1 april 2011

Pan de cazón

Jag har tyvärr ingen bild men tänk dig en pannkakstårta bestående av majsplättar och hajfileer istället för pannkakor och jordgubbssylt... så får du äkta mexikansk husmanskost från Yucatán-halvön. Serveras med tomatsås, bönröra och ris. Gärna avokado också och glöm inte habaneron! Det är gott, riktigt gott!

2 kommentarer:

  1. Det låter gott och minst sagt mättande.

    SvaraRadera
  2. Mm, bara man är försiktig med habaneron (= chilin). Första gången jag åt pan de cazón fick jag en hel ovanpå som dekoration utöver det som var i såsen och den ser ju ut som en "söt liten grön paprika". Som tur var skar jag en bit och bara nuddade med tungan för att känna hur högt upp på Scoville-skalan (mäter styrkan på chili) jag befann mig. =) Jo, den var stark! Hade jag tagit en tugga hade jag kanske överlevt men fått en smärre chock. På allvar alltså. Men jag fick i mig halva... i små bitar. Det var svettigt. :p

    SvaraRadera