10 september 2010

Veckans fönster - ruffigt


Det här otäcka fönstret finns i charmiga Bariloche i Patagonien, södra Argentina. Det är förstås inte fönstret i sig som väcker min avsky utan klottret vid sidan om. Fler ruffiga fönster finns på Susannes fotoblogg.

25 kommentarer:

 1. Sånt där är så onödigt. Fanns det mer sånt kladd där eller var det en engångsgrej?

  SvaraRadera
 2. Klotter minns jag inte att jag skulle ha sett mer av än just det här men det finns folk som delar de här åsikterna. Säkert inhemska såna också men många inflyttade från Europa när de inte var så populära hemma längre.

  SvaraRadera
 3. Det är alltid lika ledsamt att se sånt där!

  SvaraRadera
 4. Fy det var ingen kul vägg här - hoppar till av förskräckelse - ruffigt värre!

  http://foto.rudenius.se/post/2010/09/10/Veckans-fonster-Ruffigt.aspx

  SvaraRadera
 5. Just sånt kludd känns ju väldigt obehagligt. Det är säkert så som du skriver att såna åsikter inte är helt ovanliga i vissa länder i Sydamerika.

  SvaraRadera
 6. Sorgligt!
  Hörde en rapport om hur många anhängare det finns fortvarande i Tyskland idag, Skrämmande!

  SvaraRadera
 7. Alltså det där tecknet är hela världens värsta..jag ryser över hela kroppen...

  SvaraRadera
 8. Jag får kalla kårar och blir riktigt illa berörd när jag ser hakkors, oavsett var de finns. Rapporten från Tyskland har jag inte läst men man behöver ju inte gå längre bort än "strax utanför dörren" så har vi det här också. Och i värsta fall i riksdagen efter valet. :(

  SvaraRadera
 9. Jo, jag ryser också till när jag ser svastikan på väggar och andra ställen. Ändå var den inte alls så kontroversiell innan Hitler la beslag på den. Kolla på wikipedia.

  SvaraRadera
 10. Du kunde inte målat över, eller gjort en blomma av det - eller nåt??? ruggigt är det, men i A-tina finns som bekant lite av varje.

  SvaraRadera
 11. Ja, jag har för mig att tecknet har indiska rötter. Det har jag fått berättat för mig iaf. Tack för länken! Ska läsa vid tillfälle.

  Samma sak håller på att hända med den svenska flaggan. Jag vill inte att den ska uppfattas som en rasistisk symbol.

  SvaraRadera
 12. Klimakteriehäxan: Det var en fin tanke men då hade jag kanske riskerat att få en polisanmälan på mig... för skadegörelse.

  SvaraRadera
 13. Tyvärr hittar vi väl det här nästan överallt, ruffigt och obehagligt.

  SvaraRadera
 14. Ja man får verkligen kalla kårar när man ser det här. Usch!

  Idag skriver expo.se att 45 av kandidaterna till SD har kopplingar till Vit Maktrörelsen!

  SvaraRadera
 15. Talande bild. Det var väl en och annan nazze som gömde sig i Argentina efter andra världskriget. Och som någon redan nämnt var ett hakkors något helt annat innan nazisterna gjorde det till sin symbol.

  http://www.birthplaceofhockey.com/hockeyists/swastikas/pic-edmt-swas%201916.html

  SvaraRadera
 16. Ja, det var ju inget kul ställe. Fönstren ser allt ruffiga ut de också!

  SvaraRadera
 17. Tack, Ceci, jag ska läsa lite mer om det där.

  Jah Hollis: Mm, de var nog rätt många som kom undan rättvisan... inte bara Barbie, Eichmann och grabbarna. Inte för att jag har några siffror men det är min bild. Dessutom finns det många med tyska rötter vars släktingar immigrerade redan på 1800-talet.

  Malin: Bariloche är en trevlig stad med vacker natur runt knuten om man bortser från just det här hörnet.

  SvaraRadera
 18. Minns uppståndelsen i den italienska byn jag bodde i när man upptäckte att en gammal nazist hållit sig gömd där sedan krigsslutet.

  SvaraRadera
 19. Det måste ha varit en mycket speciell händelse! Undrar om han blev förlåten... antar att det fanns folk för och emot.

  SvaraRadera
 20. Han blev fängslad och i min omgivning var alla emot honom. Hittade nu en länk om honom på wikipedia och ser att han dog 2004.

  SvaraRadera
 21. Intressant. Tack för länken! Av någon anledning tänkte jag mig en italienare men då hade du väl skrivit fascist. Lätt att snubbla på orden och tankarna.

  SvaraRadera
 22. Håller med...inte så trevligt!!

  SvaraRadera
 23. i detta fallet så känns ju fönstret mycket trevligare än klottret på väggen. Dock så är det ett vanligt förekommande tecken i typ malaysia där det är en sjukhus symbol.

  SvaraRadera