28 mars 2009

Dagens tanke

En del av oss drömmer om resor - andra förverkligar dem.

8 kommentarer:

 1. Jag drömmer om en resa tilll Afrika (som förhoppningsvis blir av inom ett år). Det ända som stör i tankarna är rädslan för att det blir tufft för hälsan. Hur är det egentligen när man reser längre ifrån... Har du hållit dej frisk?? Nu känns det som om man inte skulle våga äta ngt där utan att få det ena o andra...:/

  SvaraRadera
 2. Läste efter min kommentar vad du skrivit om "reseapotek", vilket nog verkar klokt att ha med sej. Och märkte att du också varit ordentligt sjuk ngn gång...men kanske det hör till när man reser (gulp!).

  SvaraRadera
 3. Även om man förverkligar en del, så finns det många resedrömmar kvar. :)

  SvaraRadera
 4. Jag har rätt känslig mage så det spelar inte så stor roll hur jag sköter mig... men det är klart, man kan bli mer eller mindre sjuk. Och så handlar det rätt mycket om tur eller slump kanske man ska säga.

  "Cook it, peal it or forget it" brukar vara en bra tumregel. Jag kanske inte följer det till 100% men 85%. Och så finns det rätt bra hjälp att få, som t.ex. mjölksyretabletter som man kan börja ta innan man åker. De står nog inte på min lista.

  SvaraRadera
 5. DELLA: Jo, jag förstår. Ville ffa länka till dina fantastiska bilder så jag var tvungen att hitta på nåt. ;)

  SvaraRadera
 6. Jag får tacka! Du är snäll, du.

  SvaraRadera
 7. Att resa genom att läsa reseskildringar är inte alls så dumt. :-) Visst, drömresor finns! Men även ett besök i Norrtälje kan ge oförglömliga minnen, precis som en skön promenad längs Stockholms kajer :-) Just din länk, till Della må se vackert ut på bild, men det räcker bra för mig ;-) Med tanke på all historia/kultur står Egypten högt på min egen drömreselista :-) Badande lär det väl också bli, men det är allt det andra som lockar...
  För egen del brukar en "wiskeypinne" hålla bra ordning på magen ;-) Hoppas din mage fixar nästa resa, vart den än bär av :-)

  SvaraRadera
 8. Ja, absolut! Att resa genom att läsa resedagböcker är ett härligt sätt att resa utan att behöva packa och packa upp var och varannan dag. Dellas bilder är ett underbart exempel på det. Men jag skulle hemskt gärna uppleva dem "live".

  Du har helt rätt: man behöver inte nödvändigtvis åka långt bort för att uppleva något fin och oförglömligt! Själv tycker jag om långpromenader längs Mälaren på nåt lämpligt ställe eller på härliga Djurgården t.ex.

  Det där med min mage är som det är. Jag har accepterat det och gör det bästa möjliga av situationen. Whisky är inget alternativ, haha. Jo, jag vet att många tar en men jag får kväljningar av bara tanken.

  Min nästa resa finns inte knappt i fantasin än så jag vet inte vartåt den pekar. Eller om man ska vara lite filosofisk så gör jag en resa varje dag - jag lever - inte att underskatta. :)

  SvaraRadera