2 april 2011

Värmen är på väg

Blomsterprakt i Valladolid


Jag fick tyvärr inte med mig någon värme från Mexiko men en liten blomma kan du få medan du väntar. Den nedre bilden är från hotellet där svanen bodde. Mérida är ingen stad man åker till på honeymoon (snarare en bas varifrån man kan göra dagsturer till intressanta platser runtomkring) men just det här hotellet hade passat rätt bra till det ändamålet. Rummet hette visserligen Marie Antoinette - inget soligt slut på hennes liv precis - men jag kände mig  som en rebellprinsessa när jag bodde här. Det lilla familjeägda hotellet med ett tiotal rum ser riktigt lyxigt ut på bilderna och lite av den känslan får man trots att det ändå är rätt enkelt. Själva huset är fantastiskt! Se gärna Virtual tour på hemsidan för att få en uppfattning (speciellt den från innergården). Jag har för mig att hotellet är rankat som 3-stjärnigt och det håller även i Sverige. Min erfarenhet annars är att det krävs högre standard för *** i Sverige än i Mexiko men här stämmer det. Och det är billigt, mycket billigt med svenska mått mätt, good value for the money som man säger. Ska man säga något som var mindre bra så är det frukosten, mycket basic. Söta bullar och blaskigt kaffe. Ett plus för frukostflingor men de smakade mest papp. Det finns bra frukostställen på stan. Ett stort plus för spabehandlingar som jag inte hann utnyttja. Familjen som äger hotellet är mycket välkomnande och tillmötesgående, mycket bra service mao. Rekommenderas varmt!

11 kommentarer:

 1. Vilken vacker bougainvillea (i mina ögon ser det ut som en sådan i alla fall, kan säkert vara något annat)!

  SvaraRadera
 2. Jadå, du har helt rätt om blomman. Inte för att jag är någon expert men den sorten känner jag igen. Kan det vara för att den är så vanlig i Mexiko/Latinamerika? ;)

  SvaraRadera
 3. Ååååh, det ser alldeles UNDERBART ut. Vad jag längtar efter FÄRG, blommor och VÄRME...förstår att du haft en härlig resa i allt det där...!

  SvaraRadera
 4. Så behagliga bilder, sydamerikanskt och varmt... blommigt... ja, jag blir varm om hjärtat!

  SvaraRadera
 5. Oh, så underbart med vacker bougainvillea, den känner jag igen och kan namnet på;)
  Härligt att Du hittade både ett bra och billigt hotell att bo,och att bo i rät läge ör utflykter tycker jag är viktigt, för ibland kan det vara skönt att bo några nätter på samma ställe!
  I veckan såg det ut som en solig helg här, men det försvann, nu ser det soligt ut nästa helg, skall vi våga tro på det;)

  Ha en skön kväll!

  annette

  SvaraRadera
 6. Ååååååh, det gör nästan ont i en, så skönt det ser ut! Gud vad man längtar till sol och värme nu!
  Och tack Pumita för gratulationerna!

  SvaraRadera
 7. Bouganvillorna känner jag förstås igen. Har några olika här där jag bor. De är så härligt färgstarka och lyser vackert upp mot de vita andalusiska husen.

  Hotellet ser verkligen tjusigt och lyxigt ut. Där hade du det säkert bra förutom frukosten förstås!

  Ser fram emot att få läsa och se lite från dina mexikanska utflykter!

  SvaraRadera
 8. Oj, vad härliga bilder;Färger, värme, vatten, blommor o blå himmel. Bättre än så kan det inte bli! Här har det regnat hela dan...

  SvaraRadera
 9. Ja det skulle man ju faktiskt kunna tro...att jag blivit inspirerad av dig :)
  Men tråkigt nog så var det i brist på tid till att fota. Det sägs ju att mot kvällen får den late bråttom och det stämmer nog in på mig.
  Insåg att det skulle deklareras, både den vanliga och husförsäljning och det görs ju inte av sig självt. Sen är det en hel del annat som skulle fixas innan vi åker.
  Det låter härligt med en hotellvistelse. Speciellt när det är trivsamt och fräscht som det här ser ut att vara. Synd på frukosten bara.
  Bästa målet på da´n.
  Ljuvliga bilder! En liten försmak av vad som väntar mig om en vecka...hoppas jag iallafall ;)

  SvaraRadera
 10. Det behövs lite ögongodis. Många är vi som hade siktat in oss på en lite soligare helg än vad det blev. Men, men snön är borta och rabatterna är snart sprickfärdiga med lökar som vill upp.
  Det finns hopp.

  SvaraRadera
 11. Åh vilka härliga bilder och så inspirerande ord.
  Verkar som att du hade en helt fantastisk resa helt i min smak.

  SvaraRadera