11 oktober 2008

Pumita på spåret

Medan jag packar kan ni fundera på de här. Var är vi alltså? De är inte helt enkla med jag måste hinna med att gå igenom hela packlistan innan jag kan komma med facit eller ledtrådar. Lycka till!

1. Knallrike
2. Idisslare utan Kung
3. Ärad ö

19 kommentarer:

 1. Jag vagar mig inte pa en gissning, men vad harligt att du packar! Snart bar det alltsa av?
  Glom inte de varma trojorna! Har har det varit ratt kyligt ett par dagar nu.

  SvaraRadera
 2. Idag står det still i skallen. Inte ens Vivicus kan hjälpa mig.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, NADIA! Jag har förstått att det är rätt kyligt speciellt i södra Chile. Var och köpte en ny sovsäck idag som jag kan ha på bussen. Kommer att åka nattbuss iaf en gång och då är den guld värd! Tittade på en ny lite mindre backpack också men har lite svårt att bestämma mig så den blev kvar i affären. Hur kallt är "rätt kyligt" förresten?

  Jag packar inte riktigt än men har tagit fram min packlista och gått igenom vad jag behöver fixa och köpa innan resan. Brukar göra det natten innan jag ska åka, hehe. Fast den här gången flyger jag på lördagkväll så det blir samma dag, antar jag.

  DELLA: Ojdå, vad ska vi göra åt det. Trean förstår jag att den var supersvår men ettan borde ni knäcka lätt som en plätt. Det är inte en stad. Kjolar är väldigt populära där.

  SvaraRadera
 4. Sovsack ar nog bra att ha med. Med lite smakyligt menar jag 15-16 grader och molnigt (vilket det har varit de senaste dagarna). Sedan kan det forstas bli annu kallare om natterna.
  Forhoppningsvis hittar solen hit med dig!

  SvaraRadera
 5. Heh, det är varmare än vad det är härhemma just nu, +8 grader står det på min termometer. :) Men det gäller att vara beredd eftersom det är ganska mycket varmare i Santiago än i Puerto Montt t.ex. Sol har vi! Har jag tur så får den plats i ryggan också.

  SvaraRadera
 6. Undrar förresten om män fryser mindre?! I min nya sovsäck är comfy temp för män +14 och för kvinnor +17. Trodde det skulle vara precis tvärtom... kvinnor brukar ha mer underhudsfett och så.

  SvaraRadera
 7. Har hört en förklaring på det där med olika komforttemperaturer för män och kvinnor, att kvinnor fryser snabbare. Tycker också det låter lite konstigt eftersom kvinnor har mer underhudsfett som sagt och klarar sig längre i kallt vatten bland annat..

  På spåret-gåtorna var kluriga. Men ettan måste vara Skottland!

  Hoppas det går bra med packningen!

  SvaraRadera
 8. Jag har haft med mig det här hela tiden, inte när jag sov förstås, på en lapp. Men det hjälper inte!!!! Jag kommer inte på nå´t. Och det var jag inte ensam om tydligen. 2:an funderade jag på Korea, men det borde ju vara rex för kung. Om du nu inte menar att rea blir utan. Fy, vad långsökt! Nej, det stämmer inte. Fortsätter fundera. Ha´det!

  SvaraRadera
 9. CHRISTEL: Hm, får ta och googla på det där vid tillfälle. Känns inte som prio 1 just idag. ;)

  Jaa, det är klart att det är Skottland! Bra jobbat! Det är läge för lite hjälp, märker jag. Tvåan är en ö i Medelhavet och trean... nästan elakt av mig att hitta på en så svår en... Det är också en ö men i Asien. Den har ett 2-delat namn där första delen uttrycker respekt och den andra delen betyder just ö på sanskrit.

  SvaraRadera
 10. MARIANN: Lägg lappen under kudden medan du sover så kanske det lossnar. ;) Nu fick du lite hjälp och om det inte räcker så kommer det mera.

  SvaraRadera
 11. Haha, Skottland!
  Utan att kolla och leta, kan 3:an vara Sri Lanka? Och ö i Medelhavet Kos? Du kan ju mena att Grekland inte har nå´n kung. Tar med mig lappen utifallatt och lägger under kudden.;) Godnatt!

  SvaraRadera
 12. Javisst är det det! Trean Sri Lanka alltså. Sri är en vördnadstitel och lanka betyder ö på sanskrit. Den var inte lätt! Natti natti! :)

  SvaraRadera
 13. God morgon! Vad kul att nå´t blev rätt! Men ön i Medelhavet?

  SvaraRadera
 14. Det går lite trögt på spåret den här gången. Mer hjälp?

  SvaraRadera
 15. Jaha, det finns en till "ko" ö, Korsika. Och dom har ju ingen kung. Så det är väl det då. Den här gången var dottern engagerad också. KUL!!!

  SvaraRadera
 16. Nu har jag "fuskat" och kollat på Wikipedia. Det finns en ö som heter Comino. Är det den du menar? Är det bara jag som är så nyfiken?

  SvaraRadera
 17. Inte trodde jag att den var så svår! Men du kämpade tappert. :) Nu håller jag dig inte på halster längre: Kor Kung fu är det rätta svaret.

  SvaraRadera
 18. Haha, det måste vara en lucka i min hjärna där det är tomt. Tack för svaret. Ha´det nu så bra på resan!

  SvaraRadera