst ar det lite komiskt att man delar landet i tva pa det sattet. Vad jag hort pa nyheterna var det inte speciellt populart.

  SvaraRadera
 16. Har en tavla från Lezama-parken. Den har hängt uppe i mer än 20 år!

  SvaraRadera
 17. Wooow, den skulle jag vilja se!! Kan du inte ha en bild pa den pa Utan ord-kedjan nan gang, snalla?! :)

  SvaraRadera
 18. Jag bodde namligen precis vid parken i hornet av Brasil och Defensa.

  SvaraRadera
 19. Och sa kopte jag en bok av Sabato som utspelar sig delvis i Lezama-parken.

  SvaraRadera