10 maj 2010

Om att ge och få


Hon använder så många ord men säger så lite. Hennes stora behov av att synas och bekräftas gör att andra runt henne krymper och tystnar, töms på energi. Det kastar en mörk skugga över vår samvaro. Ge mig tålamod och överseende och henne insikt och vilja att mötas halvvägs!

7 kommentarer:

 1. Vi har nog alla minst en sådan i vår närhet.

  SvaraRadera
 2. Att "sugas" på energi och inte få energi tillbaks är väldigt jobbigt, hoppas Ditt tålamod räcker och hennes insikt om sig själv kommer att mötas på halva vägen ganska så snart, för i längden är det ohållbart och tärande!

  annette

  SvaraRadera
 3. Det är ingen "pågående situation" utan snarare en reflektion över hur det kan vara. Jag ser mig själv som en tålmodig och välkomnande person (oftast... har dåliga dagar som alla andra) men det här har jag svårt att hantera. Och precis som Karla säger, man möter såna människor överallt.

  SvaraRadera
 4. Jag instämmer... tycker "definitionen" du gjort säger mycket.

  SvaraRadera
 5. Hu! Värsta läget. Tycker inte om sånt. Tyvärr har jag en några rum bort som jag har svårt att hantera. Så vad gör jag...? Undviker. Kanske inte så lyckat.

  SvaraRadera
 6. Som sagt... de finns överallt. Det är jobbigt när man blir fullständigt dränerad av en människa.
  Jag brukar vara tålmodig jag med, men eftersom jag är en energitjuvsmagnet har jag på senare tid försökt "bli av med" (låter fullständigt hemskt!) ett par stycken. Jag orkar helt enkelt inte med allihop längre.

  SvaraRadera
 7. DELLA: Det enklaste kanske är att undvika om det går. Det beror på vilken relation man har. En person några rum längre bort behöver inte vara ett jätteproblem om man inte jobbar tätt ihop... gör man det är det värre. Nu vill jag inte på något sätt bagatellisera din sits, det kan vara jobbigt så det räcker. Svårast är det ändå i nära relationer, bland vänner och släktingar.

  LAIRAMA: Jag förstår precis vad du menar. Det finns risker med att vara en "för god lyssnare". Till slut blir man en slaskhink om man inte säger ifrån. Men det är det svåra: var ska man dra gränsen? Man vill ju stötta och ställa upp för sina närmaste men ibland räcker det inte hur mycket man än ger.

  SvaraRadera