5 mars 2009

Torsdagsreflektion - Ett ögonblick i skogen


Harspår och hackspett fick jag se på min promenad... och lappen ovan. Den är inte ordlös och passar därför inte till fotokedjan Utan Ord (kunde ha deltagit i Tisdagstema med en spårbild... nu blev det en Torsdagsreflektion istället vilket är helt rätt eftersom jag tog bilden i torsdags) men jag blev ganska tyst när jag såg texten. Aldrig har jag hört så många ljud i skogen. Undrar om det inte var ett par ögon som följde mig när jag gick där på stigen. En aning överdrivet men hur ofta springer man på en vildsvinssugga? Tanken lockar inte.

11 kommentarer:

 1. Oj, vad läskigt! De kan vara lite ilska av sig de där, speciellt om de har ungar. Men en jag pratat med säger att de är skygga av sig, så man har nog otur om man råkar gå på nån i skogen. Själv blev jag vettskrämd av en hare idag. Den hoppade upp 5 meter ifrån mig, förmodligen för att jag skrämt den så nu är vi kvitt.
  Ester, hon såg som vanligt ingenting, hade hittat nåt gott att lukta på........ /Anette

  SvaraRadera
 2. Oj, jag hade nog också hört många ljud och känt mig väldigt iaktagen. Maken lär ha sett ett vildsvin när han sprang i skogen, men annars har jag varit förskonad. Tycker de verkar lite läskiga. Men å andra sidan är grävlingar och älgar rätt läskiga de med, och dem har jag ju träffat både en och tio gånger.

  Kunde inte låte bli att skratta åt din tankegång kring när bilden skulle komma att användas, ett bra val med torsdagsreflektion ;)

  SvaraRadera
 3. En vildsvinssugga med ungar skulle man minsann inte vilja möta. Förhoppningsvis har de vett att hålla sig undan. /Ingrid

  SvaraRadera
 4. ANETTE: Jag har aldrig sett ett vildsvin i skogen och jag hoppas att jag slipper. De är säkert mer rädda än vad jag är men det är svårt att veta vad man skulle göra i en sån situation. Vilken tur att jag inte har nån hund, tänkte jag, när jag såg lappen.

  TREBARNSMAMMAN: Ja, eller hur?! Visst är det en perfekt bild för den här kedjan! ;)

  Jag är inte såå rädd av mig men lite extra lyssnade jag. En grävling har jag träffat på en gång men den brydde sig inte om mig.

  INGRID: Jag tror att hon skulle ha varit mer rädd än jag och sprungit sin väg...

  SvaraRadera
 5. Kanske inte att leka med, en sugga med ungar. Antagligen är hon vaksam och försiktig och håller sig undan. Men tänk vad roligt det vore att få se dem!
  Ofta när jag är ute i skogen i Sverige så tänker jag på hur det vore att möta en björn. Det är ju numera inte alls ovanligt i mina hemtrakter och man blir ju hela tiden påmind om att de finns i närheten genom tidningar och TV. Jag försöker väsnas så mycket som möjligt och ropa till mitt sällskap så att vi ska höras ordentligt och inte överrumpla någon:D Så oftast är jag inte speciellt avslappnad där jag går...
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Vad läskigt. Hoppas att jag slipper se någon sådan lapp här omkring. Kul bild blev det iaf. Passar perfekt till en reflektion.

  SvaraRadera
 7. Usch ett vildsvin vill jag inte möta i skogen. Nu är det iofs ganska skygga så risken är väl minimal. Men de blir fler och fler. Vi har fått dem till Käringafällan, och det bekymrar mig lite.

  SvaraRadera
 8. Ja, jag skulle inte vilja komma ivägen för en arg vildsvinssugga!

  SvaraRadera
 9. Spännande promenad det måste ha varit! :)

  SvaraRadera
 10. Hujedamej inte vill man stöta på en vildsvinssugga i skogen!!! Har varit med på jakt och de är både stora och kan vara ilskna. :-)

  SvaraRadera
 11. Oj, nä inte skulle man vilja möta en sådan argbigga =)
  Men här uppe i norr är det nog omöjligt. Men renarna är på besök så jag får fram med kameran!! =)

  SvaraRadera