14 maj 2010

Dagens boktips

Det var länge sedan jag blev så betagen av en bok. Jag minns inte att jag skulle ha läst något liknande tidigare. Boken som har hållit mig i sitt grepp under de senaste dagarna heter Doroteas sång och är skriven av Rosa Regàs (spanska). En del av handlingen finns att läsa här men den säger egentligen inte så mycket för boken ger så mycket mer... en magisk läsupplevelse. Låter som överord men just nu är jag så upprymd av språket och tankarna som triggats igång av boken att jag har svårt att hitta ord för att beskriva den. Jag säger bara LÄS!

Om Rosa Regàs på Wikipedia (engelska).

9 kommentarer:

 1. Den finns på ett bibliotek nära mig. Jag tar fram cykeln och tar mig en tur dit. :)

  SvaraRadera
 2. Det gör du alldeles rätt i! Jag har precis kollat om det finns fler böcker av henne. Hittade bara en som heter Azul, finns bara på spanska. Men jag kanske ska smälta den här först. :)

  SvaraRadera
 3. Nu finns den inte längre på biblioteket för jag har den. :) Ska bli trevligt. Jag har bara tjuvkikat lite i början. Vilka meningar! Lite längre än mina här. ;)

  SvaraRadera
 4. Jag är riktigt avis på dig! I början blev jag ganska fundersam över Adelita. Vad är hon för figur egentligen? Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg... :)

  Jag skrattade gott åt din kommentar om långa meningar. Det är typiskt för många spansktalande författare. Det gäller att hålla tungan rätt i mun... ibland får man läsa om för att hänga med. Det kan bli riktigt snurrigt som när jag läste Bolaños Om natten i Chile... två meningar per sida ungefär. :/ Den är också superbra men helt annorlunda.

  SvaraRadera
 5. Vad kul med ett boktips! Har letat efter nagot nytt att lasa och skall genast se till att fa tag pa denna!

  SvaraRadera
 6. Vet du vad boken heter pa spanska forresten?
  Sokte pa en internetbokhandel pa Rosa Regas men fick ej upp nagon liknande titel pa spanska.

  SvaraRadera
 7. Nadia, den heter precis som på svenska: La canción de Dorotea. Hittade den via länken till hennes hemsida (som finns i inlägget). Hon har skrivit många böcker men jag har inte hört talas om henne förr. Minns inte hur jag snubblade över den här... på nätet nånstans. Verkar ha utgått på bokshopen som samarbetar med adlibris, på spanska alltså. Den är ju inte helt ny.

  Jag gillade hennes språk jättemycket och "de filosofiska grubblerierna". Frågan är om du är för ung för den biten. ;)

  SvaraRadera
 8. Tack för ännu ett boktips. Har lagt in den på min att-läsa-lista på bok.nu.

  SvaraRadera
 9. Å, en till bok på min "att läsa"-lista!

  SvaraRadera