25 februari 2010

En tröst i OS-träsket

SVT satsar 35 miljoner extra till kultur i år. Pengarna går till Kulturlördag, Veckans föreställning (dans, teater, opera och musik) Filmklubben, Babel (förlängd sändningstid) osv. Framför allt film och litteratur intresserar mig och jag ser fram emot fler "icke mainstream-filmer" och intressanta böcker i rutan.

Bara för att jag gillar kultur betyder inte att jag hatar sport men det blir för mycket av det goda. Vore kul om det fanns alternativ för oss som är något mindre intresserade. Men men, jag väljer en bra film eller en bok istället. Ikväll väntar Döden i Anderna av Mario Vargas Llosa.

5 kommentarer:

 1. Nästan förvånande att SVT har några pengar över efter OS-satsningen (som jag i och för sig gillar skarpt) respektive Victoria och Daniel ska gifta sig-satsningen (som jag finner urfånig och anser vara slöseri med pengar).

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot att dessa pengar används väl, för nu tycker jag inte det finns så mkt att se på. Har i och för sig bara fyra kanaler, men vill inte ha fler heller!

  annette

  SvaraRadera
 3. ELISABETH: OS lär ha kostat massor men det är det värt för många licensbetalare så det är helt OK. Dessutom verkar många gilla just de sändningarna och tycker att SVT-kommentatorerna är proffsigast. Det är kul!

  Bröllopsyran är jag inte lika positiv till. Vi får hoppas att det blir en budgetvariant eftersom vi får betala. ;) Republikanska föreningen hade visst haft synpunkter på ensidigheten i rapporteringen i SVT, med all rätt.

  ANNETTE: Jag har ett antal kanaler (basutbud som det heter, tror att de är 13) men jag tittar mest på SVT1, TV2 och Kunskapskanalen. De reklamfinansierade kanalerna visar mest skräp, en och annan bra film ibland. Jag är jätteglad över att Kunskapskanalen har fått längre sändningstid! De visade t.ex. en superspännande BBC-dokumentär från Sydamerika (naturfilmare, bergsklättrare osv.) för inte så länge sedan. Vem vill se Robinson då?! Det gäller att välja rätt. :)

  SvaraRadera
 4. Det finns väl 18 miljoner tv-kanaler att välja på nuförtiden. Jag tycker det borde finnas något alternativ om man inte vill kolla OS. Själv har jag valt bort tv just för att jag tycker det är mest sådant man klarar sig utan som visas. OS kan jag för övrigt se på datorn. Just nu håller Finlands herrhockeylag på att massakreras av USA. :-)

  SvaraRadera
 5. Javisst, men då får man betala extra och jag tycker att det ska vara ett brett utbud även i OS-tider så att alla licensbetalare får sitt.

  Nja, jag är ju ingen självplågare så jag hoppar över hockeyn. ;) Såg bara godbitarna från gårdagens bronsmatch och en dansk film på dvd. Att jag fortfarande har tv kvar beror just på att det är skönare att titta på film på en stor skärm. Jo, man kan säkert koppla ihop apparaterna men det är för avancerat för mig. Jag är lite konservativ... haha.

  SvaraRadera