23 november 2008

Rano Kau och Stilla havet
Det finns en legend och fågelkult på Rapa Nui där de små öarna Motu Nui (den största längst bort), Motu Iti och Motu Kao Kao spelar en viktig roll. Jag återkommer till den när jag lägger ut fler bilder från byn Orongo.

19 kommentarer:

 1. Återigen ett andlöst WOOOOOOOOOOOOWWWWWW!!!! Jag får gåshud på hela kroppen bara av att se bilderna. Hur var det då inte i verkliga livet????!!!! /sobri

  SvaraRadera
 2. Jisses vad vackert, man får lite andnöd liksom...

  SvaraRadera
 3. Jag blir så avundsjuk så det är inte klokt! Hade aldrig pengar tillräckligt för att åka till Påskön när jag befann mig i Chile.

  Ser fram emot fler berättelser om din resa. Och även om jag inte kommenterat allt så har jag faktiskt läst det. :)

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara bilder du har!

  SV: Ja jag älskar bröderna Marx. Deras filmer är så roliga. Med en intelligent humor. ^__^
  Jag tycker bäst om Groucho.

  SvaraRadera
 5. SOBRI: Mitt ordförråd räcker inte till att beskriva det.

  MONICA: Det fick jag med!

  DELLA: Nu förstår du att det var en chock att komma hem, eller hur?

  SUSANNE: Kan tänka mig att den flygresan kostar en del men den är säkert mycket billigare än till Galápagos (dit önskar jag att jag kommer nån gång).

  Vet inte om du har bloggat om Chile men det vore kul att höra lite om dina erfarenheter! Jag skrev inte så mycket resedagbok (hann inte) men små anekdoter kommer jag att posta ett tag framöver. Det kan jag lova.

  SvaraRadera
 6. Snö, kallt, krafitg vind (motvind såklart!), cykel, spårigt, halt, klockan 6.15, måndag... Pumita,
  finns Påskön på riktigt? Nu?

  SvaraRadera
 7. What a beautiful sea! So blue! Oh, couldn't I do with a holiday in a lovely, warm sun... sipping gin and tonic underneath a palm tree, and listening to the gentle waves. Instead I got soaked and cold outdoors today, the wind is howling and the sea... hmmm... let me see... can't even see it for the fog. =)))

  Sipriina

  SvaraRadera
 8. Underbart, jag ryser! Det ser sâ vilt och kargt, men ändâ inbjudande ut. Spännande ö!

  SvaraRadera
 9. MISSMAGICGIRL: Håller verkligen med dig! Men det är länge sedan jag såg nån av deras filmer... de "säljer" väl inte tillräckligt bra.

  DELLA: Just nu känns den som en dröm... men jag vet att den finns nånstans därute. Om du blundar riktigt hårt kanske du ser den. Idag när jag åkte till jobbet tänkte jag "rapanui rapanui rapanui" och det kändes lite bättre. Så om du ser någon på t-banan som sitter och muttrar konstigheter för sig själv så är det bara jag som längtar tillbaka till solen. ;)

  SvaraRadera
 10. SIPRI: The Easter Island (and especially Rano Kau) is one of the most beautiful places I´ve ever visited. I experienced breathtaking moments, it was like a dream! Next time I´ll bring you with me, I promise.

  But there was some fog, too. On the most active volcano in South America so I hope you won´t feel home sick then... ;)

  SvaraRadera
 11. ANNA MALAGA: Det var en bra beskrivning. Det är inte så mycket växtlighet på Påskön - eller det finns förstås palmer och eucalyptusträd osv - men det finns även karga områden som jag tycker är minst lika vackra.

  SvaraRadera
 12. Dina påsköbilder är verkligen fantastiska! Jag har varit inne här och tittat flera gånger. Otroligt vackert!

  SvaraRadera
 13. Som mantra betraktat måste "rapanui rapanui rapanui" vara perfekt. Ger en omedelbar känsla av välbefinnande, förstår jag.

  SvaraRadera
 14. Verkligen otroligt vackert! Färgerna är så intensiva och klara, helt underbart.

  SvaraRadera
 15. TERESITA: Du får kika så många gånger du vill. ;)

  DELLA: Visst! Vad var det det hette på psykologspråk det där? Att man står framför spegeln och upprepar "jag kan flyga, jag är inte rädd" eller nåt... äh, nu står det still. S**tsamma, bara det hjälper. Jo, affirmationer menar jag.

  ELISABETH: Jag trodde inte att det fanns såna färger! Förutom möjligen i turistbroschyrernas photoshoppade bilder.

  SvaraRadera
 16. påskön - då tänker jag alltid på thor Heyerdahl, och "långöronen" vilka var de som statyerna avbildade. Förutom de rödhåriga ättlingarna efter - ja vilka?...

  SvaraRadera
 17. För en utsiktsfetischist som jag är detta snudd på porr. :-)

  SvaraRadera
 18. Josephine: Jag hann ju aldrig läsa Heyerdahl innan resan så jag får ta och göra det efteråt istället. Det jag vet är att lång- och kortöron var två rivaliserande grupper och att långöron hade makten på Påskön. Kortöron hjälpte dem att resa moai-statyerna innan de blev osams.

  Cliff: Snuskigt fint var det!

  SvaraRadera