28 november 2010

Biutiful

awardsdaily.com

Alejandro González Iñárritu och Javier Bardem - kan det bli annat än bra? Det frågade jag mig när jag läste om filmen Biutiful som hade premiär i Stockholm i helgen. González Iñárritu har regisserat flera bra filmer, bl.a. Babel som är en av mina favoriter. Jag avgudade Javier Bardem i Gråta med ett leende och i No country for old men var han också sjukt bra. Den senare är egentligen inte den sortens film som jag brukar se men jag är glad över att jag gjorde. Vicky Cristina Barcelona var helt OK men Eat love pray vill jag nog inte se. Hur som helst, åter till Biutiful. Jag hade en stor klump i halsen när jag lämnade biosalongen och den känslan kommer att sitta kvar ett bra tag. Filmen är mörk och jobbig att se, ingen lättsam underhållning alltså, men jag rekommenderar den varmt. Bardem är lysande.
Läsvärd recension på Onyanserat.

5 kommentarer:

 1. Å, den filmen vill jag också se! Läste om den häromdagen, och blev sugen på att se den, nu känner jag att jag MÅSTE se den! Jag tycker att Bardem är mycket bra, han spelade t.ex. rollen i "No Country..." så övertygande bra! Där var han anskrämlig att se på, det är han ju inte annars...eller hur??!!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig, Ninnie, du MÅSTE se den! Hoppas bara jag inte bygger upp för höga förväntningar. Vet inte vad jag ska säga om hans utseende. Han ser rätt sympatisk ut när han är sig själv (eller som Ramón i Gråta med ett leende) men i No country såg han lika vansinnig ut som han var. Mycket övertygande på alla sätt precis som du skriver. I Biutiful spelar han Uxbal (hm, han ÄR Uxbal), en fixare som har många skumraskaffärer för sig och utseendet är därefter. Han är dessutom allvarligt sjuk.

  SvaraRadera
 3. Även han är lite biutiful ; )

  SvaraRadera
 4. Okejrå, lite kanske. Inte menar du väl att karln är snygg? ;)

  SvaraRadera
 5. Håler med Malin, jag tycker han lite "fulsnygg":)

  Tack för tipset, läst om filmen förra veckan och nu skall jag se den!! Basta!

  Ha en bra kväll!

  annette

  SvaraRadera