29 maj 2011

Bildligt talat

15 kommentarer:

 1. Är vi på någon typ av marknad nu?

  SvaraRadera
 2. Den här bilden faller mig mycket i smaken. Jag skulle vilja ha den som en tavla. Hoppas du tar tillvara på den och gör något av den. Vad det är för frukter? vet jag inte vore kul att få veta.

  SvaraRadera
 3. Pumpor? Fin färgstämning i bilden :)

  SvaraRadera
 4. Ja, vi är på en marknad i Valladolid (samma som förra gången, Della, så du behöver inte ta fram kartan, hihi). Där såldes allt från mat och hushållsartiklar till kläder och prydnadssaker.

  Jag vet tyvärr inte vad det är för frukt för det fanns ingen att fråga när jag knäppte bilden. Torkade fruktskal används ofta till att förvara saker i, dricka ur osv. Snöret till vänster ser fascinerande ut, tycker jag. Tror att det är gjort av naturfiber som heter cisal på spanska.

  SvaraRadera
 5. Då vet jag preciiis vad det är. ;-)

  SvaraRadera
 6. Härliga bruna färgtoner. Smart att kunna använda dem som små krukor/Lis

  SvaraRadera
 7. Och om du hade velat hade du kunnat köpa en pumpa till Halloween. ;) För visst är det en pumpa i högra hörnet?

  SvaraRadera
 8. Härliga färger. En sådan liten kruka kunde jag tänka mig att ha här hemma.

  SvaraRadera
 9. Elisabeth: Visst ser det ut som en pumpa men jag blir lite fundersam eftersom jag såg likadana färska och de såg ut som squash i skalet. Å andra sidan är de väl släkt, pumpa och squash, så du har säkert rätt.

  SvaraRadera
 10. Det blev ju ett riktigt tjusigt frukt/grönsaksstilleben!

  Betr min lastbil så la jag in den på bloggen för rätt länge sedan, vet ej var nu. Men texten är ju precis som din, Herren skyddar oss - tänk om det vore så!

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga bruna toner!
  Jag gissar också på en pumpa uppe i högra hörnet. De finns i så många olika "modeller". Kalebasser är det nog som locket är borta på och den långa grova som ser ut som ett djur som ligger och vilar kan vara cassava (=maniok)
  Undrar just vilken variant jag ska välja idag ;) Anonym eller namn/webbadress??

  SvaraRadera
 12. Cecilia: Jag sökte Gud och hittade din lastbil. ;)

  Ninni: Jamen, det gick ju riktigt bra! Du fick till länken och allt... fast jag har inte testat den än iofs. ;) Här har vi en som kan och vet. Tack Ninni för info! Att jag inte tänkte på att det är cassava/maniok/yuca!! Nu får jag skämmas... jag som till och med har varit ute och dragit upp de där rötterna till middag i regnskogen.

  SvaraRadera
 13. Alltså dessa skal, som t o m har text (den översta till vänster) påminner om en blandning av bowlingklot, pumpa, kokosnöt och svamp. Japp den frukten lär var liiiite svårsmält, även för min hjärna - jag menar mage;-)

  SvaraRadera
 14. Jag håller med Ninni. Visst är det kalebasser, pumpa och yuca. Känner igen dem allihop och försöker förtvivlat komma ihåg det spanska (nicaraguanska) ordet för pumpa, men minns det inte trots att vi ofta använde den i matlagningen. Yuca också, men den fick koka lääänge innan den blev mjuk.

  SvaraRadera