29 augusti 2010

För säkerhets skull?


Jag vet inte om det händer många olyckor i andra städer med spårvagnstrafik men är inte detta lite väl överbeskyddande? Vad sägs om att tänka själv som omväxling. Nej, alla gör inte det men då är det på tiden att de lär sig. Jag tvivlar inte ett ögonblick på att även nollåttor kan.

16 kommentarer:

 1. Om man tänker på hur alla bara springer rätt ut vid övergångsställen utan att bry sig ett dugg, så måste det vara många som lever farligt. Jag vet inte om dom resonerar som så att dom har ju RÄTT.. bilarna MÅSTE ju stanna... ;)

  SvaraRadera
 2. Säger som Della, och då jag bor i en stad med väldigt mycket spåvagnstrafik så förstår jag på sätt och vis uppmaningen, för här verkar många tro att att spårvagnarna kan stanna på en sekund, eftersom många bara går eller cyklar rakt ut oavsett om en spårvagn kommer eller inte.
  Så både nollåttor och nollelvor behöver kanske den här upplysningen, läste förresten häromdagen att nollåtta hyr tre spårvagnar från nollelva;)

  annette

  SvaraRadera
 3. Skicka dom på träningsläger till Göteborg!
  Där fick man lära sig detta den hårda vägen!
  Kanske har även min gamla hemstad fått liknande skyltar men inte på min tid!

  SvaraRadera
 4. Det är farligt att leva... vad man än gör... och kanske ännu farligare om man inte gör ngt alls. Men de som rusar fram lär inte läsa skyltarna. Däremot tror jag att de flesta har mer respekt för en spårvagn än en bil. Den är ju något större. ;)

  När det gäller bil vs fotgängare så har jag för mig att bilisten har väjningsplikt mot gående men inte cyklister etc. ;) Det efterlevs av en del men långt ifrån alla och då är det ibland en svår avvägningsfråga: ska jag eller ska jag inte? Jag brukar försöka ta ögonkontakt och visa med kroppspråket att jag är på väg över. Om bilens hastighet är sådan att bilen hinner sakta ner och framför allt att jag har en rimlig chans att hinna undan om den inte skulle göra det (det finns fartdårar i båda läger). Ser jag däremot att någon kommer i full fart känns det dumt att hoppa framför bilen bara för att "jag har rätt". Det får man ta till i utlandet där man inte har ngt val.

  SvaraRadera
 5. Annette: Men tror du att såna skyltar omvänder folk från att tänka "jag ska fram först" till "här får jag lugna mig och visa hänsyn"?

  Rajson: Det är ingen dum idé! Jag tror mer på den hårda vägen. Kan det vara det finska blodet i mig? ;D

  SvaraRadera
 6. Finns det spårvagnar i himlen då?
  Bättre att skrivit titta åt vänster respektive höger innan ni går över gatan.

  Inte riktigt 100..

  SvaraRadera
 7. Hårda vägen är den bästa vägen.

  Säger jag som nästan blev påkörd av en bil häromdagen för att jag helt enkelt bara inte riktigt var med i spelet. Jag tror att jag skulle förlorat den närkampen om det gått så långt.

  SvaraRadera
 8. Karla: Svårt att säga, jag har inte varit där, bara väldigt nära. ;) Kul att du kikar förbi förresten! Det var ett tag sedan. :)

  Men då är vi återigen där: ska det finnas varningstext på allt? Det känns nästan som lag på hjälm inomhus om man inte bor i ett madrasserat rum.

  Haydee: Men du hade rätt! Eller? ;)

  SvaraRadera
 9. Du har så rätt lite eget ansvar skadar inte.
  Ha en skön söndag;-)

  SvaraRadera
 10. Precis, och framför allt vill jag tänka själv. Kommer aldrig att äta sextillåtta brödskivor... men det kanske är en läggningsfråga. ;)

  SvaraRadera
 11. Kul bild! Men jag tror nog att människorna här i Sverige är lite väl överbeskyddade ibland. Vissa saker kan vara bra att lära sig den hårda vägen och lära sig tänka själv. Det är inte alltid bra att storebror ska bestämma.

  Söderöver så är det ju en annan kultur och folk överlever där med!

  SvaraRadera
 12. Hahaha, vilken rolig bild! Det är inte lätt med nymodigheter som spårvagnar. ;)

  SvaraRadera
 13. Cecilia: Precis, det måste vara ett under att de överlever! ;)

  Elisabeth: Jag tänkte faktiskt på dig när jag postade bilden. Hoppades på att du inte skulle kikna av skratt. Jag vill ju inte medverka till att mina läsare får svåra andningsbesvär. ;)

  SvaraRadera
 14. Nej egentligen tror nog inte det, så det är kanske endast den hårda vägen som gäller!!

  annette

  SvaraRadera
 15. Finns det spårvagnar i Stockholm? Har aldrig sett eller tänkt på...

  SvaraRadera
 16. Då är det hög tid att besöka Stockholm igen för att "titta på järnvägen"! ;)

  SvaraRadera