10 oktober 2008

Hångla mer!

Att hångla kanske inte är helt fel men jag avstår från att uppmana till det här på bloggen. VAD SKA FOLK TRO? (som om jag bryr mig). Dessutom är det Teresitas specialitet - mot bardisken och så, hihi... Det märks att det är helg. Det går inte att få ett vettigt ord ur en. Är det resfeber kanske? Eller koleradrinken jag svepte nyss?

Klas Hallberg använder ordet hångla som metafor för att ge sig hän, att leva fullt ut i sin bok Hångla mer! som jag sträckläste nyligen. Det låter kanske klyschigt men är inte mindre intressant för det. Boken är roligt skriven och lättläst. Den väcker många tankar och ännu fler frågor. Inga färdiga svar serveras vilket är mycket positivt.

Jag blev speciellt förtjust i kapitlet Vi dricker för mycket te - ett kapitel om att göra egna val som handlar om vårt sätt att åka på livets motorväg, om hur svårt det är att bryta mönster och om mås-te som konsumeras i kopiösa mängder. Beskrivningarna av Mjölby och The Fun Club på Finlandsfärjan fick mig att skratta gott.

Är du livrädd för att bli besviken - som alla andra? Läs boken. Inte för att du kommer att upptäcka så mycket nytt men en påminnelse kan vara på sin plats. Du kommer inte att ångra dig.

7 kommentarer:

 1. Det kanske inte är en dum uppmaning ända? Är det nagonting som vi glömmer bort i vara stressade liv är det kanske just det? ;)

  SvaraRadera
 2. Haha, du har rätt förstås men jag tänkte inte öppna någon Fråga Olle-spalt (tv-program om sex och samliv) här på bloggen. ;)

  SvaraRadera
 3. Ha ha , fast det är mest prat från min sida , det är sällan jag ser en bardisk egentligen. Jag är dålig både på att gå på krogen, sist jag var på krogen var i början av juni , då blev det inget hångel utan bara fotboll Sverige -Spanien.

  SvaraRadera
 4. Tänkte maila dig (gör kanske det också) att jag kan gärna slita mig från hånglandet vid bardisken och vikariera på måndagar när du är på Påskön.

  SvaraRadera
 5. Det säger du bara... ;D Jadu, det är inte ofta jag går på krogen heller. Det är inte riktigt min grej nu för tiden. Ut och käka, javisst, men ut och festa känns inte så lockande längre.

  Frågar du en spanjor kan det vara minst lika spännande med fotboll som hångel vid bardisken. Mejla gärna när du kommer loss! ;)

  SvaraRadera
 6. Verkar vara en bok i min smak..! :-)

  Tack för tipset - jag tror jag ska länka hit i ett P.S. till mitt förra inlägg, som handlar om att välja sitt liv...

  Du är väl redan flugit iväg och läser inte det här förrän du kommit hem igen från din resa - men jag hoppas du har det jättehärligt, och att du kommer hem med många nya fina foton att visa på bloggen!

  SvaraRadera
 7. URSULA: Nej, inte riktigt ännu men det blir inte så mycket bloggande innan resan även om jag antagligen inte kan låta bli att kika in här på bloggen.

  Boken kanske inte är den bästa jag har läst i den här genren men den fungerar bra som en påminnelse och är dessutom mycket underhållande!

  SvaraRadera