17 augusti 2010

Misjas öden och äventyr


Inte ett dugg konstigt att jag inte hittar trots att jag har anlitat två pingvinletare. Amatörer, det är vad de är! Men att jag skulle ha kontroll över Misja - som Annette verkar tro - det har jag aldrig haft. Jag tror på Elmer Diktonius, den finlandssvenske poeten och författaren: Bara de tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger. Det kan förstås hända att han blev lite sur när han inte fick vara med i boken.

9 kommentarer:

 1. Amatörer! Va?? Jag som till och med har planerat att åka till Sydafrika för att leta efter Misja bland hans gamla polare. Hm... Lite småförnärmad kan man bli i sådana här sammanhang. ;) Men annette har allt berättat vilka kontakter och maktbefogenheter hon har. (sa jag och pustade ut)
  Vad resten av ditt inlägg beträffar, så håller jag med. :)

  SvaraRadera
 2. Det syns väl att den ena av dom två är jag förresten?

  SvaraRadera
 3. Som jag skrev hos Annette, vi får reglera det där med betalningen i efterhand. Inget avtal är skrivet men det muntliga gäller. Och eftersom Pingvinpoolen inte har lyckats spåra honom vore jag tacksam om du ville åta dig uppdraget. Garantilön utgår under hela året för du måste ju förbereda dig för att få maximal utdelning. Men då räcker det inte med ETT bildbevis på att du har träffat honom.

  Jämför du dig själv med en dum grön gås?! Nu får du skärpa dig! ;)

  SvaraRadera
 4. Ok, ok, jag tar tillbaka. Vill bara veta om min förklädnad är trovärdig och jag kan verka underkåver.
  Jo, jag antar utmaningen om att spåra vår listige vän. Och naturligtvis presentera bildbevis. Så småningom. Nu börjar jakten! :)

  SvaraRadera
 5. Det är en knivig fråga! Det beror ju lite på i vilka kretsar han rör sig därborta. Du får nog komma dit ner och improvisera när du har bättre koll på läget.

  SvaraRadera
 6. Jag får nog åka med incheckat bagage den här gången då, om jag ska få med mig alla mina olika typer av förklädnader. Fjäderskrudarna väger ju rätt lite förstås. Det är själva volymen som är problemet.

  SvaraRadera
 7. Eh? Det här antar jag man inte kan förstå utan att klicka runt hos andra och läsa kommentarer och det har jag nog inte tid med just nu. Väskorna är packade och incheckningen klar och möjligen att jag hinner sova på planet i morgon men bäst är nog att krypa till kojs nu så jag orkar upp till planet i morgon.

  Vet inte när jag tittar in nästa gång, så ha det så bra så länge och leta fönster allt vad du kan. :)

  SvaraRadera
 8. Det här missade jag totalt igår;) Var så inne i Misja på min blogg!
  Helt klart måste Du Della åka med incheckat bagage den här gången för förutom en mängd förklädnader så måste Du oxå stoppa ner mej i väskan.
  Pumita erbjuder ju så generösa anställningsvillkor, så Din lön räcker till mej oxå, bättre med fyra ögon som letar efter Misja än två, jag har ju vissa kännetecken att gå på sen jag såg honom senast med kärleken, så han kan inte smita den här gången!

  SvaraRadera
 9. Susanne: Ja, det är en lång historia. Jag kan dra den en annan gång. :) Du har väl ändå inte tid och tålamod till en massa tokigheter nu när du ska iväg. Leta fönster? I´ll do my very best! Sköt om dig du med och Happy travelling!

  Annette: Men tänk om Della har en så vidlyftig budget att hon måste checka in dig bland bagaget, yikes! Kan bli lite kyligt. ;)

  SvaraRadera