29 augusti 2010

Bildligt talat

Bachajón, Chiapas

14 kommentarer:

 1. Där har dom det nog inte alltför fett.
  Var du inne och hälsade på?

  SvaraRadera
 2. På något sätt vackert i all sin anspråkslöshet, någon bor där och försöker göra det bästa av sin situation.
  Du har en förmåga att fånga verkligheten i Dina bilder, tycker jag mkt om!!


  annette

  SvaraRadera
 3. Della: Jag sov över i det här huset, sista natten i byn. Och då hade jag "bytt upp mig".

  Tack Annette! Det är en tuff tillvaro och jag lärde mig mycket av dem som jag var gäst hos.

  SvaraRadera
 4. Man glömmer snabbt här hemma inser jag. Tänk så många liknande bostäder vi såg i Brasilien. Även enklare varianter förstås.
  Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 5. En enkel boning som jag antar fungerar som skydd och fristad.

  http://foto.rudenius.se/post/2010/08/29/Bildligt-talat.aspx

  SvaraRadera
 6. Jag har precis hittat ett nytt favoritprogram på TVE International: "Españoles sin fronteras". Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag saknar spansk TV. Är så fasansfullt trött på allt skit som visas i dumburken dygnet runt. Men men... nu var det inte det jag skulle komma till, utan att programmet idag befann sig i Dominikanska republiken och där, precis som på din bild, fanns mycket enkla hus målade i starka färger. Människorna ägde inget. eller väldigt lite, men verkade uppskatta livet så mycket mer än majoriteten av de människor jag möter här. Livskvalitet är kanske inte så pengaförknippat som vi ni norr tror.

  SvaraRadera
 7. Att ha tak över huvudet betyder mycket, fint i all sin anspråkslöshet;-)

  SvaraRadera
 8. Ja, man får sig en tankeställare när det gäller våra krav på bostäder. Bilden är fin och den förhöjs med klädstrecket som visar att huset är bebott/Lis

  SvaraRadera
 9. Fin bild som talar direkt till mig. Det ser lite fattigt och slitet ut. Det måste ha varit intressant att bo där och tala med människorna som har huset.

  SvaraRadera
 10. Det kanske enklare att leva så, men ändå en kamp för att överleva.

  Fin bild.

  SvaraRadera
 11. Här kan man tala om Basic Living.
  En vecka där istället för "All inclusive" i Thailand skulle göra gott för oss flesta svenskar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Ninni: Vassego! Jag behöver påminna mig själv också. Är rätt anpassningsbar som person men det är klart enklare att vänja sig vid en bekväm livsstil än tvärtom.

  Birgitta: Ja, eller ett hem... som mitt eller ditt, med den känslan menar jag, men med helt andra förutsättningar.

  Malin: Jag har länge tänkt att jag skulle skaffa TVE för språkets skull men utbudet har verkligen inte lockat. Programmet du beskriver låter intressant!

  Monica o Jacob: Ett tak betyder mycket men ännu mer betyder gemenskap och sammanhållning, omsorg om varandra etc. = mycket av det som vi i Sverige lider brist på.

  Cecilia: Helt klart mer givande än att ligga och sola på beachen. ;)

  Solvarm: Materiellt ingen drömtillvaro (även om jag inte är mycket för att samla saker på hög) men på många sätt mer tillfredsställande än vår vardag.

  Rajson: Ja, verkligen, på gott och ont. Det är säkert nyttigt om man har ett öppet sinne och rätt inställning men samtidigt går det aldrig till 100% att sätta sig in i hur det är att leva deras liv. Att stanna där några dagar är spännande, intressant och lärorikt men det är lätt hänt att man målar upp en romantisk bild ungefär som stadsbor som vill bo på landet. De har oftast ingen aning om hur tufft det är. Och en turist kan ju alltid ta första bästa flyg hem om h*n tröttnar.

  SvaraRadera
 13. Mina tankar blir automatiskt... vi har det så bra i vårt land så vi har svårt att fatta att folk lever så här fattigt och enkelt i våra dagar!

  SvaraRadera
 14. Mm, och det är delvis på grund av oss som de här orättvisorna finns.

  SvaraRadera