14 mars 2009

Stillhet och lugn


Vacker natur med glittrande vågor som skvalpar, mäktiga berg och klarblå himmel toppar min lista. Här är en bild från en båttur i nationalparken Petrohué i det chilenska sjödistriktet.

21 kommentarer:

 1. Jag analyserade föst att det var inte så mycket stillhet då jag fokuserade på vattnets vågor som är i rörelse. Men sedan kom jag på att den blå färgen inger ett behagligt lugn över hela bilden. Den blå färgen framanar "lugn" enligt teorin som du har gjort här. Ursäkta om jag analyserar andras bilder. Men jag gör det för att det ska bli mer substans till det man ser i andras bilder i kommentarerna. Sådan är jag:-)
  Hade bra!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är jättekul att du berättar vad du ser i min bild. När jag tittar på den minns jag känslan av lugn som infann sig när jag satt där i båten som sakta gled framåt. Jag var precis där och då. Inget annat existerade. Nu ropar John Blund. Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. För mig inger vidden med bergen i bakgrunden lugn och harmoni. Sedan kan jag tänka mig att havets gungande och ljud bidrar. vacker bild i sin djupa nyansrika blåskala.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag kan känna stillheten när man sakta glider fram på vattnet. Underbar bild.

  Skön helg önskar jag dej

  Irene

  SvaraRadera
 5. Ser verkligen lugnt... och kallt ut.

  SvaraRadera
 6. Vatten i rörelse är rofullt och ger lugn och ro.

  Natthälsningar
  strömma

  SvaraRadera
 7. Havet har aldrig givit mig något lugn, jag är dödsrädd för djuptvatten, ;) men när jag fokuserade på bergen så hittade jag det. Väldigt vackert, som alltid. Du är en duktig fotograf :)

  ... och välkommen :) Hoppas dein helg blir mysig :)

  SvaraRadera
 8. Tycker man känner lugnet här, faktiskt. Själv har jag svårt att delta i alla fotokedjor, fast jag har lust - det blir nästan bara tisdagstema, ordlös onsdag t ex har jag nog lagt ner, veckans fönster glömmer jag bort ... men jag tittar gärna på andras bidrag!

  SvaraRadera
 9. Nu vet jag inte om det var en stor eller liten båt, men jag känner absolut stillheten i att ligga och guppa i en liten båt med de fantastiska bergen runt omkring. Vad vackert och vad roligt för dig att du fått uppleva Chile på nära håll!

  SvaraRadera
 10. FOTO CHIP: Du har helt rätt. Vågskvalpet är en stor del av upplevelsen.

  SOLVARM: Tack! Då har jag lyckats förmedla det jag kände.

  CLIFFHANGER: Nja, jag frös lite om händerna när vi åkte fortare men annars var det varmt och skönt i solen. Bilden ser nog kallare ut än vad det var i verkligheten. På land (i lä) kunde man sitta i kortärmat men på sjön hade jag en vindjacka.

  STRÖMMA: Du har så rätt. Ahaa, en till nattuggla. ;)

  WTFDC: Tack så mycket! Jag kan också bli lite orolig om vågorna är höga och båten för liten och skruttig men så här på sjön är det avkoppling och 100% närvaro.

  KLIMAKTERIEHÄXAN: Jag gästspelar när jag har tid och lust - och när temat passar. Eller så har jag tänkt iaf men det blir lätt för mycket... får ta och tänka igenom det! Synd bara att det är så kul. Får kanske göra som du, klicka runt och kika bara.

  Ordlös onsdag har jag varit med i länge, först hos Nejma och nu hos Akson, men någon annan kedja följer jag inte slaviskt. Och min egen Utan Ord förstås. Den vill jag ha kvar. Får nog dra ner ambitionsnivån och inte kommentera överallt.

  SvaraRadera
 11. ELENA: Chile är ett mycket vackert land. Överträffade mina förväntningar faktiskt. :)

  Båten var inte så stor - allt är relativt förstås men den såg ut så här.

  SvaraRadera
 12. Kul att du hittat hit. Jag var med första gången förra veckan.
  Fin tolkning av stillhet P. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 13. Vatten är magiskt och verklig stillhet för mig också, så jag njuter tillfullo av din vackra bild :)

  Ha en fin helg!
  Anna

  SvaraRadera
 14. Verkligen vackert. Vilken underbart blå färg på havet.

  SvaraRadera
 15. Jag känner absolut stillhet!
  Jätte härlig bild du lagt in.

  SvaraRadera
 16. Snygg bild må jag säga! :D

  SvaraRadera
 17. Vilken natur! verkligen jätte vacker bild!

  SvaraRadera
 18. Eftersom havet är det allra mest helande för mig så är din bild klockren. Hav, himmel och berg - bara att sätta sig ner och njuta.

  SvaraRadera
 19. Jag bara älskar havet! Inget får mig att må bättre! Jättefin bild!

  SvaraRadera
 20. Underbarbar bild, vatten har en förmåga att inge en känsla av stillhet hos mig oavsett om det är i rörelse eller inte.

  SvaraRadera