1 mars 2009

Det var bra att det hände just nu

sa statsministern när han höll presskonferens om den kungliga förlovningen. Nu kommenterar jag gamla nyheter men ibland blir det så. Varför var det bra just nu? Folket har fått sitt skådespel men vi glömmer inte brödet. För övrigt har jag svårt att förstå hysterin kring detta "besked som ALLA har väntat på". Jag visste inte att jag skulle vänta på det. Det här är ett av de tillfällen när jag känner mig som minst svensk - eller mest republikan.

15 kommentarer:

  1. Ja, det var väl treligt att kronprinsessan fann sin prins och ska knyta hymnens band... Men det påverkar som sagt inte mitt liv speciellt heller... Och som sagt, varför var det bra just nu? Vad är det statsministern vill mörka, är min första spontana tanke.../sobri

    SvaraRadera
  2. Och när dom väl gift sig så kommer det väl ett besked så småningom att Victoria är gravid och så stormar hela havet igen. "Vi" måste fullkomligt älska att få de mest förutsägbara sakerna på jorden bekräftade...

    SvaraRadera
  3. Reinfeldt menade tydligen att det var bra med några glada nyheter mitt i all lågkonjunktur och andra kriser. Jaja, det kan han ju tycka. Jag för min del tycker mest att det är oerhört fånigt och jag förstår faktiskt inte varför en så stor del av svenskarna är så positiva till monarkin.

    SvaraRadera
  4. Instämmer helt med Dej i den här saken!
    Verkar som dom tror att detta är räddningen ur lågkonjukturen, hur detta spektakel skulle kunna vara det förstår jag inte, kommer att kosta oss alla skattepengar bl.a, pengar som skulle behövas till helt andra saker anser jag!

    annette

    SvaraRadera
  5. Jaha. Hade jag väntat på det. Jag visste bara inte om det, tydligen. Nej, totalt ointressant för min del.

    SvaraRadera
  6. ANONYM: Nej, inte påverkar det mitt liv heller förutom att jag blir s**tsur om vi får betala.

    MONICA: Om hon hade gift sig med en tjej... det kallar jag en nyhet! ;D Nej, skämt åsido, men varför skulle jag bry mig om henne? Bara för att hon råkar vara född i en viss familj gör inte henne mer intressant än någon annan.

    ELISABETH: Jag vet inte vem som är dummast, Reinfeldt eller folket. Om Reinfeldt tror att vi får en högkonjunktur bara för att Victoria ska gifta sig eller att alla blir glada och nöjda när det äntligen händer något i kungahuset måste han vara ganska blåst. Han borde kanske fråga dem som varslats på Volvo och Saab. Eller är folket så korkat att det är alldeles till sig i trasorna och glömmer allt vad arbetslöshet och nedrustad offentlig sektor heter bara för att bröllopsklockorna ringer. Jag vill tro på det första alternativet - fast det är tragiskt också.

    ANNETTE: För mig är det självklart att kungahuset betalar sina egna kalas!

    SvaraRadera
  7. DELLA: Jag sorterar det under kategorin ICCL (I couldn´t care less).

    SvaraRadera
  8. Haha, jag menar förstås den stora nyheten och inte din kommentar. ;)

    SvaraRadera
  9. Hej igen!
    Arbetets Museum förändras inte så mycket i grunden, men väldigt många intressanta utställningar och annat som dom dom sysslar med är kul, tyvärr tror jag inte det blir så att Kungahuset betalar sitt Bröllop som kommer att kosta flera miljoner själva, man pratar om att dela kostnaden fifty fifty med staten, och statens pengar är våra pengar.
    Tänk sedan också att vi troligtvis året därpå till viss del får bekosta ytterligare två bröllop.

    annette

    SvaraRadera
  10. ANNETTE: Det värsta är ju att det är svårt att komma undan, slippa betala menar jag.

    SvaraRadera
  11. Ja, det ät ju det åtminstone för oss "vanliga".

    Det var det jag menade med att i grunden ändrar det sig inte så mkt men utställningarna förändras ju hela tiden, många intressanta har det varit under tio år;)

    Ha det gott!

    annette

    SvaraRadera
  12. Jag visste inte heller att jag väntade på ett sådant besked.
    Visste inte heller att jag brydde mig förrän jag någonstans fick höra vad kalaset kommer kosta. Känns som att det finns viktigare saker att lägga skattepengar på.

    SvaraRadera
  13. LAIRAMA, det är ett mysterium! ;) Jag har inte sett några siffror men det är säkert ett antal årslöner för en vanlig svensson.

    SvaraRadera
  14. Jaa, vill bara säga att jag håller med....Vilket spektakel....det blir liksom bara lite för mycket....och alla dessa pengar som kunde gör bättre nytta någon annanstans....!

    SvaraRadera