3 november 2008

Granne med Villarrica

Familjevistelsen var en fulltraff! Det var dock inte en mapuchefamilj vi bodde hos - det var ett missforstand - men val pa en bondgard. Jag far beratta mer om det senare. Just nu befinner jag mig i norra delen av det chilenska sjodistriktet och bor granne med Sydamerikas mest aktiva vulkan. Har gjort en underbar battur och fotat vulkaner och vackra vyer. Det ar snart dags for lunch.

5 kommentarer:

 1. Jag ser verkligen fram emot att få se de där bilderna. Och få höra mer om resan! Jag följer med i programmet vid sidan om så jag vet var du är ungefär även om du inte hinner skriva.

  SvaraRadera
 2. Vilken spännande resa du är ute på! Men "Sydamerikas mest aktiva vulkan" låter nästan lite väl spännande... Exakt hur aktiv är den, vet du det?

  Själv var jag uppe på vulkanen Teide häromveckan, men den är inte lika aktiv.

  SvaraRadera
 3. Della: Jag har fotat "som en galning" sa du kommer att trottna pa tjat om Chile och Argentina. ;D

  Mariann: Helt sanslost! Idag har jag varit uppe pa vulkanen, inte toppen men pa 1400 m vid snogransen. Tyvarr var det molnigt sa vi kunde inte se toppen.

  Cliff hanger: Jag klagar inte! Det har kommer jag att leva pa lange. Teide ar inte sa dumt heller! Har visserligen inte varit dar men har sett bilder fran Teneriffa. Kul att vandra dar!

  Jag vet inte hur man graderar aktivitet men det hander nat i vulkanen hela tiden, sager de. Det var 1972 Villarrica hade utbrott sist sa det ar ett tag sedan och tyvarr gar det inte att forutse nar nasta blir... Vi var och tittade pa lavastrommen fran senaste utbrottet. Den var flera km lang och pa sina stallen ca 100 meter bred. Sag helt overkligt ut!

  Imorgon ska vi ata lunch hos mapuche och fortsatta norrut via Temuco. Om vi har tur far vi se en fotbollslandskamp i damfotboll mellan Chile och Argentina. Det vore himla kul!

  SvaraRadera
 4. Jag säger som Della...längtar verkligen efter att få se dina bilder.
  Må så gott!

  SvaraRadera