25 mars 2011

Veckans fönster - valfritt

Mitt bidrag till Veckans fönster kommer från en bussresa mellan Mérida och Izamal, den gula staden, i Mexiko för en dryg vecka sedan. Inte så mycket till fönster eftersom den tjocka gardinen bakom kvinnan är fördragen för att skydda mot solen när hon tar sig en välbehövlig tupplur i värmen.

25 kommentarer:

 1. Man anar ju fönstret där bakom. Stiligt porträtt.
  Undrar om hon kan tänka sig att det sitter suecos och studerar en bild på hennes nuna? :-)

  SvaraRadera
 2. Det är tveksamt, om hon nu ens talar spanska för det gör inte alla i den äldre generationen. Jag smygfotade från sätet snett bakom så jag har ingen aning om vad hon har för åsikt. Men hon var absolut inte så där sur (log vänligt innan hon slumrade till) som man kan få för sig när man ser profilen... den kan inte bli mer maya än den är. :)

  SvaraRadera
 3. Roligt att sammanträffas i samma land Pumita!
  (eller snarare... länder)

  SvaraRadera
 4. Stiligt porträtt. Äldre ansikten blir sâ bra i svartvitt, deras livserfarenhet träder fram pâ ett annat sätt. Ser fram emot fler bilder frân resan!

  SvaraRadera
 5. Varmt välkommen hem till Svedala, tycker Du det är lite kallt här eller:)
  Fint porträtt av den sovande kvinnan, och det hon inte vet det lider hon inte av, tror inte hon får reda på att hon är fotad och figurerar i en blogg;)
  Ser fram emot att både få höra och titta på bilder från Din resa när Du "landat" och kommit lite i ordning igen!

  annette

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem igen!
  Vilken härlig bild av den sovande kvinnan.
  Ska ha den i tankarna när jag känner att sömnen är på väg vid nästa tågresa...;)

  SvaraRadera
 7. Fint porträtt av den lugnt sovande kvinnan. En intressant vardagsbild...och fönsterbild!

  SvaraRadera
 8. Trevligt med ett porträtt. ;-) Ta kort på sovande personer utan lov (!?).
  Vi får nog undvika att och aldrig resa ihop... det där brukar hända mig i tid och otid. ;-)
  Påpassligt och riktigt läckert. Nu funderar jag på om jag ska börja roa mig med något liknande? Många trötta pendlare i storstaden. Hmmm.
  Tack för din kommentar. Jag tänkte på speglingen när jag tog fotot, så jag ändrade vinkeln flera gånger och testade innan jag blev nöjd. Kul att du noterade det Pumita. :-)

  SvaraRadera
 9. Anonym: Javisst är det kul! Inte för att jag förstår något... försöker bara låtsas att jag gör, haha. Det är finfint i Mexiko men också skönt att vara hemma i Sverige igen. Nu blir jag nyfiken på vem du är. Hälsa México om du är kvar, annars får du ha det så bra i Suecia eller nån annanstans i världen! ;)

  Anna Malaga: ¡Holaaaaa! Så kul att få ett livstecken från dig! Hoppas att allt är bra med dig, att kaffet är gott där du är och att solen skiner på dig! Är du tillbaka i bloggvärlden?! Önsketänkande kanske men hoppet är det sista som överger en. ;) Sköt om dig! :)

  Annette: Tack! Jo, svinkallt, men härligt soligt. Från 32 grader till nollgradigt är ett ordentligt dipp, det får jag erkänna. Och barmark, underbart! Hittills har jag mest sovit dock. Startade på eftermiddagen igår, lokaltid, och kom fram i Sverige på morgonen. Min mat- och sovklocka skrek att det är midnatt nu men jag lyckades hålla mig vaken till siestan. Då måste jag sova i ett par timmar. Var helt bortdomnad eftersom jag bara slumrade till några gånger på planet. Och sedan blev jag piggare och piggare, eller åtminstone mer vaken, ju längre kvällen led. Somnade vid två och sov som en stock tills jag vaknade kl 12:36. Får se hur det går ikväll. Idag får jag tvätta och fixa lite härhemma, såna världliga ting som jag inte har behövt bry mig så mycket om. :)

  Nej, du har rätt, hon lär aldrig få veta. Inte för att det inte finns datorer i Mexiko (det finns det gott om!) men risken är väl inte överhängande.

  Ninni: Tackelitack! Ja, det underlättar faktiskt om man kan slappna av. Tiden går fortare... om man nu tycker att det är tråkigt att åka tåg. Annars kan man titta ut genom fönstret eller tjuvlyssna och tjuvfota folk. ;)

  Larans: Tack!

  SvaraRadera
 10. Erik: Visst är jag fräck! ;) Känner mig inte så bekväm med tanken men försöker vara diskret. Har blivit lite modigare på senare tid men samtidigt skulle jag själv inte uppskatta om någon fotade mig. Är folk vakna frågar jag rätt ofta, 60/40 så där... Jo, du kan ju försöka i Sthlm. Lycka till! =)

  Då kan jag nämna att bland det första som hände mig när jag hade fått fast mark under fötterna i Sverige var att en helt okänd person fällde en mindre trevlig kommentar till mig i kön på Pressbyrån. Hade lite svårt att koordinera mina rörelser när jag hade min packning, min börs och det jag skulle handla att hålla koll på. Som om jag hade knuffat honom med flit. Bad om ursäkt men vad hjälpte det?! Suck!

  SvaraRadera
 11. ¡Bienvenida a casa!
  Det var ju väldigt roligt att få se en så typisk mayaprofil i "verkligheten". Verkligen en fin bild!

  SvaraRadera
 12. Välkommen tillbaks! Nu är jag så nyfiken på dina intryck från Mexico (som jag sååå gärna skulle vilja besöka) och sen hoppas jag förstås att du kommer visa massor av intressanta bilder därifrån!

  Den här bilden på den sovande mayakvinnan är verkligen härlig! Tur att hon inte vaknade när du fotade henne!

  SvaraRadera
 13. Vilken underbar bild på den sovande damen! Välkommen hem igen, va härligt det låter att ha varit ute på resande fot. Du kommer nog lagom hem till våren nu tror jag!

  SvaraRadera
 14. Tack Cecilia! Man ska vara försiktig med vad man önskar sig... man kan få det. ;) Och då tänker jag mest på mina kommande inlägg från Mexiko. Jag tror inte att jag är den som tröttnar först. ;) Ska bara sova ikapp all förlorad sömn men sedan så.

  Tack Ninnie! Det känns faktiskt helt ok att vara tillbaka. Vem vill vara svettig och ofräsch för jämnan? ;) Och vem tror hon att hon ska lura?! Nej, men allvarligt, det kändes helt lagom med ett två veckors äventyr i mayaland just nu. Hann inte tröttna och vill ha mer... måste ju ha nåt att längta till.

  Nackdelarna med hemkomsten lindras helt klart av krokusar och videungar jag såg under en solig eftermiddagspromenad idag. :)

  SvaraRadera
 15. Välkommen tillbaka till isvindar och sommartid imorgon!!!
  Du har tagit en härlig bild av den gamla kvinnan med en skymt av fönstret i bakgrunden.
  Läste lite kommentarer hos dig och dina svar. Du verkar ha haft det kanoooonfin - men hemma bäst... eller;-)

  SvaraRadera
 16. Tackar! Läget är helt rätt uppfattat. Överlever inte utan att få resa men hemma bäst, liksom. :) Sommartid, ja. Som om det inte räckte med de sju timmar jag tappade på vägen hem. Gaah!

  SvaraRadera
 17. Jag undrar vad damen drömmer om - med tanke på minen ;-)

  SvaraRadera
 18. Jaså, det är där du har varit! Gissa om jag blir avis... :)Hoppas du berättar mer om resan här på bloggen framöver. Är nyfiken!

  SvaraRadera
 19. Du är hemma! Vad roligt! Vi verkar gå om varandra lite nu. Väntar med spänning på reportage från Mexiko. :-)

  SvaraRadera
 20. Pysselfarmor: Dumma turister som smygfotar kanske. ;)

  Annelie: ¡Sííí! Men det var ju inte såå länge sedan du var iväg, vill jag minnas. Fast å andra sidan tiden går fort. Jag berättar, jag lovar. :)

  Della: Kul att vara tillbaka. Med det här välkomnandet borde jag kanske åka iväg oftare! ;) Heh, men nu får du inte försvinna när jag precis har kommit tillbaka! Och du ska till Tyskland?

  SvaraRadera
 21. Tyskland blir så kort att det inte märks knappt. Sedan blir det en och en halv veckas lugn.

  SvaraRadera
 22. Säg inte det. Du behöver bara vända ryggen till så undrar jag var du är. ;)

  SvaraRadera
 23. Ser vekrligen fram emot att läsa mer om din resa.
  Förra sommaren var vi där i sex veckor, men det känns redan som en evighet sedan. Längar naturligtvis tillbaka. Nästa resa går dock till Barcelona...

  SvaraRadera
 24. Så fin bild på kvinnan och helt klart syns det ett fönster där.

  SvaraRadera
 25. Jätteläcker bild som jag missat tidigare!

  SvaraRadera