9 mars 2009

Ett ögonblick i Oventic


Så här kan man också färdas - sittande på en träbänk med en presenning över när det blåser kalla vindar i bergen. Jag hoppade ner och tog fotot en sen kväll, därav den suddiga bilden, tagen i Oventic i Chiapas, dvs. södra Mexiko. Mer om resan finns att läsa här.

9 kommentarer:

 1. Vad häftigt... Kanske inte det bästa ur trafiksäkerhetssynpunkt men det ligger nog inte på prio 1 hos just dessa personer kanske... Är det en hund som springer vid sidan av bilen i diket??? /Sobri

  SvaraRadera
 2. Nja, det är mer "det som händer, det händer"-säkerhet. Ser ut som en hund, tror jag. Inte alls ovanlig syn vid vägarna. De springer ofta ikapp med bilarna och hoppas på att få en liten matbit eller är bara allmänt knäppa och gör störtdykningar vid framhjulet.

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för välkomnandet.

  Vilken häftig bild och inte den bekvämaste antar jag *ler*.

  Hälsningar
  strömma

  SvaraRadera
 4. Inte var det som en skön fåtölj precis men helt OK! Dessutom var det rätt kul att sitta där och småprata och lyssna på alla ljud utifrån... och hoppas att chauffören saktar ner lite i de sneda kurvorna.

  SvaraRadera
 5. Vi som är vana vid att tänka på trafiksäkerhet häpnar ju över hur vissa transporter går till...Det är ser riktigt ombonat och mysigt ut;) Häftig bild!
  Njaae det är på temperaturen det hänger vet du...jag föredrar ösregn i +24 mot för snöslask runt noll. Kanske detsamma för dig;)

  SvaraRadera
 6. Ninni, tro´t eller ej men det var mysigt! =) Däremot håller jag fullständigt med dig om temperaturen. Regn är mer OK än snöslask.

  SvaraRadera
 7. Jo, man får ett annat perspektiv på transportmedel när man är utomands, helt klart.

  Jag har sett Sliding doors, men hade glömt den filmen. Ser den gärna igen. Historien med den kinesiska bonden var verkligen tänkvärd, och det är helt ok att länka till sin blogg. Jag läste ju mer än gärna berättelsen.

  SvaraRadera
 8. I Mexico ja. Här skulle vi bara fnysa och vinka på en taxi... För en del är det viktiga ATT förflytta sig för många, som har möjlighet att ställa sådana krav, HUR... Vi e rätt bortskämda. Tror vi. Men vi missar mycket.

  SvaraRadera
 9. Heh, det är inte så ofta jag vinkar på en taxi... men det är klart att det är en kontrast. De kanske till och med har det bättre där på flaket än vi i våra fina taxibilar med stolvärme och luftkonditionering! :)

  SvaraRadera