26 februari 2010

Veckans fönster - Roligt

Det här är antagligen ett fönster som var "roligt just då"... när jag kom gåendes ute på vischan i Araucanía, i södra Chile. Caburga hette byn, tror jag. Det var hett och solen gassade, törstig var jag och ingen vattenflaska. Ovanligt dumt för jag brukar vara förutseende. Hur som helst, här närmar jag mig oasen och får se att dörren är igenbommad. Det var märkligt för det var ändå lunchtid. Då hjälper det inte mycket att de tar rikskuponger!

Fler roliga fönster hittar du på Susannes fotoblogg.

11 kommentarer:

 1. En något sorglustig historia kring det fönstret.

  SvaraRadera
 2. Kanske var det helgdag eftersom det var stängt.

  Överlevde törsten gjorde du ju i alla fall så vi fick se ditt foto på chilenska rikskuponger.

  SvaraRadera
 3. JAH HOLLIS: En aning tragikomisk kanske men i det läget kunde jag bara skratta... och svära över att jag hade glömt häftet hemma.

  SUSANNE: Det är möjligt. När man är ute och reser är det ju inte så noga med vad det är för veckodag. Det var ingen större fara med vätskebristen. Det gäller att dela kristligt det man har.

  P.S. 4/11 2008 var en tisdag... men de firade nog San Carlos Borromeo, ett katolskt helgon.

  SvaraRadera
 4. Onekligen en tragikomisk historia med den här bilden. Men som dom säger i Peru när allting egentligen börjar en timma senare än vad man bestämt eller sagt: Hora Peruana!

  SvaraRadera
 5. Ja det är bar att skatta åt det när man hamnar i sådana lägen. Det brukar ju lösa sig. :)

  SvaraRadera
 6. Lite synd att det inte var öppet, hade ju varit kul om det varit det och Du hade haft svenska rikskuponger med;)

  Ha en fin lördag!

  annette

  SvaraRadera
 7. Hora latina är inte alls dumt på semestern men i det här läget hade jag önskat att de hade haft öppet. Men då hade det kanske inte blivit någon bild.

  Det mesta inte bara löser sig, det kan till och med bli bättre än väntat. :)

  SvaraRadera
 8. Haha, ja vad ska man med Rikskuponger till om det inte ens är öppet. Är det möjligtvis ett "säsongsställe". En sådan sak skulle man kunna hitta här under lågsäsong. Eller telefonväxlar som svarar att man får återkomma under öppettid fr.o.m kl 9.00 när klockan är 9.30.

  Trevlig måndag!

  SvaraRadera
 9. Lågsäsong var det säkert - skulle inte förvåna mig om det var det året om där bakom Herrens rygg som min gamla faster brukade säga - men det mest sannolika är att det var katolsk helgdag.

  Nästa gång har jag kupongerna med mig, jag lovar. ;)

  SvaraRadera
 10. Anar din törst som snart skulle släckas tills du märkte att det var stängt. Det går att skratta åt efteråt, men just där anar jag helt andra känslor än humor. Att du hade sinnesnärvaro att knäppa ett kort var ju bra. Hur gick det med din törstiga strupe?

  SvaraRadera
 11. Jag var långt ifrån uttorkad, lite torr om munnen bara, och kunde hålla huvudet kallt. Men absolut, jag använde min mest hjärtskärande tycksyndommig-blick för att någon skulle förbarma sig över mig... och mina vänner, de är som vatten i öken!

  SvaraRadera