11 juni 2010

Veckans fönster - berest


Jag håller inte alltid så noga reda på var jag befinner mig på kartan när jag traskar runt men någonstans i Lissabon finns det här trevliga vandrarhemmet, kanske i Bairro Alto. Fler beresta fönster hittar du hos Susannes fotoblogg.

19 kommentarer:

 1. Kan det bli bättre på det temat? Nej just det. :)

  SvaraRadera
 2. Perfekt..himmel vilken lycka att ha en sådan bild till temat..

  SvaraRadera
 3. Det har blivit lite mycket Lissabon både för dig och mig ett tag nu. Så jag är ju inte sämre än du och har också en lite knasig bild idag. Hoppas ditt vandrarhem var fint!

  SvaraRadera
 4. Visst hade jag tur med temat! Man kan ju nästan tro att jag hade ett finger med i spelet när Sassa valde det. ;) Men det stämmer inte.

  Cecilia: För mycket Lissabon? Nu förstår jag inte alls... i förra inlägget var jag i Andalusien. ;) Jo, jag förstår visst. Det kan bli lite mycket av det goda men jag gillar ju Lissabon så jag tröttnar inte så lätt.

  Jag bodde inte på vandrarhemmet. I så fall hade jag vetat var det låg någonstans. Råkade bara passera när jag irrade runt.

  SvaraRadera
 5. Vilket läckert konstverk! Men jag får då titta och titta för att förstå hur allt hänger ihop. Och när jag tittat och tittat så blir jag ändå inte så mycket klokare.

  SvaraRadera
 6. Betr Lissabon så blir det väl inte för mycket. Bara positivt menar jag förstås! Bilder från alla världens hörn bara bejakar jag såå mycket!

  Har du vägarna förbi Oxelösunds fotoutställning så kika gärna in i sommar! Se mitt inlägg tidigare!

  SvaraRadera
 7. Ja, tänk vad lite målarfärg kan åstadkomma. Den gråa muren hade varit riktigt trist. Men jag blev nästan lika fascinerad över mannen som står och stryker, haha. Vet inte om han är boende eller personal (portugis mao). Snacka om att ha fördomar! ;)

  SvaraRadera
 8. Cecilia: Jo, jag vet. Jag tog det som skämt också. Låter spännande med en fotoutställning! Jag delade inlägget i Google Reader så att det når till fler. Om jag själv kan komma - det återstår att se men visst vore det kul för du har så många fina bilder!

  SvaraRadera
 9. Kul med en Lissabonbild. Jag har vandrat runt där mycket men aldrig stött på den här fina muren. Bra bild och kul bild på veckans tema, men berest? den ser ju inte ut att komma så långt, den där spårvagnen :-)!

  SvaraRadera
 10. Det ser fint och annorlunda ut med det vandrarhemmet. Annat än de jag är van vid...

  SvaraRadera
 11. Hehe, spårvagnen sitter där den sitter men bilen är rörlig. Det är framför allt backpackern till vänster som jag tänkte mig som den beresta detaljen i bilden eller möjligen jycken vid porten. =)

  Ja, det ser fräscht ut på utsidan men man kan aldrig veta säkert innan man har varit inne.

  SvaraRadera
 12. Vackert, kul och annorlunda! Verkar vara en stad att besöka någon gång!

  SvaraRadera
 13. Mera sådant här i Sverige tack!
  Varför är vi så rädda att sätta lite färg och form på det oftats annars trista väggarna?

  SvaraRadera
 14. Snygg fasad och gaska tydligt vad det är för ställe där bakom känns det som.

  SvaraRadera
 15. Vilken läcker murmålning. Är det t.o.m. så att de målade fönster stämmer med vandrarhemmet innanför muren om man står på rätt plats på trottoaren? Lissabon, ååh, nu blev jag sugen på att återse den staden. Trivdes mycket vid senaste besöket. :-)

  SvaraRadera
 16. Betr Lissabon så skrev jag aldrig att det var för mycket utan jag menade bara att vi haft en hel del inlägg både du och jag därifrån, vilket jag tycker är positivt förstås!! Jag förstår att du också tolkat det så!

  Sen tack snälla rara du för att du lagt ut inlägg om min fotoutställning! Google Reader har jag ännu inte utforskat. Tyvärr räcker inte tiden till för allt som verkar intressant. Men jag ska ta mig en titt!

  SvaraRadera
 17. Karin: Lissabon kan jag varmt rekommendera om man gillar storstadssemester med kultur etc. och vackert är det också. Kanske inte mitt i sommaren för då kan det vara för varmt men på våren ett perfekt resmål för en långhelg eller en vecka. Strandlivet finns på nära håll också om man gillar det.

  Rajson: Jag håller med du. ;) Det borde vara mycket vanligare här i Norden... skulle pigga upp vilken tråkig novemberdag som helst.

  Jah Hollis: Jag hade plingat på direkt om jag hade varit utan boende.

  Semlan: Visst, ögonen går nästan i kors när man tittar ett tag. Svårt att veta vad som är fasad och vad som är mur. Jag åker gärna tillbaka när jag har avverkat alla andra resmål jag har på min lista.

  Cecilia: Google Reader är ett mycket smidigt verktyg att hålla koll på sina favoritbloggar, enklare än att "hoppa runt"... fast det gör jag också. Och så är det mitt sätt att länka. Jag har valt att "dela inlägg" från mina favoriter som jag har i läsaren i stället för att ha en blogglista här på min egen blogg.

  SvaraRadera
 18. Smart att täcka ett troligt plank med det motivet. Blev ju en riktigt lurig bild.

  SvaraRadera
 19. Oj, vad läckert! Verkligen smart att pryda tråkig mur så där. Passar bra på ett vandrarhem! I höst kommer jag att mellanland i Lissabon på väg till Madeira och även hem. Tyvärr finns det inte tid att stanna där nåt.

  SvaraRadera