3 oktober 2008

Kulturfyran - Första boken och första...

1. Vilken var den första bok du läste?
Det måste ha varit någon finsk barnbok eller någon av H.C. Andersens sagor men jag har faktiskt ingen aning. Jag har inget speciellt minne av en bok, däremot satt mamma varje kväll och läste för oss tills vi var stora (11-12 år) trots att vi kunde läsa själva redan. Minns många fina stunder och spännande böcker... Grimms sagor t.ex. "Bara ett kapitel till, snälla!"

2. Vilken är den första film du minns att du sett?
Jag är ledsen men jag kommer inte ihåg även om jag var rätt stor när jag gick på bio för första gången.

3. Vilken bok vill du rekommendera föräldrar att läsa som första boken de läser för ett litet barn? Det beror på vad som menas med "liten" men jag antar att det inte är bilderböcker så jag säger Den vilda bebin, böckerna om Pettsson och Findus, Mamma Mu, Alfons Åberg, Pippi, Emil och alla de andra Astrid Lindgren-böckerna.

4. Vilket var det första tv-program du minns att du sett?
Jag vet inte om det var det första men jag minns ett finskt barnprogram med John Blund och Saltkråkan som tillhörde favoriterna.

Här hittar du fler som har svarat på frågorna.

2 kommentarer:

  1. Jag kan nog inte svara på någon av frågorna ... känns knepigt för jag försöker ko0mma ihåg men blir så osäker. Idag läser jag varje kväll för mina barn fast dom kan läsa själva. Men det är mysigt att läsa tillsammans på kvällen så jag tänker inte sluta så länge dom fortfarande vill

    SvaraRadera
  2. Jag svarade också lite på måfå för jag kommer inte ihåg vilken bok jag läste allra först själv. Får nästan fråga mamma. Hon kanske minns. :)

    För mig var det bästa stunden på hela dan när mamma läste på kvällen. Ibland satt hon kvar och vi småpratade om ditten och datten. Jag tror inte att vi någonsin sa att vi inte ville att hon skulle läsa längre. Det var snarare tidsbrist eller annat som gjorde att hon slutade.

    SvaraRadera