1 mars 2010

Boksidan och Filmsidan

Nu har jag härmat Malins briljanta idé och fixat en boksida på bloggen där jag hissar och dissar lästa böcker. Se rubriken ovanför vänstra kolumnen. Tipsa och kommentera gärna!

Uppdatering: När jag ändå var igång fixade jag en filmsida också.

15 kommentarer:

 1. .vad smarta ni är. Blir kul att läsa din boksida och malins :)

  SvaraRadera
 2. Nu vet jag inte exakt hur Malin tänker lägga upp sin men jag listar böckerna där och om och när jag hinner recensera så länkar jag till vanliga bloggsidan. Har inte bestämt mig än om jag ska betygsätta, vi får se. Det mesta är på planeringsstadiet än. :)

  P.S. Hoppas att du inte tittade alltför noga på listan för då ser du vad jag tyckte om Pausch. ;)

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj, det var inte lite böcker du har hunnit med under 2010. Här ligger man i underläge ; )

  Desto bätte kanske... då har jag mycket att se fram emot (ha ha, det gäller att välja om glaset ska vara halvtomt eller halvfullt).

  SvaraRadera
 4. Ja du, gör människan inget annat än läser?! ;) Nej, men jag har skippat tv-tittandet och då hinner jag läsa mycket mer. Nu har jag dessutom fått upp farten efter lång lästorka. I ärlighetens namn får jag säga att ett par av dem är påbörjade under 2009 men utlästa i januari (jag skriver upp alla böckerna nämligen och har dem upplagda på sajten bok.nu) så det kanske är lite missvisande. Och så är en del av dem ganska tunna... *yada yada* ;)

  Jag föredrar halvfulla glas och det gör väl du också. :)

  SvaraRadera
 5. Så fint att göra så, kommer att besöka den sidan för att få lite tips. Har fallit ur att läsa, trots minimalt tv-tittande räcker inte tiden riktigt just nu, kanske beror på att redan långa dagar har blivit ännu längre denna "jäkla" vinter;)

  Ha det så gott!

  annette

  SvaraRadera
 6. Vad roligt med en boksida! Jag blir imponerad av hur många böcker du hunnit läsa på bara två månader!
  (Haha, där ligger man i lä,jag har läst TRE böcker så här långt i år...)
  En av böckerna på din lista har jag läst, På Chesil beach av Ian MacEwan, den tyckte jag var jättebra. Köpte en till bok av honom nu på bokrea. (Fyndade i byns lilla bokhandel, ägarinnan sålde alla pocketböcker för halva priset i lördags, jag köpte åtta stycken!)
  Blir också nyfiken på boken Marina av Carlos Ruíz Zafón, jag har läst en bok av honom förut som jag tyckte var fantastiskt bra. Frågade förresten i lilla bokhandel efter något mer av honom, men hon hade inget inne då, bara den jag redan läst. Boken du läst har jag aldrig hört talas om.
  Angående Bok.nu, så har jag helt enkelt glömt bort den sidan....får titta in där igen!

  SvaraRadera
 7. ANNETTE: Du får gärna ge tips också! :) Det finns ett kommentarsfält där.

  NINNIE: Tre är bättre än inga alls. Jag är en periodare! Det är allt eller inget som gäller. ;)

  Ja, kom tillbaka till bok.nu! Jag började "följa" dig men sedan upptäckte jag att du inte hade varit inne på ett halvår eller nåt så jag tog bort det.

  Jag har lite dåligt samvete för På Chesil beach. Det är en jättebra bok, precis som du säger, men jag tror att jag läste den för slarvigt. Ibland kändes det som att jag "fastnade" och då var den småjobbig. Den kräver varsam läsning med gott om tid.

  Carlos Ruíz Zafón har skrivit ett antal böcker till (en trilogi ungdomsböcker bl.a.) men de är inte översatta till svenska. Marina klassas också som ungdomsbok tror jag men den kan lika väl läsas av vuxna. Jag älskade Vindens skugga och tyckte mycket om Ängelns lek så jag hoppas verkligen att han fortsätter att skriva!

  SvaraRadera
 8. Jag var lite otydlig där, ser jag. Jag läste alltså Marina på spanska.

  SvaraRadera
 9. Jag vet inte om jag vågar skriva det men jag hade missat Att tro på Mister Pip. ;/

  SvaraRadera
 10. Jag tackar för både bok- och filmsida. Jag behöver alla tips jag kan få. :)

  SvaraRadera
 11. Det verkar som tipset om The Help gick hem eftersom du kan tänka dig fler. ;)

  SvaraRadera
 12. Jo tack, jag läser The Help, Sändebudet och en bok om filosofi parallellt. Så det blir en salig röra. Som vanligt.
  Jag la just böckerna som ligger på golvet bredvid sängen i några högar så det ska se lite prydligare ut. Va? Sätta in dom i bokhyllan? Nja... verkar överflödigt. :)

  SvaraRadera
 13. Jag brukar också ha flera böcker på gång samtidigt trots att det inte alls passar mig egentligen. :/ Får helt klart ut mer av en åt gången men kan jag hålla mig till en? Nej du, det är så många som lockar. De ropar på mig från skrivbordet, nattduksbordet, bokhyllan och soffbordet. Vem kan motstå det?!

  SvaraRadera
 14. Vilken bokslukare du är! Jag har varit en större sådan, nu läser jag ganska sporadiskt, fastän jag gillar det. Kommer liksom inte till ro.

  Bok.nu använder jag mig av också, tycker det är en himla bra boksajt.

  SvaraRadera
 15. Visst är jag! För mig är det en träningssak. I långa perioder kan jag ha svårt att koncentrera mig på läsning och sedan när det väl lossnar då läser jag hur mycket som helst. Du får gärna ge dig tillkänna på bok.nu (jag har skrivit ganska mycket i forumet så det är inte svårt att hitta mig där). Är nyfiken på vad du läser.

  SvaraRadera