27 mars 2009

I fint sällskap


Vad har gangstern Al Capone, varietédansösen Josephine Baker, världstenoren Enrico Caruso, tungviktsboxaren Joe Louis och Pumita gemensamt? Jo, alla har de besökt det anrika lyxhotellet Hotel Sevilla i gamla Havanna där high society har roat sig i alla tider. Själv satt jag iofs bara på den underbara innergården Patio Sevillano vid en liten fontän och sörplade i mig en mojito... eller egentligen var jag där två gånger. Andra gången fikade jag i den tjusiga restaurangen. Men de andra tre jag nämnde hyrde hela våningsplan när de var i stan. Byggnaden i kolonialstil är otroligt vacker med fantastisk takterass och pool. Klicka gärna på bilden för att förstora den.

4 kommentarer:

 1. Läckert!

  Men det hade varit ännu fräckare med en "Camello" vid hotellet än den gula bussen ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, absolut! Tänk att jag var på Kuba så länge och lyckades bara få en enda camello-bild med mig hem (som är tagen utanför Capitolium)! Den är mörk och trist så den hamnar nog inte här på bloggen.

  El camello (kamel på spanska) är alltså en gammal långtradare ombyggd till buss. De här puckliga och buckliga transportmedlen är ett speciell inslag i stadsbilden i Havanna.

  SvaraRadera
 3. Oh, dar skulle man bo ett par natter!
  Nagon gang nar jag reser skall jag unna mig att bo pa ett riktigt lyxhotell. Jag ar inte typen som gillar att sova i sovsal men brukar resonera som sa att pa hotellet tanker jag ju inte tillbringa all min tid. Sa darfor brukar det bli nagot boende i mellanklass

  SvaraRadera
 4. Visst, det vore kul att prova på som omväxling. Jag har aldrig sovit i sovsal men hostel eller enklare hotell räcker gott och väl för mig. Det är precis som du säger: man sover ju ändå bara där. *** är nästintill lyxigt för mig - iaf efter några nätter på liggunderlag. Och så vill jag gärna ha toalett och dusch i rummet vilket jag oftast haft. Frukosten är viktig men den kan jag lika gärna äta på nåt trevligt ställe på stan.

  SvaraRadera