15 december 2008

Vart är vi på väg?

Leif Johansson, vd på Volvo, tycker att jag ska vara med och betala en del av hans anställdas löner. OK, det kan jag väl göra men då vill jag ha insyn i hur företaget sköter sina finanser. Jag har nämligen synpunkter på hur han och andra direktörer ersätts för sina insatser. Om direktörslönerna sänks kan det rentav bli så att pengarna räcker till verkstadsfolket... det kanske blir lite över till och med, vem vet.

På tal om något helt annat, läste i tidningen om att var åttonde cancerpatient i USA inte har råd att betala för sina mediciner. Jag läste också om privatiseringen av Apoteksbolaget och då blev jag rädd. Är vi på väg åt samma håll?

6 kommentarer:

 1. Lite OT men dock lite rolig kuriosa om statliga apotek; Utöver Sverige så är det bara Nordkorea och Kuba som enbart tillåter statligt ägda apotek.

  SvaraRadera
 2. Haha, bara för det behöver det ju inte vara fel. ;) Jag är inte så förtjust i tanken att nån ska göra pengar på andras elände. Jag inbillar mig att det finns lite mer kontroll när staten är inblandad.

  Ännu mer OT. Tänkte fråga dig vad OT betyder men jag googlade. Har faktiskt inte sett den förkortningen förr.

  SvaraRadera
 3. Pumita, jag håller med dej. Min magkänsla säger mej att det är fel alldeles oavsett hur det ser ut i andra länder. I västvärlden gör vi så himla mycket tokigt men det har ju liksom blivit "normalt", det blir allt som förekommer tillräckligt ofta. Och inte är det smartare för det...

  SvaraRadera
 4. Ja, ärligt talat vet jag inte vad jag tycker. Gillar iofs att man i andraländer kan hitta ett apotek i varje gathorn och att det alltid är ngt som är öppet. Jag har ibland fått åka över halva stan för att hitta ngt.
  Men givetvis brukar det som bär med sig fördelar även föra med sig nackdelar.

  Tyckte bara att det var ett lustigt sällskap; Nordkorea, Kuba och vi :)

  SvaraRadera
 5. Undrar hur det går för sjukvården, om den kommer privatiseras.

  Jag läste en riktigt bra bok om ämnet i veckan som jag varmt kan rekommendera. "Vinst" heter boken där flera författare, forskare, politiker och debattörer, tar upp ämnet om vinstintresset i vården. Alla möjliga ståndpunkter togs upp av författarna. Boken gavs ut av Ersta Diakoni.

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket för tipset! Hittade den på AdLibris.

  SvaraRadera