3 april 2009

Veckans fönster


Det här lilla fönstret hittade jag på Calle Independencia i den kubanska staden Camagüey. Restaurangen La Volanta serverar enkel god mat till överkomligt pris och är populär bland lokalbefolkningen. Den vackra kolonialbyggnaden är från början av 1700-talet.

Fler fönster hittar du hos Susannes fotoblogg.

18 kommentarer:

  1. Åh, vilket fint litet fönster!

    Minns svagt någon spansk sångtext med orten Camagüey, men lyckas inte plocka fram den till medvetandet. Vet du vilken jag tänker på?

    SvaraRadera
  2. Hej Pumita. Ett vackert fönster, som är arbetat. Det har funnits en tanke när man satte upp lamporna på varsin sida om fönstret. Jag tycker mig se lite av väggen i pastellfärg. När vi var där så hade man delat ut färg för att fräsha upp fasaderna. Inne i Havanna så var många hus målade i milda pastellfärger. Skön och solig helg. /Amanda

    SvaraRadera
  3. Nej, det kan jag inte komma på just nu iaf. Får fundera lite.

    SvaraRadera
  4. SUSANNE: Googlade för skojs skull och fick fram Camino a Camagüey med Silvio Rodríguez men den finns inte på YouTube.

    SvaraRadera
  5. AMANDA: Det finns många färggranna hus i Camagüey också, både pastell och klara färger. Huset här hade stora vanliga fönster till höger utanför bilden men just den här tyckte jag var söt och lite annorlunda. Ha det bra du med!

    SvaraRadera
  6. Ja det var verkligen ett litet fönster. Inget att satsa på som utgång vid springnota ;-)
    Önskar dig en fin lördag.

    SvaraRadera
  7. Underbart litet vackert fönster, väldigt fint med lamporna och dekorationerna runt omkring, gör att man blir nyfiken och troligtvis går in för att testa maten!

    Ha en skön lördag!

    annette

    SvaraRadera
  8. Det var ett litet ett! Verkligen mini.
    Och restaurangen finns kvar även efter att du varit där.. du vet.. ;)

    SvaraRadera
  9. Det var ett vackert litet fönster som omgärdas av två vackra lampor.

    Trevlig helg!
    akson

    SvaraRadera
  10. Så vackert och prydligt. Kul att få se alla dina bilder.

    SvaraRadera
  11. MARIE: Haha, det blir svårt! Speciellt efter en 3-rätters middag. Annars hade det kanske funkat. ;D Men det var ju inte så dyrt så det var OK.

    ANNETTE: Restaurangen är rätt anspråkslös men maten var god. Jag kollade nu och den nämns faktiskt i Lonely Planet. Lyxigt står det men det kan jag inte hålla med om.

    DELLA: Haha, *hrm*, jag glömde, *hrm*, tändstickorna hemma. Men du kanske inte tänkte på att kortet är taget innan jag gick in. ;)

    AKSON: Lamporna gillade jag också. Och hästvagnen (som fö är just la volanta på spanska).

    SvaraRadera
  12. Vilket charmigt och litet fönster, ett smygfönster... Kan tänka att man kan stå på insodan och kika ut, ganska obemärkt...

    SvaraRadera
  13. Det var en charmig utsmyckning av väggen! Fönstret är ju såå fint dessutom. Ja Cuba skulle jag gärna vilja åka till!

    SvaraRadera
  14. Ett sånt sött litet fönster med fina dekorationer.
    Nog syns det att det är ett fönster från min del av världen.
    Om det inte hade varit för det spanska namnet förstås;)
    Må så gott!

    SvaraRadera
  15. Jättefint fönster! De verkar ha garderat sig mot springnotor iallafall när de satte dit gallret ;-)

    SvaraRadera
  16. ett jättefint, jättelitet fönster :-)

    SvaraRadera
  17. Det var ett sött runt fönster, passande nu i påsktider när mycket kretsar runt runda ägg. Lyktorna som ramar in det lilla fönstret ger det stor tyngd, betydelse i sin litenhet. Jag kan inte låta bli att undra varför? Amanda nämner någon tanke, vilken då?

    SvaraRadera