4 mars 2009

Söta rara Gotthard

Nej, aldrig i livet! Min son skulle inte få heta Gotthard som namngeneratorn föreslår! Gabriella är ingen favorit heller. När jag testade mina föräldrars namn fick jag fram Ilse. Skönt att de valde farmors namn istället. Länken till nya roliga leksaken hittade jag hos stationsvakt.

11 kommentarer:

 1. Ha..ha..det där var ju lite roligt faktiskt!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle ha hetat Jill. Det var ju inte sååå tokigt! Kollade för skojs skull svågern och svägerskan och deras son skulle heta Jesus. Det var ju väldigt kul!

  SvaraRadera
 3. ANNELIH: Kul att det finns fler som är lättroade! ;)

  ANETTE: Jill är helt OK. Ilse är väl inte världens fulaste namn heller men jag heter hellre Johanna. :)

  SvaraRadera
 4. Haha, det var ju hur kul som helst! Vad är Volmar för namn egentligen?!

  SvaraRadera
 5. Volmar? Det låter som Gotthards kusin! ;D

  SvaraRadera
 6. Véra skulle hetat Daga (flopp!) och jag skulle hetat Ingrid, som jag tycker är kanonfint! Min man skulle hetat Ibrahim????? Haha, jag dör av skratt! ;)

  SvaraRadera
 7. Du måste vara min okända syster Pumita - som jag har saknat dig ;)

  Skämt åsido, jag testade också mina föräldrars namn och borde enligt namngeneratorn heta Ilse!

  /karibien

  SvaraRadera
 8. Jag skulle ha hetat Jasmine... Hm, jag är minst sagt glad att det inte stämmer med verkligheten! ;D

  SvaraRadera
 9. SARA: Håller med dig, finare namn än Véra finns inte. :) Nej, nej, dö inte... det är inte många som har en helt egen Ibra hemma. ;D

  KARIBIEN: Haha, var har du varit i hela mitt liv?! Tror du att det är din eller min... Hursomhelst, vi kan sälja storyn till bästbetalande damtidning. ;D

  SvaraRadera
 10. Mina två yngsta har ganska ovanliga namn. Ovanligast har dottern. Men den äldsta sonen har ett vanligt namn idag, som var ovanligt när vi namngav honom. Jag kan säga att när vi bestämde vad den yngsta sonen skulle heta så var det många som rynkade på näsan.. :-) Och dotterns namn är det många som frågar två gånger när vi säger det Va? jaha.. vackert namn säger de.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker att det är jättekul med lite ovanligare namn, utom Gotthard då... men nackdelen med dem är att man alltid får bokstavera och tyvärr blir rätt många avigt inställda om namnet klingar utländskt - i många olika sammanhang. Jag har egen erfarenhet av det eftersom jag har bytt både efternamn och tilltalsnamn. Hursomhelst, det där med namn är verkligen en smaksak. En del namn låter superhäftiga eller vackra i mina öron medan andra tycker att de är jättefula. Man kopplar ofta ihop namnet med en person man känner.

  SvaraRadera