11 september 2010

Fisken på taket


Till FredagsTemat berättade jag om Nerudas fiskar. På taket till vänster finns en likadan fisk i mindre format och ovanför fönstret fina stendekorationer som också föreställer fiskar (ska rota fram en närbild en annan gång). Det är tydligt att det är en konstnärssjäl som har bott här. Fascinerande hus och fantastisk miljö vid havet! Tyvärr fick man inte ta kort inomhus. Jag smygfotade genom fönstret här med dem bilderna blev inte så lyckade. Vädergudarna var inte så vänligt inställda men det var ändå ett besök som jag kan rekommendera varmt.

7 kommentarer:

 1. Tjusigt! Får mig osökt att tänka på ett "fiskhus" alldeles intill där jag bodde i El Puerto de Santa Maria. Jag vet faktiskt inte bakgrunden till att de hade fisk på huset, men det kan ju ha varit konstnärssjälen som vaknat till liv.

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 2. Ojojoj, vilket härligt hus! Så där skulle jag gärna vilja bo.

  SvaraRadera
 3. Huset är sagolikt! Tänk er t.ex. att han hade ett sovrum med jättestora fönster mot havet och sängen låg så att när han slog upp sina ljusblå på morgonen (bruna kanske de var förresten) såg han bara himmel och hav. Enda nackdelen var väl att när det blåste friska vindar från havet fick han hålla ordentligt i baskern för att den inte skulle flyga iväg.

  SvaraRadera
 4. Vilket läckert hus - och alldeles blått dessutom!

  SvaraRadera
 5. Att färgen tilltalar ditt estetiska sinne, det förstår jag. ;)

  SvaraRadera
 6. Underbart! Där hade jag också gärna legat och tittat ut mot havet och himlen. Sen blev det ju lite extra knorr med fisken på taket!

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt hus! Så charmigt! Det skulle ju faktiskt kunna vara placerat någonstans i Norden. Nu har jag aldrig varit i Chile men det är inte den typen av hus jag föreställer mig att folk bor i där.

  SvaraRadera