14 maj 2010

Veckans fönster - rutigt


Veckans rutiga tema får mig att tänka på svartvita fyrkanter men tyvärr hittade jag inga sådana fönster, varken i min närhet eller i byrålådan så jag väljer en friare tolkning - eller annorlunda kan man väl säga för om inte det här är rutigt så vet jag inte vad som är... åtminstone väggen. Bilden är tagen i mexikanska Puebla som är känd för sina kaklade fasader. Fler rutiga fönster finns på Susannes fotoblogg.

12 kommentarer:

 1. Jösses vilket fint arbetad vägg i första hand. Men visst syns det rutuga fönstret också!
  Tjusigt!

  SvaraRadera
 2. Nu blir mina ögon riktigt fyrkantiga ;) Rutigt så det förslår :)

  http://foto.rudenius.se/post/2010/05/14/Veckans-Fonster-Rutigt.aspx

  SvaraRadera
 3. Åh, vad vackert med sådan kakelvägg! Puebla kom jag aldrig till under mina Mexico-resor och inte visste jag att stan var känd för sitt kakel heller.

  Förresten har jag äntligen köpt biljetter som tar mig och äldste sonen över Atlanten sent i sommar. Fast det har jag kanske nämnt någonstans tidigare. Minnet sviker ibland.

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen en iögonfallande fasad och visst är fönstret rutigt! :)

  SvaraRadera
 5. Vackert, och så väl arbetat!

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastisk vägg! Nog stämmer hela temat i min bok :-)) Det är ju inte alltid själva fönstret som är temat, utan det runt omkring lika gärna. Me like!

  SvaraRadera
 7. Vackert! Vilken fasad! Och visst är det rutigt så det räcker...

  SvaraRadera
 8. Ja, själva fönstret var väl lite rutigt det med. :-)
  Väggen var jättefin.

  SvaraRadera
 9. Tänk om vi kunde så där underbart vackra väggar här i Svedala, en njutning för ögat!

  annette

  SvaraRadera
 10. SUSANNE: Det finns massor med fina hus i Puebla... och skoaffärer, haha, men det är bara min egen reflektion. Inte för att jag hade något behov av att handla skor men... det kanske var just därför som jag tyckte att de var för många. ;)

  Jo, du berättade om resan. Om det var hos dig eller hos mig minns jag inte, har också samma huvud vinter som sommar. ;) Det blir säkert ett äventyr. Ser framemot reseskildringen!

  ***

  Jo, det är rutigt på mitt fönster också, iaf lite. Jag har inte riktigt klem på om det där med temat rör bara själva fönstret (vilket inte alltid är möjligt) eller om man räknar med fasaden också så jag postar det som jag tycker passar bäst... och det jag råkar hitta. Inte så många nytagna foton eftersom jag inte har tid att ränna ute och så försöker jag hålla mig till resetemat på bloggen.

  SvaraRadera
 11. Vilket hus! Och vilket jobb att göra huset så. Jag var så fascinerad på Madeira av trottoarer och torg som var stenlagda i mönster. Man kunde ju också se när de jobbade med det. Riktigt pilljobb.

  SvaraRadera
 12. Tematolkninge är så fri som den kan vara. Stämmer omgivningen runt fönstret in på temat är det helt ok. :)

  SvaraRadera