27 mars 2009

Veckans fönster


Både äkta och ditmålade fönster - och fördragna på cafét på gatuplan. Bilden behöver kanske inte någon närmare presentation men jag kan nämna att den är tagen i Bryssel, i Tintins hemland.

Fler fönster finns hos Susannes fotoblogg.

21 kommentarer:

 1. Vad mysigt Ditt fönster var den här veckan, så oerhört fint målade fönster i härlig blå färg som syns bakom trappan där Tintin springer ner, verkligen en fin symbol från Tintins hemstad!

  Ha det gott!

  annette

  SvaraRadera
 2. Den där målningen gillar jag! Har caféet något med TinTin och Kapten Haddock att göra?

  SvaraRadera
 3. Hej Pumita, vad läckert med Tin Tin och kapten Haddock och så de äkta fönstren. Roligt med fönster som lurar ögat. Jag kom på när jag såg din bild att jag har ett fönster som inte heller är äkta.
  /Amanda

  SvaraRadera
 4. Åh vilken härlig bild! Titin är en så bra serie!

  SvaraRadera
 5. Det var verkligen roligt gjort. Att liva upp en annars så trist grå fasad. Tintin är kult, honom kikade jag på mycket som liten på morgnarna vid julen. Det var spännande och lite läskigt ibland också ;-) Kramen.

  SvaraRadera
 6. *Haha* Kul! Var du på Tintin-muséet? Eller seriemuséet ska jag väl säga.

  SvaraRadera
 7. Ser läckert ut, snyggt målat. Tänk om vi kunde ha Pippi målad på våra väggar.

  SvaraRadera
 8. Vilken häftig bild
  Tackar för titten

  SvaraRadera
 9. Jag läste inte så ofta serietidningar under min uppväxt, förutom Kalle Anka som damp ner i brevlådan på tisdagar, men en och annan Tintin blev det.

  Vi har helt klart för få fasadmålningar i Sverige. Såg många fler i Belgien, inte bara seriefigurer utan t.ex. historiska personer. Stadsbilden känns mycket mer levande. Pippi är ett utmärkt förslag! Och då ska inte den målningen sitta på en vägg på Junibacken utan på stan nånstans.

  NINNI: Det finns inget samband mellan caféet och målningen (eller huset den sitter på). På andra sidan gatan mittemot fanns det en annan målning. Ska kolla hur den bilden ser ut... om jag törs lägga ut den. :)

  DELLA: Jag var på jobbresa så det fanns inte så mycket utrymme för nöjen men jag vet inte om jag skulle ha besökt ett Tintin-museum. Jo, iofs, det hade varit lite kul men jag var på ett konstmuseum istället och såg René Magritte (han med fötterna) och andra kända konstnärers verk.

  SvaraRadera
 10. Jättefint. Och häftig med ditmålade tintin och kapten haddock. Snyggt.

  SvaraRadera
 11. Man ser mer och mer av dessa fasaddekorationer, antingen för gott eller ombyggnad. Kul tycker jag, livar upp stadsbilden : )

  Visste faktiskt inte att det var Tintins hemstad. Det är ju därför jag älskar att läsa era bloggar, man lär sig en massa nytt på ett kul sätt.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Fin och uppiggande målning i en annan ganska trist miljö. Kanske caféet också piggar upp när det är öppet och välkomnande :)
  Roligt att få se detta!

  SvaraRadera
 13. SANDBARNET: Jag vet inte om Bryssel är hans hemstad, ska ta och kolla upp det, men han är från Belgien iaf. Det var därför jag skrev hemland... :)

  FOTO CHIP: Caféet hann jag inte testa men det fanns en restaurang på andra sidan gatan som såg mycket trevlig ut.

  SvaraRadera
 14. Det här var verkligen en tuff bild! Skulle vilja måla en sån på mitt hus...tror inte att make skulle bli så glad dock! Om du har tid...vore jag tacksam om du kunde lämna en kommentar på mitt "meningen med livet inlägg" vill se vad normala människor anser vara meningen med livet!

  SvaraRadera
 15. Det gör jag gärna. Ingen lätt fråga att svara på så jag får fundera ett tag först. :)

  SvaraRadera
 16. Trodde Tintin var fransman! Men han är belgare alltså. Ja, man lär sig något nytt varje dag.
  Läckra målningar på väggen, sånt borde det finnas mer av på tråkiga fasader. / Karin

  SvaraRadera
 17. Jo, Bryssel är nog hans hemstad för här bodde Hergé, Tintins skapare.

  SvaraRadera
 18. KARIN: Ja, så är det. Jag fick också anledning att läsa mer om Tintin som jag inte vet så mycket om.

  DELLA: Jag tror det. Läste om tecknaren på Wikipedia och han föddes och dog i Bryssel. Fast Tintin är mer som en världsmedborgare. Han har flängt runt över halva jordklotet. ;)

  SvaraRadera
 19. Dessa fantastiska målningar. HAr sett flera 3D-varianter där man målat så fantastiskt att man nästan inte tror att det är sant.
  Fin blogg du har, kommer gärna igen.

  SvaraRadera
 20. Häftigt! Det tog en stund innan jag såg de målade fönstren bakom trappan! Blev änna yr i mössan när jag tittade på den...

  SvaraRadera
 21. Så läckert foto! Verkligen fin väggmålning med Tintin och Haddock på väg nerför brandtrappan. Lustigt, det "riktiga" huset bredvid känns amerikanskt och målningen ökar på den känslan ;-) Ja, Bryssel har flera större serietecknarhus, lustigt att just den staden samlat många duktiga tecknare. Festligt fönster! :-)

  SvaraRadera