22 februari 2009

Monasterio de San Jerónimo

Här kommer ett par foton till från San Jerónimo-klostret i Granada vars fönster jag visade på Veckans fönster igår.
Granada, mars 2005

7 kommentarer:

 1. Vad roligt att få se lite mer av byggnaden, otroligt vacker, älskar ju den här typen av byggnader så mycket vackert att titta på och vilket hantverk!!Symbolen på mitt Vadstenafönster har jag tolkat som att det står för tre-enigheten.

  Ha en fortsatt skön söndag!

  annette

  SvaraRadera
 2. Än en gång kan jag konstatera att det har varit alldeles för lite Granada i mitt liv. För lite tapas. För lite flamenco. För lite vino tinto.

  SvaraRadera
 3. Jättevackert! Vilket arbete och minsann står det inte ett apelsinträd på gården också! /Anette

  SvaraRadera
 4. Så vackert!
  Är det kakelplattor (de blåvita) vid trappan?

  SvaraRadera
 5. ANNETTE: Jag är också förtjust i den här stilen, kanske inte just hemma hos mig för att man måste bo på ett slott för att det ska passa, och gillar verkligen att besöka gamla kloster och kyrkor.

  DELLA: Rekommenderas varmt! Frågan är bara var du ska ta den tiden ifrån som du flänger och far. ;) Fast å andra sidan det tar inte så många timmar att flyga till Granada. Du skulle gilla Alhambra också.

  ANETTE: Visst är det ett apelsinträd! Fanns bara ett på innergården - möjligen hade de trädgård någon annanstans.

  MIMO: Ja, det blåvita är kakel. Helt underbart! Bilderna gör det tyvärr inte rättvisa - mörkt och gammal kamera... beror kanske på knapptryckaren också. ;)

  SvaraRadera
 6. Så vacker gammal byggnad! Vilket konstverk...
  Jag var ju i södra Spanien i juni -08. Hade i planerna att besöka Granada, mest för att se Alhambra då. Tyvärr blev det inte så, av olika anledningar. Men jag kanske nån gång i livet kommer tillbaka till Andalusien, och då ska jag absolut besöka Granada!

  SvaraRadera
 7. Alhambra är helt fantastiskt! Hoppas verkligen att du kommer dit nån gång! Jag har varit i Granada vid två tillfällen, 3-4 dagar år 2000 och en hel vecka för fyra år sedan men jag kan tänka mig att åka dit igen. År 2010 borde bli nästa gång om jag håller schemat. ;) Det är en helmysig stad och det finns mycket att se och uppleva.

  SvaraRadera